Nega lica – Detaljan vodič

Nega lica, zašto je toliko važna?

Vrlo je važno znati da iako ne možete usporite protok vremena. Pravilnim režimom nege kože možete smanjiti pojavu finih linija, bora, tamnih mrlja i oštećenja od sunca.

Takođe, može vam prilično efikasno rešiti neke manje probleme sa kožom, poput suvoće ili masnoće.

Da biste to postigli, najvažnije vam je šta stavljate na svoju kožu jer je to ono što unosite i u svoj organizam.

Šta ako nemate diplomu iz latinskog jezika ili hemije. Čitanje liste sastojaka na proizvodima za negu kože može biti poput čitanja stranog jezika.

Umesto da se bavimo detektivskim radom na našim proizvodima za negu kože. Mnogo je lakše pratiti listu sastojaka koju i učenik prvog razreda može da pročita.

Zato mi insistiramo na tome da biljke koje stavljamo u naše proizvode budu domaćeg porekla. Da u svakom trenutku možemo da garantujemo, ne samo za njihovo poreklo, već i za obradu i organsko uzgajanje.

Srećom po vas, sastavili smo ovaj vodič sigurnih proizvoda. Tako da možete biti sigurniji potrošač i nadamo se da ćete u budućnosti izbegavati katastrofe reaktivne kože kada isprobavate nove proizvode.

Pravilna nega lica

Bez obzira koji je vaš tip kože, svakodnevna rutina nege kože pomoći će da održite celokupno zdravlje kože i poboljšate specifične probleme poput akni, ožiljaka i tamnih mrlja oko očiju.

Obaveznu rutinu čine tri osnovna koraka koja možete ponoviti ujutro i pre spavanja dok piling i maske za lice, iako neophodni za detaljno čišćenje lica, nisu deo svakodnevne rutine.

Ono što možemo primeniti za sve tipove kože jeste:

  • Ostanite hidrirani.
  • Zamenite jastučnice najmanje jednom nedeljno.
  • Operite ili umotajte kosu pre spavanja, takođe i redovno pranje kose
  • Obavezno je čišćenje lica pre savkog nanošenja kreme.
  • Uklanjanje šminke pre korišćenja svakog proizvoda za negu.
  • Nosite kremu za sunčanje svaki dan i nanesite 15 minuta pre izlaska.
  • Počnite sa osnovnom i jednostavnom rutinom da biste videli kako vaša koža reaguje.
  • Probajte, koja vam maska najviše prija.
  • Testirajte nove proizvode, posebno ako sumnjate da imate osetljivu kožu. Ovo vam može pomoći da identifikujete potencijalne alergijske reakcije.
  • Kada se udobno osećate, možete dodati dodatne proizvode. To su pilinzi, maske i tretmani za mrlje kako biste poboljšali zdravlje kože.

Da biste testirali novi proizvod:

Nanesite malu količinu proizvoda na kožu na diskretno mesto, poput unutrašnjeg zgloba.

Sačekajte 48 sati da vidite da li postoji reakcija.

Proverite područje 96 sati nakon nanošenja da biste videli da li imate odloženu reakciju.

Alergijska reakcija može uključivati iritaciju, crvenilo, male kvržice ili svrab. Ako primetite ove simptome, operite mesto koje ste testirali vodom i nežnim sredstvom za čišćenje.

Zatim isprobajte drugi proizvod koji više odgovara vašem tipu kože.

Čišćenje lica

Naša koža svakodnevno dolazi u kontakt sa zagađivačima životne sredine. Prljavštinom i drugim faktorima koje treba nežno ukloniti, zato je čišćenje i umivanje lica najosnovniji i najvažniji korak svake rutine.

Prava formula sredstva za čišćenje čiste lice bez uklanjanja esencijalnih, prirodnih ulja. To znači da ne ostavlja osećaj zategnutosti nakon pranja.

Čistite lice više dva puta dnevno ili samo jednom ako imate suvu kožu lica. Možete isprobati i ulje za čišćenje lica.

Piling lica ispred ogledala

Piling lica

Naša koža sama od sebe odbacuje stare ćelije kože, ali što smo stariji, taj proces postaje sporiji.

Maska je jedan od načina da nahranite kožu i da skinete mrtve ćelije sa nje.

Tada postaje korisno koristiti piling.

Piling ne uklanja samo stare ćelije kože, ovakvo čišćenje takođe otčepljuje blokirane pore i ujednačava teksturu kože.

Drugim rečima, to je vrsta proizvoda koja odgovara svim uzrastima i tipovima kože. Važan je korak za održavanje zdrave kože.

Ipak, ograničite se na piling jedan do dva puta nedeljno, jer preterivanje može povećati suvoću i iritaciju.

Toniranje lica

Zamislite tonike kao dodatke – ove tanke tečnosti pružaju dodatni unos hranljivih sastojaka, pomažući ostalim proizvodima u vašem režimu da se bolje upiju, a istovremeno uravnotežuju ten.

Tonere bi trebalo koristiti nakon čišćenja i pre nego što stavite bilo šta drugo na svoje lice. Tradicionalni način nanošenja je putem pamučnog tufera ili ga samo poprskajte ukoliko je u vidu spreja i sačekajte da koža upije.

Hidratacija lica

U osnovi, hidratantna krema pomaže u sprečavanju gubitka vode kroz spoljne slojeve kože jer svakodnevne aktivnosti, poput pranja lica, mogu ukloniti prirodne hidratore sa površine.

Kada je u pitanju izbor kreme koju koristite svakodnevno radi hidratacije lica, izrazito je važno da se u njoj nalaze prirodni sastojci.

Predlažemo vam hranjive kreme za koje sadrže prirodna ulja, ekstrakte voća (vitamin C je od vitalne važnosti za održavanje teksture kože), kakao puter ili čak pčelinji vosak kako bi pomogli vašoj koži da zadrži vlagu.

Prirodni ovlaživači poput meda i nevena dobitni su sastojci koji će nahraniti vaše lice dok je vlaže.

Ishrana i unošenje  dovoljno tečnosti, prirodna krema za lice bogata vitaminima A i B3 su apsolutno neophodan trio za dobru hidrataciju, kao i za poboljšanje vašeg celokupnog zdravlja kože.

Masaža lica

Masaža lica pomaže u promociji zdrave kože dok istovremeno opušta mišiće lica. Možete koristiti losione ili  ulja kao i valjak za lice ili ravni gua sha alat.

Masaža lica pored toga što podstiče protok krvi, takođe utiče na naše raspoloženje, zdravlje, pa čak i promene kontura lica.

Masaža lica je dobar dodatak i vašoj rutini protiv starenje kože, praksa je pokazala da je masaža lica zdrava i jeftinija alternativa invazivnim tretmanima poput botoksa, laserskog nanošenja površina, injekcija i plastične hirurgije.  

Smernice za klasičnu, temeljniju masažu lica napisali  smo u članku masaža lica.

Kao ulje za masažu lica protiv bora možete slobodno koristite naš Royal Balm serum za zreliju kožu.

Pored toga što je sigurno za upotrebu, hrani kožu, ima i aromaterapeutski  efekat na vas.

Bilo da imate 5 minuta ili čitav sat, možete uvek sastaviti svoje omiljene elemente (sveće, muzika, slane lampe, mirišljavi štapići i omiljeno ulje) kako biste kreirali individualizovanu rutinu masaže lica.

Ne morate čekati na salon lepote ili spa centar, uradite to sami u udobnosti svoga doma!

Ukoliko niste pak fan masiranja sopstvenim rukama a želite obavljati masažu sami, danas vrlo popularan među ljubiteljima lepote jeste valjak (roler) od kristala.

Dok većina kristalnih valjaka za lice prirodno ostaje hladna, upotreba izuzetno ohlađenog alata sužava pore i budi umorno lice na kraju dugog dana (ili rano ujutru).

Takođe, sjajno ga  je  koristiti za glavobolju.

Koristite ga dva do tri puta nedeljno, najmanje pet minuta, uz paralelnu upotrebu  seruma i krema i videćete razliku na svom licu za nekoliko nedelja.

Nega za bore oko očiju

Možete li preživeti bez antirid kreme za područje oko očiju? Apsolutno. Ali, ako imate određenih briga poput hiperpigmentacije, suvoće, natečenosti i bore možda biste želeli da je isprobate.

Naša preporuka za hidrataciju posebno nežne zone lica- kože oko očiju jeste Prirodni serum za lice protiv bora.

Koža oko očiju je prilično tanka i nežna i veća je verovatnoća da će reagovati na nadražujuće sastojke od ostalih područja. Zato vodite računa o tom delu lica posebno i šminku skidajte redovno.

Čišćenje tog dela lica radite sa posebnom pažnjom.

Stoga dermatolozi obično preporučuju kremu za oči koja uzima u obzir potencijalnu osetljivost (kako biste izbegli iritaciju očiju) i ima prihvatljiviju koncentraciju aktivnih sastojaka.

Nega po tipu kože

Da li ste znali da svaki tip kože različito reaguje na svaki sastojak?

Komercijalni proizvodi napravljeni za celokupno stanovništvo možda i nisu najbolji izbor za vas, zbog vašeg jedinstvenog tipa.

Pored toga, važno je znati da stanje vaše kože zavisi i od najvećeg izvora toksina koji je najteže zaobići-vazduha.

Sigurno znate da je suv vazduh najveći neprijatelj osobama sa suvim tipom kože lica, ali čak i da je vaš tip drugačiji, svako od nas oseti posledice suvog vazduha u zatvorenom prostoru zimi.

Bez obzira da li ste u zatvorenom ili napolju, vazduh je pun zagađivača koji mogu negativno uticati na vaše zdravlje i pomoći u stvaranju slobodnih radikala u telu.

Neka istraživanja sugerišu da je zagađenje vazduha jednako loše za kožu kao i nezaštićeno izlaganje suncu.

Potreba za zaštitom kože od zagađenja okoline – ne samo od UV svetlosti – sada je važnija nego ikad ranije.

Neki od problema uzrokovani zagađivačima iz vazduha:

  • Tamne mrlje
  • Neujednačen ton kože
  • Razgradnja potpornih elemenata kože (bore)
  • Proširene pore
  • Osetljiva koža sklona crvenilu
  • Neudobno suva koža koja svrbi

Realnost je da ne možemo u potpunosti zaštititi kožu od vidljivih efekata zagađenja.

Ono što možemo učiniti je da zaštititimo kožu što je više moguće od zagađivača u vazduhu i efekata koje oni mogu izazvati.

Kako?

Koristite naše prirodne kreme za lice za negu kože protiv zagađenja formulisane sa antioksidantima koji prekidaju proces uticaja zagađenja na kožu!

Ali u stvaranju zaštitnog sloja potrebno je više od antioksidanata, tako da naše kreme sadrže i snažne umirujuće sastojke koji neutrališu štetu koju zagađivači vazduha uzrokuju i koji dopunjuju sastojke potrebne za jačanje površine kože.

Nega suve kože

Kako možete prepoznati suvu kožu?

  • Perutava i hrapava koža
  • Svrab
  • Koža se oseća zategnuto

Šta uzrokuje suvu kožu?

Genetika

Ako većina članova vaše porodice ima suvu kožu, verovatno ćete je i vi imati.

Sezona

Suva koža lica je češća u suvoj klimi i u zimskoj sezoni zbog nedostatka vlage u vazduhu.

  • Izlaganje jakim hemikalijama u kozmetici ili drugim sintetičkim proizvodima.
  • Dugo toplo tuširanje

Ako provedete duge sate pod tušem, to može isušiti potrebna ulja kože što doprinosi suvoći kože.

Starost

Kako odrastate, proizvodnja sebuma u ​​vašoj koži se smanjuje. To može dovesti do perutanja kože.

  • Previše vremena na direktnoj sunčevoj svetlosti

Saveti za suvu kožu

  • Redovno koristite hidratatnu kremu za suvu kožu
  • Ne provodite previše vremena pod tušem
  • Nežno tapkajte kožu dok je sušite
  • Pijte mnogo tečnosti
  • Koristite ovlaživač vazduha
  • Voda je vaš saveznik, pijte najmanje 2 litre dnevno
  • Koristite kremu za sunčanje kako biste sprečili dehidrataciju kože
  • Maska koja hrani namenjena za ovaj tip može biti od velike pomoći
  • Šminku obavezno skinite pre svake nege i spavanja

Royal Balm prirodna krema za suvu kožu lica: Gavez i neven vraćaju elastičnost i hidrataciju koju je suva koža izgubila i pritom pružaju zaštitu od spoljašnih uticaja.

Krema je dovoljno lagana kako ne bi zapušivala pore.

Ukoliko nemate kod sebe kremu koja ovako bogata aktivnim sastojcima, može vam poslužiti i vaša krema od kantariona koju ćete sami napraviti. Bitno je da kod nege suve kože ne koristite proizvode koje sadrže alkohol.

Nega masne kože

Kako možete prepoznati masnu kožu?

  • Mastan izgled
  • Otvorene pore
  • Sklona bubuljicama

Šta uzrokuje masnu kožu?

Hormonalne promene

Hormonska neravnoteža tokom puberteta ili trudnoće može rezultirati masnom kožom. Takođe i mašćenje kose je jedan od pokazatelja.

Klima

Masna koža može da bude i ako živite u preterano vlažnom ili vrućem okruženju, tada će verovatno će doći do dodatnog mašćenja kože lica.

Genetika

Da li članovi vaše uže porodice imaju masnu kožu? Ako je odgovor da, najverovatnije ga imate i vi!

Velike pore

Velike pore imaju tendenciju da proizvode više sebuma.

Korišćenje grubih sapuna i previše pilinga

Ponekad ono što mislite da doprinosi masnoj koži može zapravo biti uzrok smanjenog zdravlja kože. Previše pilinga može stimulisati proizvodnju sebuma. Upotreba jakih hemikalija, neprikladnih za vaš tip kože, takođe može doprineti masnoj koži.

Saveti za masnu kožu

  • Redovna hidratacija
  • Redovno hidriranje odgovarajućom kremom za masnu kožu sprečavaće prekomernu proizvodnju sebuma.
  • Voda vam je prijatelj
  • Pijte dovoljno tečnosti da vaša koža ostane hidrirana. Ovo će sprečiti da vaša koža proizvodi višak ulja.
  • Umivajte lice dva puta dnevno
  • Operite lice dva puta dnevno kako biste uklonili prljavštinu i bakterije koje mogu začepiti pore. Ali pripazite čime i koliko često to radite, prekomerno pranje može ukloniti potrebna ulja. To može rezultirati osetljivom kožom i učiniti je sklonijom ulju.
  • Masna koža pokazuje i da vam je masna kosa, redovno je perite kako ne bi došla u dodir sa vašim licem.

Royal Balm – Prirodna krema za masnu kožu: Ima antibakterijsko, smirujuće dejstvo čisto prirodnih sastojaka (lešnikovo ulje, ulje lavande, kleka, ruzmarin i žalfija) koji snažno detoksikuju i regulišu prekomerno lučenje sebuma i pružaju koži mat izgled.

Nega zrele kože

Kako možete prepoznati zrelu kožu?

  • Nedostatak sjaja, tonusa i čvrstoće
  • Tanka i suva koža
  • Pojava tamnih mrlja, bora

Šta uzrokuje zrelu kožu?

  • Godine
  • Bolesti i pojedini lekovi
  • Preterana izloženost suncu
  • Loše ishrana, pušenje, alkohol i nespavanje

Saveti za zrelu kožu

  • Unosite dovoljno antioksidanta i vode svakodnveno
  • Zaštitna krema od sunca
  • Kreme bogate Vitaminom C, B, E

Važnost kolagena za očuvanje zrele kože

Kako starimo, prirodna proizvodnja kolagena u našoj koži počinje da opada.

Kolagen je esencijalni protein koji daje koži čvrstoću i elastičnost. Smanjenje kolagena dovodi do tanje kože, pojave bora i smanjenog tonusa.

Korišćenje krema i seruma koji sadrže kolagen može pomoći u održavanju čvrstoće kože i smanjenju vidljivosti bora.

Takođe, tretmani lica koji potiču proizvodnju kolagena, kao što su mikrodermoabrazija ili tretmani radiofrekvencijom, mogu biti korisni.

Niacinamidom protiv bora

Sve veća upotreba kozmetike sa niacinamidom potvrdila je delotvornost ovog aktivnog sastojka na polju nege zrele kože.

Pokazalo se da niacinamid uspešno utiče na sve karakteristike zrele kože, pri čemu koža dobija svežinu koja joj je neophodna.

Tako niacinamid podstiče proizvodnju kolagena, pri čemu se uspešno sprečava prerano starenje kože, a efikasan je i kada su u pitanju pigmentne mrlje, kao i tamni kolutovi oko očiju.

Niacinamid potpomaže jačanje prirodne barijere kože, što omogućava smanjenje gubitka vlage kroz kožu i omogućava dužu hidriranost.

Prvi efekti vidljivi su nakon četiri nedelje redovne upotrebe.

Prirodni sastojci za negu zrele kože

Royal Balm – krema protiv bora je najvećim delom napravljena od smilja i najbolja je nega zrele kože. Uspešno stimuliše lučenje prirodnog kolagena upravo zahvaljujući esenciji Smilja.

Smanjuje vidljivost bora i podočnjaka nakon 4 nedelje pravilnog korišćenja, a pritom prirodno hidrira kožu lica.

Nega mešovite (kombinovane) kože

Kako možete prepoznati kombinovanu kožu?

Mešovitu kožu možete prepoznati po tome što je masna T-zona i suvi su obrazi. Često su vidljive proširene pore, a u težim oblicima se mogu pojaviti mitiseri ili crne bubuljice.

Šta uzrokuje kombinovanu kožu?

  • Genetika
  • Hemijski proizvodi u kozmetici

Ponekad grubi proizvodi mogu prouzrokovati promenu tipa kože i doprineti prekomernoj proizvodnji sebuma u ​​T-zoni. Mešovita koža je specifična i treba povesti mnogo računa o njenoj nezi.

  • Klima

Možda ćete videti promenu u tipu kože u zavisnosti od promene klime. Na primer, leta mogu vašu kožu učiniti masnom, a zime suvom.

Saveti za kombinovanu kožu

  • Koristite nežna sredstva za čišćenje
  • Nežan piling i to retko
  • Nosite kremu za sunčanje

Ulje za sunčanje sa dobrim SPF faktorom je obavezan proizvod za negu kože. Izaberite ulje za sunčanje bez mineralnih  ulja ako imate mešovitu kožu.

– Održavajte dve odvojene rutine za negu kože

Nemojte koristiti iste proizvode za svoju T-zonu i ostatak lica ili korsitite jednu kremu specijanu za ovaj tip kože.

Royal Balm prirodna krema za mešovitu kožu

  • Aktivni sastojci ulja vučijeg trna – koji dokazano sadrži prirodni retinol
  • Ulje nevena
  • Gaveza – smanjuju mašćenje kože I doboko revitalizuju kožu bez širenja pora.

KAKO NEGOVATI LICE U OSETLJIVOM STADIJUMU KOŽE

Nega lica za muškarce

Za muškarce održavanje brade predstavlja najbitniji deo nege kože lica. Brijanje i afteršejv su najosetljiviji deo higijene lica, pogotovo za muškarce sa gustom i kovrdžavom kosom, i mogu učiniti kožu vrlo izritiranom posle brijanja.

Međutim, pravilnom negom lica ta opasnost može postati stvar prošlosti.

Poznato svojstvo sapuna je da isušuje kožu lica, ipak mnogi muškarci koriste sapun pri brijanju, koji obično isušuje kožu više od tečnih sredstava za čišćenje. Kako biste izbegli veću iritaciju i suvoću bolje koristiti specijalno sredstvo za brijanje.

A ako insistirate na sapunu, potražite hidratantne sapune sa omekšivačima kao što je glicerin. Mnogi se prave sa prirodnim uljem vitamina E, maslinovim uljem ili uljem jojobe.

Royal Balm tonik za suvu i osetljivu kožu možete naneti odmah nakon čišćenja lica.

Tonik za lice će pomoći koži da povrati pH ravnotežu nakon čišćenja i ujednačiće ten tako što sanira zapaljenske procese i crvenilo kože. U zavisnosti od toga da li imate masni ili suvi tip kože odmah posle brijanja dobro hidrirajte lice Royal Balm prirodnom kremom. Ukoliko je reč o zreloj koži, tada je najbolje da se koristi prirodna krema protiv bora.

Ukoliko imate problema sa aknama i izrazito osetljivom kožom pomoći će Royal Balm – Prirodna krema za osetljivu kožu.

Ulje šipka, semena bundeve, breza i hajdučka trava ublažuju crvenilo, svrab i obezbeđuju dugotrajnu hidrataciju.

Nega vrata i dekoltea

Mnogo finija od kože na vašem licu, koža na vratu i dekolteu ima manje lojnih žlezda. A bez njih koža se brže isušuje, postaje ranjivija na svakodnevne štete od svetlosnog zraka, vetra, hladnoće, zagađenja i drugih faktora.

Kao rezultat, fine linije, bore, crvene mrlje, rupe i pigmentne mrlje pojavljuju se ranije nego na drugim delovima vašeg tela. Ovi delovi tela, iskreni da budemo, često su zanemareni u sva 3 koraka osnovne, svakodnevne nege lica.

U stvarnosti baš ovim delovima tela potrebna je dodatna svakodnevna briga i pažnja. Pored toga, često zaboravimo da na ovo mesto stavimo kremu za sunčanje, a ako nosimo košulje sa V-izrezom ili sa nekoliko otkopčanih dugmadi, može doći do oštećenja kože. Oštećenja se mogu videti i nadrugim mestima, vaša kosa postaje suva i krta.

Tada znate da previše sunca bez zaštite čini loše za vaše lice i kosu.

Kako postići najbolji rezultat

Da biste to postigli, najvažnije je šta stavljate na svoju kožu jer je to ono što unosite i u svoj organizam. Ali ako nemate diplomu iz latinskog jezika ili hemije, čitanje liste sastojaka na proizvodima za negu kože može biti poput čitanja stranog jezika.

Nažalost, ne postoje efikasni tretmani za suvo, oštećeni i naborani dekolte ili vrat, pa je mnogo bolje biti spreman i preduzeti odgovarajuće mere predostrožnosti i reagovati na vreme protiv bora.

Da biste se suprotstavili efektima prevremenog starenja vrata i dekoltea, možete učiniti sledeće:

U dvadesetim i tridesetim godinama koristite brzo, jednostavno rešenje: tokom svake rutine nege kože obavezno nanestite proizvode i na ove dve zone.

Od 40-ih godina započnite sa upotrebom proizvoda za ciljanu negu koji pojačavaju tonus i elastičnost vaše kože, istovremeno osiguravajući ravnomerniji ten.

Nega lica zimi

Hladno vreme, oštri vetrovi i suv vazduh u zatvorenom mogu zaista isušiti vašu kožu i uzeti danak na njenoj teksturi. Vaša kosa to prvo prepozna, jer vam krajevi postanu suvi, krti i tanki.

Razmislite o upotrebi hidratantne kreme koja je bogatija tokom zime.

Roya Balm krema za suvu kožu uz serum za suvu kožu je idealno rešenje za zimski period.

  • Suncokretovo ulje, ulje vučjeg trna puni su vitaminima C, A, E, hrane, a pritom ne zapušavaju pore.
  • Gavez i neven prave prirodnu barijeru kao zaštitu izlaganja suvom vazduha i izrazito hladnom vremena.

Možete dodati ovoj nezi i toner za suvu i osetljivu kožu, pošto su toneri za lice jednostavan način za uravnoteženje kože, jačanje kožne barijere i obezbeđivanje hidratacije.

Zaštita od UV zračenja zimi je zanemarena jer ljudi ne osećaju sunce toliko snažno, ali jednako šteti i u zimskim mesecima i čak i zimi. Činjenica je da najbolja krema za lice, jeste ona za sunčanje, kao vaša svakodnevna najbolja odabrana od starenja.

To što možda više ne provodite tonu vremena na suncu ne znači da kremu za sunčanje možete ostavljati na polici tokom cele zime.

Nega lica na moru

Tokom leta svima nam je vidljivo da svoju kožu izlažemo više sunčevim zracima. Krema za sunčanje je nešto nezaobilazno u nezi lica kada se nalazimo na moru.

Nanesite kremu za sunčanje sa najmanje 30 zaštitnih faktora 15 minuta pre kretanja na otvorenom, jer je potrebno neko vreme da se ona aktivira za sunčanje.

Takođe nesmemo zaboraviti svakodnevno skidanje šminke, radi očuvanja zdravlja kože.

Tamnijim tonovima kože zapravo je potrebna veća zaštita od sunca jer je hiperpigmentaciju teže ispraviti.

Ne treba zaboraviti da dane provodimo na plaži kupajući se u slanoj vodi koja se suši na koži i uglavnom provodimo mnogo više vremena na otvorenom, što je divno, ali može dovesti do više ogrebotina, modrica i manjih posekotina nego obično.

Ukoliko imate svetao ten, nežnu i osetljivu kožu, sklonu iritacijama, perutanju, modricama obavezan deo kozmetike za plažu jeste kantarionova krema.

Izbor prave nege

Kantarionovo ulje poznato je kao lek za negu kože i zarastanje rana od opekotina koje su nastale kao posledica dugog izlaganja suncu bez zaštite.

Smete ga nanositi isključivo posle sunčanja, nikako na plaži jer su sastojci kantarionovog ulja na suncu fototoksični i mogu izazvati iritacije ili alergiju na koži.

Čak i da nemate izgorelu kožu hidratantnu kremu bi obavezno trebalo koristiti na letovanju, zbog toga što promena klimatskih uslova dodatno može da isuši kožu.

Druga prirodna krema sa magičnom isceliteljskom i hidratantnom moći jeste krema od nevena.

Savršena je za letnju kožu, kroz istoriju se neven koristio u mastima i oblogama za lečenje opekotina, rana, modrica i upala svih vrsta.

Neven ubrzava rast tkiva, što znači da čini čuda za brzo zarastanje manjih posekotina i ogrebotina.

Takođe je izuzetno nežna, pa je dobar izbor za decu ili one osetljive kože.

Nega kose na moru je bitna jer ona takođe trpi dodatno isušivanje.

Nikako nesmemo zaboraviti da je voda najbitnija kada smo na moru. Unošenje dovoljno vode doprineće unutrašnjoj hidrataciji i boljem stanju kože.

Nega lica u pubertetu

Akne, poremećaj kože koji prvenstveno pogađa lice, ramena, prsa i leđa, u nekom trenutku muče oko 80 procenata ljudi između 11 i 30 godina, prema Nacionalnom institutu za zdravlje.

Podstaknuto hormonima koji povećavaju proizvodnju sebuma (ponekad dodatno pogoršanu očajničkim pokušajima tinejdžera da zaustave bubuljice), izbijanje akni se dešavaju kada se to ulje kombinuje sa mrtvim ćelijama kože, zarobljavajući bakterije, izazivajući upalu i začepljujući pore.

Ovo stanje pogađa i regiju glave/kose koja se tada češće masti.

To može biti posebno teško vreme za tinejdžere, posebno one koji su zaista nesvesni svoje kože.

Prirodna nega lica tinejdžerske kože dizajnirana je da pomogne u suzbijanju akni, uravnoteži prekomerno masnu kožu i pruži hranljivu hidrataciju za podsticanje zarastanja, koja sadrži prirodno antibakterijske botaničke sastojke, kao i izvore vlage bogate hranjivim sastojcima.

U idealnom slučaju, sjajno je podstaknuti svakodnevnu rutinu nege kože koja se sastoji od balansirajućeg čišćenja, tonika i hidratantne kreme, kao i sedmičnog nežnog tretmana za piling kako bi se osiguralo da koža bude hidrirana, proizvodnja ulja kontrolisana i loše bakterije temeljito uklonjene.

Uklanjanj šminke je obavezno, čak se preporučuje da se koriste nekomodena kozmetika koja ne zapušuje pore.

Dečake tinejdžere je često teže ubediti kada je u pitanju razvijanje rutine, tako da je neophodno zaista naglasiti važnost nege kože kako bi se minimizirale posledice hormonskih bubuljica kao što su ožiljci od akni na koži i nisko sampouzdanje.

Adolescenti i odrasli sa aknama imaju veće stope anksioznosti, niske vrednosti samopouzdanja i depresije od onih bez akni.

Šta pogoršava akne kod tinejdžera?

  • Često pranje lica
    • Jedna od grešaka koju često vidimo kod tinejdžera je da oni zaista žele da poboljšaju svoju teksturu lica tako što ga previše isušuju, a suva koža zapravo može pogoršati izbijanje bubuljica.
  • Preterana upotreba komercionalnih proizvoda
    • Tinejdžeri imaju tendenciju da se okrenu svom omiljenom influenceru i počnu koristiti sve što čuju. Osnovna rutina prirodne nege lica (proizvoda od čistih biljaka) može potrajati 5-7 dana da se lice smiri i akne nestanu, pa je važno pridržavati se osnovne rutine i dati joj vremena.
  • Pregrubo pranje ili piling

Ponekad tinejdžeri misle da su akne nastale od prljavštine i počnu da ih grubo ribaju, ali ribanje je loše i prekomerno umivanje lica je loše pogotovo sa hemijskim sastojcima koji mogu da oštete i zdravu kožu, a kamoli onu već izritiranu aknama.

Preporučuje se jednom nedeljno nežan piling i prirodno sredstvo koje neće isušiti, a ukloniće sve toksine sa naše kože.

Nežan tonik poput srebrne vode ili Ružine vode.

Royal Balm Ružina vodica održava pH balans kože i kontroliše prekomerno lučenje sebuma.

Ima antiinflamatorna svojstva, zbog kojih ublažava crvenilo kože i smiruje iritiacije, uklanja akne.

Zahvaljujući svojim antibakterijskim osobinama, ružina vodica pospešuje zarastanje ožiljaka, posekotina i rana.

Autor: Royal Balm

Mi smo Royal Balm - Prirodna kozmetika
Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image