Naše vrednosti

Zaštitni znak Royal Balm (eng. prev. Kraljevski melem) kozmetike predstavljaju dve, za nas, svete stvari: Priroda i Naše vrednosti. To je upravo ono po čemu se, pre svega, razlikujemo od ostalih.

Smilje lekovito bilje - Rtanj

Kada je priroda posredi o tome se ne može mnogo šta reći, jer se ona mora osetiti. Stoga je naša prva vrednost da dovedemo prirodu pred Vaše lice i omogućimo čist dodir lekovitog bilja, najčistijeg meda i cvetne vode sa Vašim licem.

Naše vrednosti su tesno povezane sa prirodom i umnogome proizilaze iz same prirode. Jedna od takvih vrednosti koja je za nas možda najbitnija jeste upotreba organski uzgajanih i prirodom stvorenih lekovitih trava i bilja u kozmetičke svrhe, stoga se hrabro upuštamo u teskobnu borbu kako bismo dostigli najprirodnije moguće uslove za rast i razvoj lekovitog bilja.

Važno je, u tom smislu, pomenuti i to da takođe radimo na očuvanju i daljem širenju lekovitog bilja suprotstavljajući se hroničnoj ugroženosti biljnih vrsta usled čovečije nebrige.

Brinemo o zaštičenim vrstama i ulažemo napore kako bi se pospešio njihov ponovni razvitak. Jedna od vrednosti je i naše naročito insistiranje na biljnim vrstama balkanskog porekla. Ubeđeni smo, naime, da čovečijem telu treba približiti one biljne vrste koje su deo njegovog eko-sistema.

Treba izbegavati biljne vrste egzotičnih krajeva zato što nisu podobne prirodi naše kože, već naša koža vapi za biljnim vrstama s kojim je odrasla, sazrevala i živi, te su osnovni sastojci naših preparata čudotvorno bilje smilja, hajdučka trava, gavez, žalfija i drugo lekovito bilje svojstveno balkanskim planinama i klimi.

Tako da se naše vrednosti protive upotrebi kojekakvih TeaTree ulja sa poreklom sa podneblja nama predaleke Australije, ili pak, upotrebu Shea butter-a iz Afrike, već u te svrhe koristimo ulje vučijeg trna, laneno ulje i etarska ulja cveta smilja srpskog porekla sa čudotvorne planine Rtanj.

Zato insistiramo na tome da biljke budu domaćeg porekla da u svakom trenutku možemo da garantujemo, ne samo za njihovo poreklo, već i za obradu, organsko uzgajanje, čuvanje, prikupljanje i način pripreme za obradu.

Ono što je nama od velikog značaja da znate jeste to da smo svaku biljku ponaosob posebno čuvali, uzgajali i prilagođavali njenim potrebama kako bismo iz nje izvukli što više lekovitih svojstava u isto vreme čuvajući je i za naredne berbe i dalje širenje biljke.

Ono čime se takođe ponosimo i što je za nas jedna od velikih vrednosti je to što upošljavamo i edukujemo lokalno stanovništvo u prikupljanju i obradi lekovitog bilja u svrhu proizvodnje kozmetike.

Saradnja sa lokalnim stanovništvom

Smilje lekovito bilje - Rtanj

Za razliku od Shea butter-a koji se prikuplja u Africi i na čijem sakupljanju rade deca nezrela za takve vrste poslova, mi vodimo računa o tome koga i kako upošljavamo pri stvaranju naših preparata, jer radnikova ljubav uložena u stvaranje takvog preparata je pola kvaliteta našeg proizvoda.

Pa samim tim možemo garantovati i to da su samo najbolji plodovi i travke deo naših proizvoda. Ceo postupak propraćen je najsavremenijim metodama u obradi lekovitog bilja.

Svrha koju želimo da dostignemo jeste da u isto vreme sačuvamo biljku, ali da i sakupimo što je više moguće prirodnih dobara iz nje kako bismo stvorili što kvalitetniji proizvod za Vas.

U tome je od presudnog značaja prisustvo i obučenost naše Katarine Milosavljević, fitoterapeutkinje, sa Alfega instituta čije osnovne vrednosti holizma, samoevolucije i salutogeneze pospešuju naš rad i dovode nas do proizvoda koji zaista pomaže Vašoj koži.

Ono što je Katarini bitno pri stvaranju idealnih proporcija u okviru naših preparata jeste upravo to da ono pomaže celom čovekovom biću, tj. preko tela i zdravlja do ispunjenosti čovečijeg duha, namnožavanje zdravlja kroz celokupan pristup svome telu i razvoj čoveka u odnosu prema samom sebi.

Upravo takve vrednosti Katarina projektuje i na preparate koje ispunjava najprirodnijim elementima čovečijeg eko-sistema koristeći savremene metode uzgoja, obrade, ali i očuvanja i razvitka prirodne sredine.

Ono što nadasve želimo i što nam je najveći pokazatelj već godinama unazad da pratimo prave vrednosti jesu upravo naši korisnici i njihovo zadovoljstvo. Nama je cilj Vaš mir i ispunjenost, a Vaša čista i zdrava koža je samo put dolaska do tog zadovoljstva.

Naše vrednosti i priroda su u službi Vašeg osmeha i radosti, stoga se prepustite čarima koje vam donose preparati Royal Balm-a i uživajte u čarima lepote i zdravlja.