Tonik za lice – Neophodan u nezi

Ako tonik za lice još uvek nije postao deo vaše svakodnevne jutarnje i večernje rutine, to je verovatno zato što ne znate koja je tačno njegova uloga i koji bi najbolji tonik bio za vas?

Ovakva pitanja nam često postavljate kada je u pitanju nega kože.

Generalno, skoro svi  vodiči za lepotu lica preporučuju upotrebu tonika ili gel za čiščenje lica. Međutim, mnogi svrhu tonika dobro ne razumeju, kao i koju korist i efekat on ima na koži.

Čišćenje, toniranje i hidriranje su tri glavna koraka kada je u pitanju nega lica, naročito kože lica koja je izuzetno delikatna.

Kao što vidite, toniranje je prelazni korak između čišćenja i hidriranja. Svakodnevna njegova upotreba na licu je veoma važna ukoliko želite da imate zdravu i sjajnu kožu.

Zašto je to tako i koji je najbolji tonik za lice za vašu kožu, saznaćete u nastavku.

Šta je tonik za lice?

Royal Balm tonik za lice je sredstvo za negu kože na bazi hidrolata koji u svom sastavu uključuje biljne ekstrakte i esencijalna ulja, prilagođena da zadovolje različite tipove kože.

Isto tako, naš toner za lice nije čistač lica niti skidač šminke, niti gel za čišćenje lica, pa ipak pomaže u otklanjanju nečistoća i čestica prljavštine koje se na našoj koži nakupljaju tokom dana.

Tonik stimuliše proizvodnju kolagena i elastina koji koži obezbeđuju elastičnost i zaštitu. On takođe priprema kožu za dalju negu – hidrataciju.

Da biste izabrali najbolji tonik za vaše lice, prvo treba odrediti koje dejstvo želite: tonik koji će smiriti upale, hidrirati kožu, ublažiti prekomerni sjaj lica ili ga jednostavno dodatno očistiti.

Često zaboravljamo da uvrstimo tonik u našu beauty rutinu ali ovaj proizvod ima veoma važnu funkciju pripreme kože za dalju negu i trebalo bi da bude nezaobilazan korak u svakodnevnoj nezi lica.

Ovo međutim ne znači da vam za kompletnu negu nije potrebna neka krema za lice ili serum za problematično lice.

Koja je uloga tonika za lice?

Ako je prirodna nega lica nešto o ćemu razmišljate onda je uključivanje tonika u svakodnevnu rutinu zaista neophodna. Sa time ćete dobiti jednu ili više blagodeti.

1. Tonik obnavlja i uravnotežuje pH vaše kože

Jeste li ikada osetili osećaj suvoće nakon čišćenja? Neka sredstva za čišćenje lica deluju agresivno na kožu. One sadrže sastojke koji narušavaju prirodni pH ravnotežu kože čineći je sklonijom bakterijskim infekcijama, upalama ili suvoći.

Optimalni nivo pH kože je 5.5. Kada redovno koristite tonik za lice, onda se održava optimalni nivo pH (kiselinski  sloj) koji deluje kao barijera za mikroorganizme i bakterije, a istovremeno održava kožu vlažnom i zdravom.

2. Tonik sužava pore lica

Više prljavštine i ulja ulazi u kožu kada su pore velike. Ove nečistoće čine kožu sklonijom aknama i infekcijama. Najbolji tonici za lice, regulišu lučenje sebuma i sužavaju proširene pore.

Masnu kožu matiraju i regulišu lučenje sebuma. Dakle, manje ulja i toksina se taloži u koži stvarajući svežiji i čistiji izgled. Naši proizvodi su tako osmišljeni da odmah pomažu vašem stanju kože.

Čišćenje vašeg lica ovakvim tonerom rešiće problem mašćenja kože lica.

Toniranjem kože, vaše lice postaje vidno otpornije i prljavština sada teže može prodreti kroz nju.

3. Tonik pomaže u sprečavanju pucanja kože

Kada se znoj, ulje i prljavština začepe u porama, to dovodi do pucanja kože. Masna koža je zbog toga sklonija aknama i bubuljicama. Tonici su korisni u lečenju ove situacije.

Uklanjanjem nakupljanja ulja, ostataka i mrtvih ćelija kože, tonici za lice kontrolišu akne i druge pukotine kože.

4. Najbolji tonik hidrira i hrani lice

Postoji razlog zašto se toniranje izvodi odmah nakon čišćenja i neposredno pre hidriranja kože. Hidratantni sastojci koji se nalaze u toniku pripremaju kožu da bolje upije vlagu. Koža je obično čista i suva odmah nakon čišćenja.

Vlažna koža može bolje absorbovati aktualne proizvode od suve kože.

Dakle, toniranje osigurava da vaša omiljena hidratantna krema bolje penetrira u epitel  i nahrani vašu kožu.

5. Tonik pomaže u potpunom čišćenju lica

Čak i nakon čišćenja, neke nečistoće ostaju na koži. To bi mogla biti preostala šminka ili neki deo ulja koji su preostali od čišćenja. Suštinska svrha tonika za lice je da ih se oslobodi i očisti pore iznutra. Tonici za lice takođe uklanja masnoću, ostatke šminke i mrtve ćelije kože.

Isto tako uklanjaju toksine iz okoline i hemijske ostatke sa vaše kože, čineći vaš ten svetlijim i zdravijim. Čišćenje lica prirodnim Royal Balm tonikom pomoćiće vam u vašoj dnevnoj rutini.

Da li se tonik ispira?

Odgovor na ovo pitanje je “ne”. Bez obzira da li koristite tonik u spreju ili ga nanesete na tufer pa onda blago pređete njime preko lica, nemojte se posle umivati niti brisati. Najbolje je da sačekate neko vreme da ga koža sama upije a onda nanesite kremu, serum ili ulje.

Kada se nanosi tonik za lice?

Tonici bi trebalo koristiti najmanje dva puta dnevno, ujutru i uveče pred spavanje. Ne zaboravite da se on uvek nanosi na očišćenu kožu.

Royal Balm tonik je spakovan u flašicu sa pumpicom od 100 ml, pa ga uvek možete nositi sa sobom i osvežavati lice čak i kada niste kod kuće.

Iznenadili biste se kad biste videli koliko u vazduhu ima prljavštine koja na kraju završi na vašem licu.U nastavku vam dajemo nekoliko korisnih saveta za korišćenje tonika:

  1. Pre nanošenja tonika uklonite svu šminku sa lica i očistite lice odgovarajućim sredstvom za čišćenje.
  2. Kada ste očistili lice, možete nastaviti sa negom tako što ćete na njega naneti tonik za lice. Možete ga direktno naprskati na lice, a možete ga naprskati na komadić vate i onda blagim kružnim pokretima preći preko celog lica, vrata i dekoltea.
  3. Nakon nanošenja tonika sačekajte neko vreme da koža potpuno upije ovaj proizvod, a zatim nastavite sa nanošenjem kreme, ulja ili seruma.

Kako odabrati najbolji tonik za lice

Kao što nisu svi tipovi kože isti, tako neće svakom tipu kože odgovarati isti tonik. Postoje tonici na bazi alkohola koji imaju adstringentnu funkciju (smanjuju pore i kontrolišu lučenje masnoće) i uglavnom su namenjeni masnoj i mešovitoj koži.

Tu su zatim i tonici koji sadrže komponente koje su zadužene za hidrataciju kože.

Ovi tonici su savršeni za suvu ili osetljivu kožu jer su blagi za kožu i vraćaju joj vlažnost koja joj je potrebna.

Najzad, postoje i tonici na bazi vode ali obogaćeni antioksidantima koji imaju i ulogu u borbi protiv bora pa su ovakvi tonici idealni za zrelu kožu.

Koji tonik za lice je za mene?

Sada se možda pitate koji tonik za lic najviše odgovara mom tipu kože. S velikim brojem postojećih opcija, može biti izazov kako odabrati najbolji tonik za lice.

Različiti tonici ciljaju različite, specifične probleme kože, poput dehidracije, starenja kože, osetljivosti i akni.

 

U nastavku detaljno razmatramo nekoliko prirodnih tonika i tipova kože za koje su najprikladniji.

 

Tonik za lice na bazi alkohola

Ranijih godina, tonici za lice su bili pravljeni na bazi alkohola, i imali su lošu repuaciju da deluju na kožu tako da izazivaju prekomernu suvoću.

U poslednje vreme prirodni tonici na bazi cvetne vode postaju suštinski deo nege kože lica. Oni se obično dobijaju vodenom destilacijom cveća i drugih sastojaka za koje se zna da pomažu vašoj koži lica.

Najbolji tonik za lice je bez alkohola

Alkohol, iako se prirodno nalazi u biljkama i poznat je kao dezinfekciono sredstvo, često je najbolje izbegavati jer isušuje kožu.

Tonik za lice bez alkohola naročito treba da izbegavaju osobe sa suvom i osetljivom kožom, kao i osobe sa zrelom kožom. Čišćenje lica ovakvim sredstvom narušiže ph vrednost kože.

Prirodni tonik za zrelo lice od 100ml Royal Balm
Prirodni tonik za zrelo lice od 100ml Royal Balm [Besplatna poštarina]

Iz tog razloga Royal Balm tonik za zrelu kožu pomaže koži da nadoknadi izgubljenu vlažnost, osvežava je i priprema za dalju negu.

Čisti kožu i pospešuje proces obnavljanja ćelija, smanjujući vidljivost pora i reguliše sadržaj vlage i ulja u njoj.

Nakon kratkog vremena upotrebe ovog tonika koža izgleda zdravo, tonirano i sjajno. Samoniklo bilje koje ovaj tonik sadrži ima blagotvorno dejstvo i potpuno je bezbedno za upotrebu.

Tonik za zrelu kožu bez alkohola sadrži hidrolat smilja koji detoksifikuje, neguje i osvežava kožu.

Glicerin je emolijent, pa čini kožu hidriranom, baršunastom i glatkom.

Magnolija se vekovima koristila u antiinflamatorne svrhe, a ekstrakt magnolije je jedan od najmoćnijih sastojaka u borbi protiv bora jer sadrži visoke koncentracije magnolola i honokiola koji imaju do 1000 puta više antioksidanasa od vitamina E.

Idealna kombinacija sa tonikom za zrelu kožu je i prirodna krema protiv bora.

Tonik se naprska neposredno pre korišćenja kreme, jer je vlažna podlaoga idealna kada je u pitanju prirodna kozmetika.

Tonik za lice - Royal Balm
Tonik za lice – Royal Balm

Najbolji tonik za masnu i mešovitu kožu

Tonik za lice se koristi nakon jutarnjeg umivanja. Uloga tonika jeste da očisti kožu i da je pripremi za sledeći korak nege, a to je upravo nanošenje hidratantne kreme za mešovitu kožu.

Zbog čega nije dovoljno samo umivanje da bi se koža očistila?

Tonik upravo uklanja sve ostatke sapuna nakon umivanja, kao i vodeni kamenac. Deluje protivupalno na koži koja je sklona iritaciji, kao što može biti mešovita koža.

Kontroliše preterano lučenje sebuma i sužava pore. Prirodni tonik za mešovito lice predstavlja vlažnu podlogu koja se nanosi pre hidratantne kreme.

Royal Balm tonik za masnu i mešovitu kožu ne sadrži alkohol, silikone i parabene. Potpuno prirodan proizvod koji će vašem licu dati veoma  ujednačen ten, svež i zdrav izgled.

Da biste razumeli važnost ovog proizvoda kada pričamo o nezi kože, kao i prednosti koje ima naš prirodni tonik za lice bez alkohola, pružamo vam odgovor po čemu se razlikujemo od drugih.

Naše imanje se nalazi na planini Rtanj. Na nadmorskoj visini od preko 500m, sa ljubavlju i pažnjom uzgajaju se sve biljke koje čine glavne sastojke naših prirodnih krema, tonika i seruma.

U blizini nema nikakvih zagađivača, vazduh je čist, a bijke su izložene planinskom suncu. Biljke se beru i koriste u svežem stanju, kako bi na taj način upravo dobili maksimum od lekovitih svojstava.

Veoma je važan tačan trenutak branja, vreme branja biljaka u toku dana, jer samo na taj način se postiže vrhunski kvalitet svakog našeg proizvoda.

Mi smo veoma ponosni na našu prirodnu kozmetiku, obzirom da su svi proizvodi kreirani sa velikom ljubavlju, pažnjom i željom da sve osobe koje ih koriste budu zadovoljne.

Svi koji su jednom probali naše proizvode, bez obzira da li je u pitanju serum ili tonik, verno ostaju sa nama. Na to smo najviše ponosni i to smatramo najvećim uspehom.

Vrhunski kvalitet je prepoznatljiv u svakom našem proizvodu od prvog trenutka kada ga dodirnete.

Vodili smo računa o pakovanju, koje prati našu prirodnu kozmetiku, pa je tako i pakovanje napravljeno od prirodnih materijala.  Same bočice u kojima se nalaze kreme i tonici, trudili smo se da budu drugačije i jednostavnije za korišćenje.

Svaki korak, od same sadnje do trenutka branja, i poslednjeg koraka pakovanja, sa velikom ljubavlju i uživanjem je rađen.

Sada možemo da se pohvalimo time da je veliki broj ljudi prepoznao upravo tu našu želju i posvećenost  da dobijemo što bolji i kvalitetniji proizvod – koji uspešno i trajno rešava svaki vaš problem.

Najbolji tonik za suvu kožu

Za suvu kožu odgovaraju tonik je napravljeni od cvetova lavande i cveta breze. Lavanda je jedan od najmoćnijih saveznika osetljive i suve kože jer je hrani i štiti.

Poznata po svom antimikrobnom svojstvu, daje odlične rezultate kod lečenja ekcema i ostalih iritacija kože. Lavanda pruža prirodnu vlagu bez začepljenja pora.

Najbolji tonik za lice za muškarce

Ako se pitate da li su tonici neophodni i za muškarce, naš odgovor je: da!
 
Ako tražite prirodni tonik za muškarce, tada je cvet matičnjaka u kombinaciji sa hajdučkom travom pravi izbor za vas.
 
Zbog svog zemljanog i limunastog mirisa, tonik je pogodan za muškarce, a može se koristiti i kao astrigentno sredstvo posle brijanje.

 

Zaključak

Tonici za lice su postali neophodan deo režima nege kože kako za žene tako i za muškarace. Međutim, nema jedinstvenog tipa kože, naprotiv ima ih pet.
 
Stoga, razumevanje problematike vašeg tipa kože je od vitalnog značaja za pronalaženje najboljeg tonika lice za vas.
 
Prvo, utvrdite vaš tipa kože, a zatim izaberite prirodno sredstvo za čišćenje na vodenoj bazi koje je najprikladnije za vas. Pazite da vaš tonik ne sadrži štetne hemijeske komponentne. Svrha tonikaje hidrira vašu kožu.
 
Nemojte tražiti tonike na bazi alkohola jer imaju lošu reputaciju zbog previše isušivanja kože.
 
Tonici na prirodnoj bazi biljaka koji se dobijaju postupkom parne destilacije imaju neuporedivu veliku čistoću. Oni se mogu redovno koristiti bez bojazni od neželjenih efekata i vam toplo preporučujemo.

 

Probajte!

Prirodni tonik za zrelo lice koji pravimo od esencijalnog ulja od smilja, hidrolata smilja i ekstrata smilja u glicerinu ima anti-age efekat, pored toga neguje vaše lice i čisti ga od površinskih nečistoća. Efekat smilja kroz antioksidativne, hidratantne i zaštitne sastojke koje se nalaze u njemu.

Probajte i obavestite nas šta mislite.

Kako vi upotrebljavate smilje u nezi kože?

Budite slobodni da u komentarima sa nama podelite vaše savete i iskustva.

Autor: Royal Balm

Mi smo Royal Balm - Prirodna kozmetika
Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image