Naše organsko bilje

Zdravlje ispred svega

Rtanjsko organsko lekovito bilje - Katarina Milosavljević


Kako bismo Vam omogućili najčistiji i najzdraviji dodir sa prirodom okrenuli smo se organskim metodama za uzgoj našeg lekovitog bilja.


U želji da iz biljke izvučemo što više lekovitih svojstava potrudili smo se da ta biljka ima posebnu negu, kako bi njena lekovita moć bila što veća i jača i kako bi mogla u potpunosti da pomogne regeneraciju Vaše kože.


Polje Smilja (Helichrysum Italicum) - Rtanj


Ono što karakteriše naše lekovito bilje i naročito ga izdvaja od drugih uzgajivača jeste, ne samo poreklo sa Rtanjske planine, već i metoda uzgoja i obrade biljnih vrsta.


Naročitu pažnju stoga obraćamo na to da naši proizvodi vode isključivo organsko poreklo, te iz tog razloga pristupamo sadnicama na, za njih, najprirodniji način.


Nadasve, istrajni smo u tome da svaka naša biljka ima posebnu negu i da kroz veoma komplikovan i složen proces organskog uzgoja dođemo do onoga što zaista traži Vaša koža.


Berba Smilja (Helichrysum Italicum) - Rtanj


Za nas organska proizvodnja nije samo sertifikat koji zasluženo branimo od najstarije organizacije za organsku proizvodnju OCS (Organic Control System), niti samo najprirodnije organsko đubrivo, takođe, rtanjskog porekla, već, ono čime se najviše ponosimo, jeste naročito znanje, obučenost i savremenost u procesu organske proizvodnje.


U tom smislu naročito nas ističe, pre svega, pažljivo prikupljanje biljnih vrsta i tehnika njihove obrade koja se zasniva na očuvanju što više prirodnog iz bilja, savremenim metodama.


Naročito je važno pomenuti i naše mudro održavanje odgovarajućeg agro-ekosistema i plodoreda, kako bi se i same biljke međusobno pomagale u razvoju i punom razvitku, a ne samo čovečijim intervencijama.Stoga, želimo da postignemo, najprirodnije uslove i tretman naših biljaka, kakav one same u prirodi spontano razvijaju.


Za ovako nešto potreban je tim stručnjaka, međutim, na čelu sa našom Katarinom Milosavljević, visoko sertifikovanom fitoterapeutkinjom, sistem prikupljanja, uzgoja i obrade biljnih vrsta teče bez i najmanjih problema, s velikom željom da se naš sistem organske proizvodnje našeg lekovitog bilja prenese i na druge.Isto tako veliku pažnju posvećujemo edukaciji lokalnog stanovništva, koje, takođe, upošljavamo i koje nam pomaže u radu, prikupljanju i obradi.


Takvim pristupom lokalnom stanovništvu ne želimo samo da obrazujemo našu zajednicu i na praktičnim primerima edukujemo kako treba postupati sa lekovitim biljem, naročito u berbi ugroženih vrsta, već želimo i da podstaknemo ideju organske proizvodnje u svrhu kozmetičkih preparata.

Jer zdravlje i lepota kože za nas je najvidljiviji oblik zdravlja i higijene, koji se sa razvojem industrijske kozmetike previše udaljio i od čoveka i od prirode, stoga tvrdoglavo želimo da istrajemo u približavanju organske prirode čoveku.


Ono što je najvažnije pomenuti na kraju jeste to da koristimo isključivo domaće bilje balkanskog porekla u proizvodnji i uzgoju.


Ne želimo da eksperimentišemo sa nekim dalekim vrstama koje nisu svojstvene našem čoveku i bio-sistemu u kojem živi, niti želimo da uvozimo neko bilje za koje ne možemo da garantujemo kakvog je porekla, uzgoja, niti na koji način je prikupljeno.


Stoga osnovu naših preparata čini smilje,  hajdučka trava, žalfija, lavanda, gavez i mnoge druge, Balkanu svojstvene biljke, tako da sve ono što radimo prilagođavamo prirodi Vaše kože da uz naše preparate ona može da se opusti i prepusti našim tretmanima koji su sinonim za dodir prirode, lepote i zdravlja.