Prirodne kreme za lice – kako pronaći pravu

Prirodna krema za lice uvek je pravi izbor. Za negovano lice i kožu koja diše u skladu sa prirodom, za sve uzraste, tipove i karaktere. Za sva raspoloženja, za sve okolnosti, za suze i za smeh, za sunce i za vetar, za leto i za zimu.

Prirodna krema za lice je poseban, jedinstven i provereni prijatelj. Ona neće izneveriti, slagati ili navesti na pogrešnu stranu.

Posebna i jedinstvena

Ona nema dodirnih tačaka sa industrijskom kremom. Kod izrade prirodne kreme poštuju se prirodni zakoni – od uzgajanja biljaka do njihovog sakupljanja i daljeg korišćenja.

Industrijska krema ima hemijski sastav sakriven u sitnim slovima i nejasnim navodima,  a prepoznaje se po tome što je gotovo uvek snežno bele boje. Razlog za to je hemijsko izbeljivanje sastojaka.

Prirodna krema za lice je gotovo uvek žućkasta zbog supstanci koje biljke otpuštaju.

U misiji negovanja kože – sve je važno. I kada početi sa negom i kojom kremom i kako mazati lice.

Za početak, valja uvek imati na umu da nega lica kremom protiv starenja nije predviđena samo za one posle četrdesete. Za negovan i zdrav ten trebalo bi početi borbu što ranije. Navike održavanja lica stiču se još u pubertetu, pa  počnimo odatle. Pranje, mazanje, održavanje, naravno, izbor je prirodna krema za lice.

Ako u bilo kom životnom dobu imamo još i suvu kožu, onda se ulaže napor plus jer suvu kožu treba hidrirati  i zaštiti bolje. Postavlja se pitanje čime? Odgovor je lak, izbor je prirodna krema za lice.

Vremenom, kako starimo i stičemo nove i nove navike, menja se i koža koja je kao odraz u ogledalu. Na nju utiče naš stil života, kada spavamo, koliko, da li pušimo, šta jedemo, šta pijemo, koliko vode unosimo.  Prolaze godine, ali naš prijatelj,  prirodna krema za lice trebalo bi da je uvek uz nas.

Ako volimo svoju kožu, trebalo bi da joj ugađamo, sve vreme, od puberteta do zrelih godina. Što je više mazimo i negujemo to će nam ona biti zahvalnija. Davaće nam lep i zdrav izgled.

Kako odabrati prirodnu kremu

Što bolje izaberemo kremu za lice, ona će imati bolji efekat. Zato, pažljivo birajmo. Prvo je usklađujemo sa našim tipom kože da bi nakon upotrebe koža izledala revitalizovano i sveže. Zatim gledamo sastojke, što prirodniji – to bolji.

Prirodna krema koja je bogata antioksidansima, hidratantnim uljima i biljnim ekstraktima, kao što su kreme Royal Balm  odbraniće kožu od loših spoljnih uticaja, nahraniti je i pomoći joj da ostane zdrava, hidrirana i elastična. 

Kada početi sa negom. Ovde nema univerzalnog odgovora, ali ima zaključka: ako ste negovali svoje lice u mladosti, sigurno će vam koža lica ostati zdrava.

Hidratantnu kremu bi trebalo koristiti sve vreme: od škole do penzije.   

Kremu  protiv bora je najbolje početi koristiti kada se uoče prve male bore,  pre tridesete godine. 

Tako će lice ostati duže mladoliko, bez vidljivih tragova starenja. 

Koji je vaš tip kože?

Suva koža je lepša ali brže stari i pre će vas „izdati“ nego masna koža. Ona lakše puca, manje je gipka i elastična.  Masna koža je nesavršenija ali jača, elastičnija, preovlađuje po celom licu. Postoji još i mešovita koža kod koje se masnoća  pojavljuje samo u tzv. T zoni. 

Najbolja hidratantna krema za mešovitu kožu sadrži smilje, koji dubinski hidrira i hrani kožu bez vidljivog masnog traga. 

Ukoliko je vaša koža masna, onda  je najbolje koristiti kremu za masnu kožu koja sadrži lešnik, žalfiju, ruzmarin i kleku koji odlično dezinfikuju, čiste lice i osvežavaju masnu kožu. Ukoliko je suva, uzmite kremu za suvu kožu. Ako je mešovita, opredelite se za kremu za  mešovitu kožu.

Prirodna krema za lice se koristi ujutru i uveče. Prethodno se lice umije a zatim  se nanosi prirodni tonik za lice koji će sve preostale nečistoće ukloniti. 

 Nanosi se malo kreme, veličine zrna graška i kružnim pokretima razmazuje po licu, vratu i dekolteu. 

Zašto prirodna krema za lice

Prirodna krema za lice sadrži prirodne sastojke i to najčešće: hladno ceđena ulja, specijalana ulja, etarska ulja, hidrolati, prirodni voskovi itd. 

Konvencionalne kreme, čak i one „luksuzne“,  kriju mineralna ulja (naftni derivati), sintetički mirisi, propilenglikol, olovo, živu, veštačke boje, ureu, DEA (dietanolamin) i  druge sastojke koji su dobijeni veštačkim, selektivnim putem ili ekstakcijom neorganskih rastvarača. Najčešće su to hemijski stvorene komponente koje su većinom izdovojene iz sirovina nafte i jako su štetni po naše zdravlje

Koža je takođe povezana sa funkcijom drugih organa, naročito jetre. Sve što nanesemo na kožu u roku od samo nekoliko minuta odlazi u krvotok. 

Tokom dužeg niza godina toksini iz sintetičke kozmetike, zagađene životne sredine i prerađene hrane polako se talože u telu jer ih ono ne može tako lako preraditi i izbaciti. Onda smo u problemu.

Royal Balm koristi isključivo bilje sa našeg podneblja jer ono raste u istim klimatskim uslovima kao i mi, daje nam ono što nam treba, a  i uvek znamo u kakvim je uslovima gajena, na koji način sakupljena i kako je dalje obrađena određena biljka.

Aktivni sastojci u našim kremama za lice su smilje, neven, besmrtnica, hajdučka trava i mnoge druge. Sve su ubrane u vreme kada se to radi,  sušene su po pravilnoj proceduri. Takve biljke imaju biološku osnovu koja našim kremama daje moć u borbi protiv starenja, kao što je krema od smilja koja usporava starenje kože, vraća gipkost i elastičnost kože i briše sve bore sa lica, ili krema za lice od nevena koja  regeneriše kožu. 

Domovina biljaka – Rtanj

Sve naše kreme prave se od biljaka koje rastu na  našem imanju, na velikoj nadmorskoj visini, na planini Rtanj. Zasadi smilja, nevena, hajdučke trave i drugih biljaka ovde rastu u zdravoj sredini, a beru se u svežem stanju, u vreme kada je to za biljke određeno. Tako čuvamo njihova prirodna lekovita svojstva koja daju moć našim kremama da uspore starenje. 

Za kraj, ako se i dalje neko pita zašto kupiti skuplji ( mada ni to nije pravilo)  organski prirodni proizvod, podsećamo: zato što to znači izbegavanje proizvoda koji se tretiraju hemijskim đubrivima, herbicidima, dezinfekcionim sredstvima, opasnim insekticidima i ostalim brojnim otrovima koji se koriste u savremenoj poljoprivredi.  Sve što nanesemo na kožu za samo nekoliko minuta stići će u naš u krvotok. Ako to uradimo deset, dvadeset puta – neće biti vidljive štete. Ali ako godinama mažemo toksine iz sintetičke kozmetike na lice, oni će se nataložiti, jetra neće moći da ih se reši. 

A šta će nam to kad uvek možemo da se držimo prirode i da nam nerazdvojni prijatelj bude – prirodna krema za lice.

Autor: Katarina Milosavljević


Ja sam Katarina. Kao dugogodišnji herbalista želela sam da svoje znanje i bogato iskustvo pretvorim u proizvode visokog kvaliteta.


Zbog toga sam osnovala kompaniju Royal Balm, koja proizvodi najkvalitetnije prirodne, organske certifikovane proizvode za negu kože.


Na našoj porodičnoj plantaži ja i moja porodica organski uzgajamo lekovito bilje kao što je smilje, žalfija, hajdučka trava, neven, miloduh, lavanda, ruzmarin itd.


Svi sastojci u našim proizvodima sadrže najviši nivo korisnih vitamina, minerala i hranljivih materija.


Kontakt: LinkedIn profil


Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image