Prirodne kreme za lice – kako pronaći pravu

Jedan od ciljeva koji trebate da imate na umu prilikom kupovine prirodne kreme za lice je njihov sastav. Jer nije svaka prirodna krema – „krema koja stvarno deluje“.

Da bi bile najbolje kreme za lice i njenu negu lica u svom sastavu moraju imati isključivo organska hladnoceđena ulja, etarska ulja, ekstrate biljaka i voskove.

Prirodni sastojci

Prirodne kreme za lice u svom  sastavu trebaju da uključuju sastojke koji su dobijeni na prirodan, a po mogućstvu organski način. Sledeći dobru praksu organskog uzgoja.

Što znači da svaka krema koja je napravljena i u vašoj kuhinji je bolja od industrijske kreme.

Glavni sastojci bili bi:

 • ulja dobijena od biljaka (po mogućstvu hladnoceđena) : suncokretovo, laneno, susamovo, maslinovo i druga.
 • masti – prirodnog porekla/životinjske : loj, svinjska mast, guščija mast i druge.
 • voskovi koji su prirodnog porekla : lanolin i pčelinji vosak.
 • lekovite biljke. One mogu biti korišćene u različitim oblicima u kozmetici : mogu se potapati u bazna ulja, destilirati i tim procesom dobiti etarska ulja i cvetne vode.

Pored toga, ekstrakcijom (na primer CO2) se dobijaju delovi njihovih aktivnih sastojaka (vitamin E, Alantoin, Limenol, Linalol i drugi).

Zato su najbolje kreme za lice – prirodne, zapravo one koje imaju moć poboljšanja stanja vaše kože i koje doprinose celokupnom zdravlju organizma.

 Suštinska razlika

Razlika između prirodne kreme za lice i opštepoznate industrijske, medicinske kreme za lice je ta što prirodna krema za lice NE sadrži veštačke komponente, konzervanse, veštačka ulja (vazelin, parafin), veštačke mirise niti parfeme.

Izbor prirodne kreme za lice

Royal kreme je proizvod bez koga nije moguća potpuna nega lica. Ne možete lice samo oprati vodom i misliti da je to dovoljno. Svoje lice tretirajte sa isto ljubavi, kao što to činite sa svojom kosom ili telom.

Vaše lice traži negu u svakom trentuku, ali to ne znači da uvek treba da nosite vašu najbolju kreme za lice sa sobom i da se mackate tokom celog dana.

U poređenju sa telom, koje je ipak donekle zaštićeno garderobom i sl. vaše lice je uvek, ali uvek “na udaru”, svim oštećenjima koji dolaze s polja. Sunce, vetar, izduvni gasovi, ostavljaju traga na vašoj koži i oštećuju je.

Ukoliko ne zaštite svoje lice, dodatno ga ne negujete, nemojte očekivati da će jednostavno samo od sebe biti lepo i čisto.

Uticaj spoljnih faktora

Pored loših spoljnih uticaja, zamislite koliko samo šminke nanosite na lice, koliko jakih i teških pudera, rumenila, senki i na sve to uveče zaboravite da se umijete i skinetu svu pretešku šminku sa lica.

Pa tako jedan dan, jedna nedelja, pa mesec i da ne pričamo dalje.

Dugoročno gledano, vaša koža gubi svoju gipkost, sjaj, postaje gruba, neujednačena, javljaju se bore, a i po koja bubuljica.

Da li zaista želite ovo svojoj koži lica, ili želite da vaše lice uvek bude sveže i zategnuto? Ipak verujem, da ne želite da vam išta “skine” taj osmeh sa lica kada se pogledate u ogledalu. Pa, onda. Sve je na vama.

Najbolje kreme za lice moraju da budu vaš saveznik broj jedan, ako želite da produžite mladost i da što duže zadržite mladalački izgled lica.

Šta je to krema za lice?

Svi znamo šta je krema za lice, ali kako onda da odaberemo onu pravu u moru proizvoda?

Krema za lice jeste uopšteni pojam za sve kreme koje se mogu koristiti, pre svega u cilju zaštite, hidratacije i rešavanju nekog određenog problema.

Uopšteni opis kreme za lice bio bi da je to preparat koji mogu da koriste muškarci i žene, bez obzira na uzrast.

Kreme za lice mogu se mogu grupisati u prirodne ili industrijske, takođe mogu biti hidratantne kreme, noćne ili dnevne, mogu biti za određeni tip kože, isto tako mogu biti kreme protiv bora, i na kraju mogu se podeliti prema uzrastu recimo kreme za bebe i decu.

Takođe u tu podelu možemo uvrstiti i podelu na industrijske i ručno rađene to jest u malim serijam sa kontrolisanim sastojcima.

Krema protiv bora bi bilo najbolje da birate po uzrastu, obzirom da se za mlađe dame u kremama nalaze blaži sastojci, jer koža još uvek nije toliko “zahvaćena” borama. Zato je i savet da se krema protiv bora počne koristiti preventivno.

S godinama, koža gubi elastin, kolagen, postaje suva i takvoj koži potrebni su malo drugačiji, da kažemo jači sastojci, koji će na nabolji način tretirati stariju i zrelu kožu.

Krema za lice koju koristi lepa devojka

Zašto se upotrebljava prirodna krema za lice?

Krema za lice kada je prirodna, na prvom mestu se upotrebljava da bi koži lica pružila dodatnu negu. Ukoliko mislite da je dovoljno samo umivanje svako jutro i vaše lice će da blista, onda grešite.

Zamislite samo u toku dana, čemu sve je izložena vaša koža lica. Putujete prevozom na posao, razni izduvni gasovi, prljavština, sunce, kiša ili vetar, sve u kombinaciji itekako ostavlja posledice na vaše lice.

Dalje, logično da se krema za lice u svrsi zaštite upotrebljava upravo od svih navedenih uticaja. I onda, dođe kraj dana, vreme je za spavanje, vi ste umorni, nemate snage niti za umivanje, a još gore, ne skidate ni šminku sa lica.

Pogrešno, drage dame.

Vaša koža sve pamti. Svaki put kada je zapostavite i ne posvetite se na pravi način, vaša koža pamti.

Prvo će se pojaviti neka bubuljica, jer je lice ostalo prljavo, zatim bore će se pojaviti brže nego inače, a kao treće, vaše lice izgledaće beživotno, suvo i umorno.

Neće imati dodatnu hidrataciju, a koži je potrebno, baš kao i vašem telu, kada unosite vodu u organizam.

Mnoge žene, dok su mlade, ne shvataju ozbiljnost zaštite i ne uzimaju za ozbiljno savete koje dobijaju u vezi sa negom lica.

Koliko greše, shvate onog trenutka, kada prođu godine i kada koža lice bude išarana sitnim i malim borama, nekada i velikim brazdama, nema gipskosti i elastičnosti i što najteže pada svim ženama, ovakvo lice dodaje vam godine.

Ni jedna žena ne voli da joj kažu da izgleda starije nego što jeste.

Zato fokus treba da vam bude da na vreme počnete sa korišćenjem vaše najbolje kreme za lice.

Kada početi sa korišćenjem krema za lice?

Sada, sasvim logično nameće se pitanje kada je pravo vreme početi sa korišćenjem krema za lice.

Ovde ne postoji univerzalan odgovor, obzirom, kao što smo i rekli zavisi od problema koji imate i želite da rešite, a sa druge strane i tipa kože koji imate.

Ono što je savet i preporuka, fokusirajte se na preventivu, a to znači da sa kremama za lice možete početi i pre vaše dvadesete godine.

U svoju svakodnevnu rutinu nege lice, uvrstite hidratantnu kremu. Pravo vreme da krenete sa negom protiv bora je pre tridesete godine.

Na taj način, bićete sasvim mirne i spokojne da će vaše lice ostati duže mladoliko, bez vidljivih tragova starenja.

Kao što vidite, krema ne može biti univerzalna. Nekoj koži treba zaštita od spoljnih faktora(mešovita koža i suva), masnoj koži treba krema da ublaži masnoće, nekoj veća hidratacija, jer je previše suva, a zreloj koži jaka “ishrana” zbog bora.

Kako da znate koji je vaš tip kože?

Kviz - koji vaš tip kože

Suva koža brže stari, obzirom da lakše i brže puca, nije toliko gipka i elastična, tako da se na suvoj koži lica prvi znaci starenja mogu primetiti i pre nego kod masne kože lica.

Zato, naš savet bio bi da sa negom suve kože lice krenete što ranije. Suva koža lica je sasvim jasno vidljiva i tu ne možete da pogrešite.

Pored navedonog tipa kože, postoji još mešovita i masna koža. Ukoliko ne znate razliku između mešovite i masne kože, onda možete da uradite kratak test ispred ogledala.

Kod masne kože, lice je jednostavno svuda masno, dok kod mešovite kože masnoća se pojavljuje samo u tzv. T zoni.

Najbolja hidratantna krema za mešovitu kožu treba da sadrži smilje, koji dubinski hidrira i hrani koži bez vidljivog masnog traga.

Mnogi će reći da je mešovita najzahtevnija koža za negu, ali ovo je prilično individualna stvar i ne treba da budemo isključivi.

Ukoliko je vaša koža masna, onda najbolja krema za lice koje je masno, treba da ima jednu veoma važnu ulogu, a to je da sa svojim sastojcima kontroliše proizvodnju sebuma i da pruži koži mat izgled.

Royal Balm kreme za masnu kožu u sebi sadrže lešnik, žalfiju, ruzmarin i kleku koji odlično dezinfikuju, čiste lice i osvežavaju masnu kožu.

Ukoliko ne možete da se izborite sa svojom masnom kožom, dosta vam je bubuljica i sjaja od kog vas je ponekad i stid i želite da je “promenite” i pitate se šta je uzrok za masno lice, odgovor je sledeći – svakako da tip kože ne možete izmeniti, ali možete učiniti sve da smanjite sve ono što vam stvara najveći problem.

Upravo jedino rešenje i cilj za vas jeste regulacija sebuma. Zlatan savet je da ne perete svoju kožu do iznemoglosti, jer time koža dobija alarm da nešto nije u redu, isušujete svoju kožu, pa vam onda ona daje još više masnoće – brine za vas.

Upravo, sasvim je dovoljno da izaberete kremu za masnu kožu, kao što je Royal Balm, čiji sastojci će vam pomoći da bez preterane brige, regulišete sebum, uspostavite normalan proces, očistite sve bubuljice i dobijete blistavo lice.

Kada se koristi krema za lice?

Da biste zaštitili svoje lice u potpunosti, ne znači da svaki put kada stanete pred ogledalo, da treba da se mažete svojom kremom za lice. Naprotiv, krema za lice se koristi ujutru i uveče, ali tu bi trebalo da pratite određena pravila.

Ne možete na prljavo lice da nanosite kremu. Zamislite samo situaciju u kojoj se niste ni umili skinuli svu prljavštinu koja se skupila na vašem licu u toku dana. I na takvo lice stavljate kremu. Ogromna greška broj jedan.

Kako se umivate ujutru čim ustanete, tako ćete to uraditi i uveče. Pravilno umivanje podrazumeva pranje lica vodom, a nakon toga se nanosi tonik za lice koji itekako ima svoju funkciju.

Tonik za lice treba da ukloni sve ostatke vode i sapuna koje ste prethodno koristili prilikom umivanja. Tonik će da stvori na taj način potpuno čistu podlogu, na kojoj se dalje nanosi krema za lice.

Sa količinom, uopšte ne treba da preterujete, dovoljno je da naneste malo sadržaja, kao jedno do dva zrna graška i kružnim pokretima razmazujete po svom licu.

Pređite preko obraza, čela i spustite sadržaj kreme i na vrat i na dekolte. Vrat je mesto o kom najmanje razmišljate, ali na njemu se vide prvi znaci starenja.

Da li ima razlike između dnevne i noće kreme?

Osnovna uloga svake dnevne kreme je zaštita kože od svakodnevnih zagađenja, kojima je koža izložena. Ona stvara svojevrsnu barijeru i sprečava isušivanje kože.

Dnevna krema ima dosta laganiju teksturu od noćne prirodne kreme za lice, koža je lakše upija i ne ostavlja nikakav mastan trag.

Noćna krema treba da bude bogata aktivnim sastojcima koji pospešuju obnovu kože, hrane kožu i dubinski je hidriraju.

Noćna krema za lice je bogatijeg sastava od dnevne, jer koža hranljive sastojke najbolje upija uveče, pre odlaska na spavanje.

Kada birate za sebe najbolju kreme za lice, izbegavajte one koje sadrže parfeme i dr. štetne i jake hemikalije, jer mogu uzrokovati iritaciju i dodatna oštećenja kože.

Birajte one koje sardže najviše aktivnih sastojaka, najviše poznatih reči i najmanje vode , zbog koje se koriste neizostavni konzervansi.

Royal Balm prirodne kreme za lice su takve konzistencije, da je sasvim dovoljna mala količina za masažu lica, kao što smo i rekli.

Naše kreme su toliko izdašne, da će vam jedna krema za lice od 50ml, ukoliko je budete koristili svaki dan i ujutru i uveče trajti i više od dva meseca.

Kod krema je važno da steknete naviku, jednostavno povežite to sa pranjem zuba i neće se desiti da preskočite ovaj važan korak kod nege lice.

Sve Royal Balm kreme su dermatološki testirane, nisu testirane na životinjama i kao takve su u potpunosti sigurne za korišćenje, sa efikasnom i dugotrajnom zaštitom lica.

Bilo koju Royal Balm kremu za lice da izaberete bićete sasvim sigurni da nemaju nuspojave i da ne mogu da vam naprave problem sa licem.

Prednost prirodnih krema za lice

Glavni razlog koji nas navodi na korišćenje prirodnih krema za lice je upravo taj što se u konvencionalnim kremama, čak i onim „luksuznim“, zapravo kriju sastojci kao što su mineralna ulja (naftni derivati), sintetički mirisi, propilenglikol, olovo, živa, veštačke boje, urea, DEA (dietanolamin) i sl.

Sastojci koji se nalaze u prirodnim kremama imaju poreklo prirodnih sastojaka i to su najčešće: hladno ceđena ulja, specijalana ulja, etarska ulja, hidrolati, prirodni voskovi itd.

To znači da u svom sastavu koriste sastojke koji su dobijeni veštačkim, selektivnim putem ili ekstakcijom neorganskih rastvarača.

Tu mislimo na hemijski stvorene komponente koje su većinom izdovojene iz sirovina nafte.

Koji su jako štetni po naše zdravlje.

Koža je naš najveći organ iako je često ne posmatramo tako. Ona se obnavlja, diše, učestvuje u eliminaciji otrova iz tela i predstavlja barijeru za ulazak bakterija.

Koža je takođe povezana sa funkcijom drugih organa, naročito jetre. Zbog toga je izbor kozmetike veoma važan, jer sve što nanesemo na kožu u roku od samo nekoliko minuta odlazi u krvotok.

Agresivne hemijske supstance koje putem hrane i kozmetike svakodnevno unosimo u organizam doprinele su povećanju alergija i netolerancija koje su pokazatelj stresa na našu biološku ravnotežu.

Oni napadaju zaštitni sloj kože, uzrokujući tako iritacije, hipersenzitivnost i ekceme. S obzirom na to da koža apsorbuje oko 60% svega što se na nju nanese, otrovne supstance koje se nalaze u konvencionalnim kremama ulaze u krvotok i masno tkivo i mogu oštetiti unutrašnje organe, prouzrokovati hormonske poremećaje, a u nekim slučajevima i kancer.

Tako se tokom godina toksini iz sintetičke kozmetike, zagađene životne sredine i prerađene hrane polako talože u telu jer ih ono ne može tako lako preraditi i izbaciti.

Pravljenje krema i proizvodnja krema

Pravljene prirodne kreme nikada ne mogu dostići količine koje se postižu proizvodnjom industrijskih. Konvencionalna kozmetika se zasniva na principima koji uzimaju u obzir, pre svega, troškove sirovina i dobitka kompanije, a ne bezbednost i kvalitet proizvoda.

Proces pravljenja naprimer, prirodne kreme za lice je znatno duži jer se poštuju prirodni zakoni – od uzgajanja biljaka do njihovog sakupljanja i daljeg korišćenja.

Za prirodne kreme za lice možemo vezati kvalitet, a za sintetičke kvantitet. Kao što je poznato, oni su gotovo uvek obrnuto proporcionalni.

Kod industrijskih proizvedenih krema se može primetiti jedna zajednička osobina – skoro sve su snežno bele. Razlog za to je hemijsko izbeljivanje sastojaka.

S obzirom da to da se kod pravljenih prirodnih krema teži tome da njihov sastav bude što bliži izvornom biljnom materijalu od koga nastaje, one moraju biti žućkaste boje zbog supstanci koje biljke otpuštaju.

Zašto prirodne kreme za lice?

Ljudski organizam se bori protiv štetnih sastojaka koji se nalaze u sastavu „običnih“ krema. Tokom te borbe stvaraju se antitela koja neutralizuju delovanje hemijskih supstanci koje smo naneli na kožu, pa tako krema kojom smo u početku bili oduševljeni odjednom prestane da nam odgovara.

S druge strane, ako koristimo kreme koje sadrže prirodne sastojke koje koža prepoznaje kao sebi bliske, onda podstičemo aktivnost njenih prirodnih mehanizama i dozvoljavamo joj da sama „radi“.

Međutim, nisu sve prirodne kreme za lice jednako dobre. Veoma je važan izbor sastojaka, njihova kombinacija, ali i doze u kojima će oni biti prisutni.

Royal Balm prirodne kreme za lice, sadrže organski uzgajane biljke i pažljivo odabrane sastojke. Mi koristimo isključivo bilje koje je karakteristično za naše podneblje.

Za to postoje dva razloga:

 • prvi je taj što smatramo da biljke koje rastu na našim prostorima rastu u istim klimatskim uslovima kao i mi, pa njihovim korišćenjem dobijamo vrstu energije koja je baš nama potrebna.
 • drugi razlog je praktičan, a to je što na taj način sa sigurnošću možemo znati u kakvim je uslovima gajena, na koji način sakupljena i kako dalje obrađena određena biljka.

Kupovina organskih prirodnih proizvoda znači izbegavanje proizvoda koji se tretiraju hemijskim đubrivima, herbicidima, dezinfekcionim sredstvima, opasnim insekticidima i ostalim brojnim otrovnim supstancama koje se koriste u savremenoj poljoprivredi.

To automatski znači i podsticanje same prirode.

Imamo moć da izaberemo ono što je najbolje za nas i za planetu. Hajde da to i uradimo.

Domaća krema protiv bora

Prirodna krema protiv bora royal balm od 50ml
Prirodna krema protiv bora royal balm od 50ml [Besplatna poštarina]

Sada kada ste usvojili sva pravila i stekli ste nova znanja, pitanje koje se nameće

Pa kako da izaberem one najbolje kreme za lice?

U moru komercijalnih proizvoda, čiji proizvođači akcenat stavljaju na marketing i promociju, mali domaći proizvođači, kao da se ne vide. Reklame vas bombarduju sa svih strana i vi hteli to ili ne, vi kažete

Pa daj da probam tu njihovu kremu za lice.

Vidite, ubedili su vas. A niste pročitali niti sastojke, niti znate da li su dermatološki ispitane, niti kako se koriste. Kupili ste proizvod o kome ništa ne znate!!! I očekujete rezultate, naravno.

Još jedna greška koju biste u buduće trebali da izbegavate. Nemojte se diviti devojci sa reklame, koja vam obećava blistavu i čistu kožu za tri dana.

Sedite, razmislite malo, da li zaiste verujete u to.

Za tri dana?

Domaći proizvođači krema protiv bora, u toj masi se ne vide. Ne čujete za njih. Zašto onda prednost da date njima?

Akcenat na prvom mestu i ono što vama treba da bude imperativ jeste kvalitet. Royal Balm je mala porodična firma, i mi stavljamo fokus na kvalitet, a ne na količinu.

Naša domaća krema protiv bora sadrži vitamine, pčelinji vosak i flavonoide, koji u takvom miksu čine idelanu kombinaciju sastojaka koji se efikasno bore protiv prvih znakova starenja.

Prednost prirodnih krema je višestruka – kreirana je za sve tipove kože, a kao rezultat upotrebe jeste mladalački sjaj, čista i glatka koža lica. Naša krema dubinski hrani kožu i vraća joj energiju.

U isto vreme regeneriše kožu, vraća joj elastičnost i jača prirodnu zaštitu od svih uticaja okoline, a o tome smo pričali na samom početku.

Neki od aktivnih sastojaka su laneno ulje, ulje vučjeg trna i cvetna voda od smilja. INCI sastojci su gavez, smilje i magnolija. INCI sastojci i njihov značaj na kožu su od posebnog značaja.

Oni ciljano rešavaju odredjeni problem kože, u ovom slučaju to su bore. Njihova koncentracija je najviša i kao takvi imaju i najvećeg značaja na lice.

Zbog toga, oni treba da bude pažljivo birani i da svaki od njih ima određeno dejstvo, pa tako npr.:

 • Gavez sadrži alantoin koji utiče na regeneraciju ćelija kože.
 • Smilje hidrira i smiruje kožu i pomaže koži da izgubi onaj izgled umorne i beživotne kože lica
 • Magnolija ublažava znake starenja kože i učvršćuje kožu. U kombinaciji sa nevenom ubrzava obnavljanje ćelija kože.

Krema za lice posle tridesete

Trideste su one godine u kojima već znate kakvo je vaše lice i tip kože. Ukoliko niste do sada, odmah krenete sa kremom za lice posle tridesete.

Setite se da smo prethodno spomenuli kako je veoma važno kada birate kremu protiv bora da je birate prema sastojcima.

Mlađa koža nije toliko zahtevna, tek je počela da se pojavljuje koja bora na licu, pa tako i ne treba da koristite jake kreme.

I ovde je savet da birate isključivo prirodne sastojke, koji treba pažljivo da budu birani i da svaki od njih ima razlog zašto se nalazi u kremi.

Svaki aktivni sastojak ima svoje dejstvo na kožu.

Aktivni sastojci u našim kremama za lice su smilje, neven, besmrtnica, hajdučka trava i mnoge druge. Zato je odabir prirodne kreme za lice od presudnog značaja za vašu kožu i zdravlje.

Zbog čega baš ove biljke u kremama Royal Balm, evo i odgovora.

Krema od smilja

Smilje je mediteranska biljka koja se sve više u poslednje vreme upotrebljava u kozmetičke i terapeutske svrhe.

Najveća primena smilja jeste upravo u kremama za lice, jer efikasno deluje protiv starenja kože. Smanjuje bore, staračke pege i mrlje na licu (balansira pigment kože).

Krema od smilja kao anti-age tretman za negu kože, deluje veoma blagotvorno na zdravlje kože. Usporava starenje kože, vraća gipkost i elastičnost kože i briše sve bore sa lica.

Osim toga što hrani suvu i zrelu kožu, vraća koži potrebnu vlažnost kako bi koža postala glatka, sveža, nežna i mekana na dodir. Upotrebom Royal Balm kreme za lice od smilja, vaše lice biće podmlađeno, zaštićeno i revitalizirano.

Redovnom upotrebom naše kreme od smilja dobićete onaj ujednačen ten koji svaka žena želi da ima, neće biti nikakvih vidljivh mrlja i nečistoća na licu.

Sve prednosti korišćenja kreme od smilja:

 • Deluje antiseptički i efikasno čisti kožu
 • Utiče na promene u tkivu
 • Podstiče proizvodnju kolagena
 • Poboljšava mikrocirkulaciju i time detoksikaciju kože
 • Snažno deluje protiv slobodnih radikala (koji su proizvodi hemijske reakcije u našem organizmu koja čini organizam nestabilnim i dodatno ga oštećuju)

Najveća prednost naše kreme od smilja leži u tome što smilje koje koristimo u kremama raste na velikoj nadmorskoj visini, na planini Rtanj.

Naše imanje ima velike zasade smilja, a posebno vodimo računa o trenutku branja i daljoj obradi smilja. Biljke se beru u svežem stanju, upravo kako bismo iskoristili sav maksimum koje one nude i prirodna lekovita svojstva.

Ukoliko vreme branja i dalja obrada nisu dobre, onda ne možete ni da dobijete dobar kvalitet. To vam je isto kao želite da napravite domaći sok, npr. od zove.

Ako je berete kada precveta, dobićete gorak ukus soka, a kvalitet neće biti kao da ste brali u punom cvetu, kada je zova najslađa.

Krema za lice od nevena

Najveća prednost nevena leži u tome što sarži antibakterijska i antiupalna svojstva. Krema od nevena pomaže kod brzog ozdravljenja i regeneracije kože. Najbolji efekti kreme od nevena jesu kod suve kože, jer daju koži mlađi izgled i sjaj.

Međutim, bez obzira koji je vaš tip kože, kremu od nevena možete da koristite, jer hidrira kožu, vraća joj sjaj i svežinu i sprečava prerano starenje kože.

Pravilnom upotrebom Royal Balm kreme za lice od nevena, vaša koža postaje privlačna, sveža i vidno hidrirana.

Ovde želimo da izdvojimo ono što smatramo najvećom prednošću naše kreme od nevena, a to je upravo kao i kod smilja uzgoj i vreme branja nevena.

Cvetovi nevena se beru kada je sunce najjače, jer su tada cvetovi nevena skroz otvoreni, a upravo ono što nam je najvažnije za kreme – tada je i lekovitost najveća. Nakon branja, biljka treba da se osuši.

Neven treba da zadrži u potpunosti prirodnu boju kada se osuši. Ako je biljka promenila boju, dobila je tamniju, braon nijansu – to znači da je izgubila sva svoja svojstva. Zato mi naše biljke sušimo na vetru i u hladovini.

Autor: Katarina Milosavljević

Ja sam Katarina. Kao dugogodišnji herbalista želela sam da svoje znanje i bogato iskustvo pretvorim u proizvode visokog kvaliteta.
Zbog toga sam osnovala kompaniju Royal Balm, koja proizvodi najkvalitetnije prirodne, organske certifikovane proizvode za negu kože.
Na našoj porodičnoj plantaži ja i moja porodica organski uzgajamo lekovito bilje kao što je smilje, žalfija, hajdučka trava, neven, miloduh, lavanda, ruzmarin itd.
Svi sastojci u našim proizvodima sadrže najviši nivo korisnih vitamina, minerala i hranljivih materija.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image