Po čemu se razlikujemo

Smilje - Helichrysum italicum - Royal Balm

Poreklo naših sastojaka

Svi sastojci koji se nalaze u našim proizvodima su 100% prirodnog porekla i vrhunskog kvaliteta. Takođe, naši proizvodi ne sadrže nijedan sintetički sastojak, kao što su veštačke boje, arome i konzervansi.

Duboko verujemo u snagu jednostavnosti pa vam tako za čitanje sastava naših proizvoda neće trebati više od nekoliko sekundi.

U našim proizvodima se može naći samo autohtono bilje sa područja Balkana. Za to postoje dva razloga.

Prvi je taj što smatramo da biljke koje rastu na našim prostorima rastu u istim klimatskim i geo-energetskim uslovima kao i mi, pa njihovim korišćenjem dobijamo vrstu energije koja je baš nama potrebna.

Drugi razlog je praktičan, a to je što na taj način sa sigurnošću možemo znati u kakvim je uslovima gajena, na koji način sakupljena i kako dalje obrađena određena biljka.

Priroda u bočici

Lekovite biljke koje koristimo u našim kremama, tonicima i serumima su smilje, hajdučka trava, neven, žalfija, matičnjak, gavez, morač, ruzmarin, lavanda, vučji trn, kleka itd.

Ulja za lice dobijena od ovih dragocenih biljaka obiluju vitaminima, antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama, mineralima, smolama i ostalim materijama koje neguju kako kožu, tako i organizam.

Da li su naši proizvodi organski?

Svi naši proizvodi sadrže 100% prirodne sastojke. Iako koristimo organske sastojke, nemamo sve sertifikate.

Razlog za to je što sarađujemo sa lokalnim malim proizvođačima (med, pčelinji vosak) kojima sertifikati ne igraju značajnu ulogu, a potrebno je dosta vremena, znanja, novca i strpljenja da ih dobiju.

Smilje kao zaštitni znak

Smilje je glavna zvezda naših proizvoda. Ponosni smo na to što ga na našem imanju sami gajimo organski, poštujući prirodu. Ulje smilja se u celom svetu smatra jednim od najkvalitetnijih ulja za negu kože.

Jedno je od retkih esencijalnih ulja koje sadrži ,,diketone” koji pomažu u smanjenju pojave staračkih pega i fleka, dok je istovremeno savršeno za negu kako masne, tako i suve i osetljive kože.

Ovu neverovatnu biljku Francuzi zovu Immortelle (besmrtna) jer je izuzetna u borbi protiv bora. Zbog toga je ulje smilja nezaobilazni sastojak u svim našim proizvodima.

Snaga ove čarobne biljke je tolika da prosto miluje vašu kožu. Smilje je bogato kumarinom, flavonoidima, organskim kiselinama, vitaminom K, taninima i alkaloidima. Stoga ono ima izuzetno regenerativno dejstvo, a samim tim i jak anti-age efekat.

Od livade do kreme – korak po korak

Odabir sastojaka

Pažljivo biramo ekološki čiste i neobrađene sastojke - uključujući biljke i biljne ekstrakte - kako bismo zadovoljili najviše standarde kvaliteta i delotvornosti naših proizvoda na vašu kožu.

Pažljivo proveravamo naše izvore kako bismo bili sigurni da ispunjavaju naše etičke standarde.

Infuzija

Nakon što smo sakupili biljke, one se potapaju u visokokvalitetna bazična ulja (lan, susamovo ili suncokretovo) u kojima stoje do 40 dana.

Naša tajna je u tome što su infuzna ulja izložena planinskom suncu na visini od preko 500m nadmorske visine, a stalnim mućkanjima sadržaja dovodimo do toga da kapsule u kojima su etarska ulja skladištena prskaju i njihov lekoviti sadržaj postaje deo fiksnih ulja.

Ovo nije nimalo jednostavan posao, međutim, zahvaljujući našim dobrim ,,seljacima” koji taj mukotrpan posao rade umesto nas, dobijamo obostranu korist – oni mogu da zarade na tome, a mi dobijamo nešto što, slobodno možemo reći, nema cenu.

Fuzija kreativnosti i znanja

Nakon što smo dobili visoko kvalitetna ulja, pristupamo našem omiljenom koraku – alhemiji. Kada se izrađuju prirodne kreme, nije dovoljno samo pomešati sastojke.

Nakon višegodišnje edukacije o lekovitom bilju mi znamo koje će kombinacije biljaka i u kojim količinama pružiti vašem tipu kože maksimalnu negu i to znanje sa ponosom primenjujemo.

Laboratorija Royal Balm Beograd

Kvalitet ili kvantitet?

Naše pravljene prirodne kreme ne mogu dostići količine koje se postižu proizvodnjom industrijskih.

Konvencionalna kozmetika se zasniva na principima koji uzimaju u obzir, pre svega, troškove sirovina i dobitka kompanije, a ne bezbednost i kvalitet proizvoda.

Proces pravljenja Royal Balm prirodnih krema je znatno duži jer mi poštujemo prirodne zakone – od uzgajanja biljaka do njihovog sakupljanja i daljeg korišćenja, i nikada nećemo žrtvovati kvalitet za cenu!

Naša etika

Royal Balm - Prirodna kozmetika se zdušno zalaže za usmereno gajenje lekovitog i aromatičnog bilja jer se na taj način smanjuje nekontrolisana berba samoniklog bilja, a samim tim se sprečava njegovo izumiranje.

U odnosu na sakupljanje biljaka iz prirode, plantažnim gajenjem lekovitog bilja postižemo i sledeće:

dobijamo sirovine standardnog kvaliteta, posebno kada su potrebne veće količine;

čuvamo retke, endemične, ugrožene vrste, posebno one čije je sakupljanje zabranjeno ili strogo ograničeno;

oživljavamo neiskorišćene resurse, nepogodne za ostale poljoprivredne delatnosti, kao što su upravo zemljišta brdsko-planinskog područja i najbolje primerke biljaka ostavljamo za samorazmnožavanje;

Verujemo da proizvodnja lekovitog bilja po principima organske poljoprivrede (primena organskih đubriva, kontrola korova putem alternativnih metoda suzbijanja) ima sigurno mesto u budućnosti, posebno u brdsko-planinskim područjima koja su ekološki u potpunosti prihvatljiva za ovakvu vrstu delatnosti i koja obuhvataju autohtona staništa najvećeg broja lekovitih biljnih vrsta.

Svi sastojci koji se nalaze u našim proizvodima su 100% prirodnog porekla – i nikada ne bismo pristali ni na štamanje od toga.

Pakovanje

Eko pakovanja - Royal Balm

Royal Balm prirodne kreme protiv bora pakujemo u medicinske staklene bočice od 50ml sa pumpicom kako sadržaj kreme ne bi dolazio u dodir sa mikroorganizmima iz spoljašnje sredine.

Naši serumi se takođe pakuju u staklene bočice od 5ml sa pipetom.

Naše kreme pakujemo u kartonsku eco-friendly ambalažu.