O blogu

Naša priča je počela sa jednostavnom željom – da biramo ono što je najbolje za našu porodicu. Tržište je preplavljeno raznim proizvodima podržanim još raznolikijim reklamama koje vešto kriju njihove negativne strane.

Shvatili smo da portaga za zdravim i bezbednim proizvodima neće biti laka ali smo rešili da se upustimo u tu avanturu i počeli smo od izvora zdravlja koji nam je dala priroda – lekovitog bilja.

Nakon godina proučavanja lekovitog bilja naše interesovanje za prirodnom kozmetikom je preraslo u pravu pasiju, toliku da smo porodično počeli da ga organski uzgajamo.

U početku smo ga koristili samo za sopstvene potrebe, a onda smo poželeli da tu privilegiju podelimo sa svetom, što je iznedrilo Royal Balm porodičnu firmu.

Ona se nastala kao rezultat postepenih promena koje smo uvodili u naše živote otkrivajući “čistije” kozmetičke proizvode, lekovitu superhranu i moć prirode od koje smo kao čovečanstvo sve udaljeniji.

Naš mali biznis koji u poslednjih pet godina neprestano raste počiva na našim ličnim moralnim principima pa smo, pored kvaliteta proizvoda koji je apsolutni imperativ, rešili da sa vama podelimo i sva naša znanja vezana za prirodnu kozmetiku jer verujemo da se samo na taj način može stvoriti jedan bolji svet kozmetike u kome je zdravlje potrošača i poštovanje prirode jedina zvezda vodilja.

Divnim ljudima koji su tokom godina postali deo naše Royal Balm zajednice već je poznato da smo posvećeni prirodnom načinu života koji obuhvata zdravu ishranu, boravak u prirodi, fizičku aktivnost (ali i odmor), i prepuštanje isceliteljskoj moći biljaka u svim ovim segmentima.

Odlučili smo se za prirodnu kozmetiku jer pored toga što ne sadrži štetne sintetičke sastojke kao konvencionalna kozmetika, ona u sebi nosi i određenu energiju.

Elementi koje nam priroda pruža su istovremeno i jednostavni i kompleksni – oni su pravi nosioci informacija koje se “ugrađuju” u naše ćelije.

Još jedan aspekt prirodne kozmetike koji postoji izvan osnovnih hemijskih svojstava sastojaka je način dobijanja kozmetičkih preparata, jer biljke imaju “sećanje” i energiju koja se u industrijskoj kozmetici gubi zbog njihove maksimalne prerade i mešanja sa sintetičkim sastojcima od kojih su najštetniji konzervansi.

Naš izazov je da tradicionalnu mudrost naših predaka primenimo na moderan način i tako stvorimo novo čedo koje jednako pripada i prošlosti i budućnosti.

Naša misija u ovom blogu je da istaknemo značaj kvalitetnih, čistih i na etički način dobijenih sastojaka u lečenju ne samo stanja kože kao što su masna ili suva koža već i prirode tako što govorimo o pravilnom uzgoju, sakupljanju i upotrebi lekovitog bilja.

Pisaćemo i o pojedinačnom lekovitom bilju karakterističnom za naše podneblje i njegovim blagotvornim svojstvima.

Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

Ovaj blog predstavlja putovanje kroz čaroban svet lekovitog bilja na kojem vam nudimo vredne članke, inspirativne recepte, iscrpne informacije o kozmetičkim sastojcima i različiim upotrebama esencijalnih ulja, najnovije vesti i trendove u prirodnoj kozmetici i još mnogo toga.

Naša želja je da ovaj blog služi i kao mesto razmene informacija i iskustava naših cenjenih čitalaca i kupaca u prijateljskom i prijatnom okruženju.

Nadamo se da ćete istinski uživati u vremenu provedenom sa nama kao što ćemo mi sasvim sigurno uživati u komunikaciji sa vama.

Zato vas pozivamo da na ovom mestu podelite svoja razmišljanja, pitanja, savete i nedoumice vezane za prirodnu kozmetiku.

S ljubavlju vaša,

Royal Balm porodica