O nama

Royal Balm porodica

Royal Balm - Prirodna kozmetika je porodična firma koja je svoj prvi udah uzela 2013. godine. Nakon godina edukacije i izučavanja lekovitog bilja, rešili smo da i sami počnemo da ga uzgajamo.

Odlučili smo se za predivnu planinu Rtanj. Ova neverovatna planina odiše jednom posebnom, gotovo opipljivom energijom.

Obiluje netaknutom prirodom i autohtonim biljnim i životinjskim vrstama koje žive u savršenoj sinergiji.

Pošto verujemo da je ceo univerzum satkan od energije, koja je nosilac informacija, smatramo izuzetno važnim da u naše proizvode budu utkani spokoj i blaženstvo koje smo iskusili na Rtnju.

Poreklo naših sastojaka

Svi sastojci koji se nalaze u našim proizvodima su 100% prirodnog porekla i vrhunskog kvaliteta. Takođe, naši proizvodi ne sadrže nijedan sintetički sastojak, kao što su veštačke boje, arome i konzervansi.

Da li su naši proizvodi organski?

Mi se zvanično nalazimo u organskom uzgoju od 2017 godine i svi naši proizvodi sadrže 100% prirodne sastojke.

Za većinu sastojaka imamo organski sertifikat od renomirane sertifikacione kuće OCS.

BIO CS

Iako koristimo organske sastojke, nemamo sertifikate za sve sastojke ali smo sigurni da ćemo ih imati u bliskoj budućnosti.

Razlog za to je što sarađujemo sa lokalnim malim proizvođačima (med, pčelinji vosak) kojima sertifikati ne igraju značajnu ulogu, a potrebno je dosta vremena, novca i strpljenja da ih dobiju.

Priroda u bočici

Lekovite biljke koje koristimo u našim kremama i serumima su smilje, hajdučka trava, neven, žalfija, badem, lešnik, gavez, morač, ruzmarin, lavanda, vučji trn, kleka itd.

Ulje za lice dobijena od ovih dragocenih biljaka obiluju vitaminima, antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama, mineralima, smolama i ostalim materijama kojeneguju kako kožu, tako i organizam.

Smilje kao zaštitni znak

Smilje je glavna zvezda naših proizvoda. Ponosni smo na to što ga na našem imanju sami gajimo organski, poštujući prirodu.

Ulje od smilja se u celom svetu smatra jednim od najkvalitetnijih ulja za negu kože.

Jedno je od retkih esencijalnih ulja koje sadrži diketone koji pomažu u smanjenju pojave staračkih pega i fleka, dok je istovremeno savršeno za negu kako masne, tako i suve i osetljive kože.

Od livade do kreme

Pažljivo biramo ekološki čiste i neobrađene sastojke - uključujući biljke i biljne ekstrakte - kako bismo zadovoljili najviše standarde kvaliteta i delotvornosti naših proizvoda na vašu kožu.

Pažljivo proveravamo naše izvore kako bismo bili sigurni da ispunjavaju naše etičke standarde.

Biljke koje smo sakupili se potapaju u visoko kvalitetna bazična ulja u kojima stoje do 30 dana na planinskom suncu na nadmorskoj visini od preko 500 m.

Nakon što smo dobili visoko kvalitetna ulja, pristupamo našem omiljenom koraku – alhemiji. Kada se izrađuju prirodne kreme, nije dovoljno samo pomešati sastojke.

Nakon višegodišnje edukacije o lekovitom bilju mi znamo koje će kombinacije biljaka i u kojim količinama pružiti vašem tipu kože maksimalnu negu i to znanje sa ponosom primenjujemo.

Kvalitet ili kvantitet?

Konvencionalna kozmetika se zasniva na principima koji uzimaju u obzir, pre svega, troškove sirovina i dobitka kompanije, a ne bezbednost i kvalitet proizvoda. Proces pravljenja Royal Balm prirodnih krema je znatno duži jer mi poštujemo prirodne zakone i nikada nećemo žrtvovati kvalitet za cenu.

Naša etika

Royal Balm se zdušno zalaže za usmereno gajenje lekovitog i aromatičnog bilja jer se na taj način dobijaju sirovine standardnog kvaliteta, smanjuje se nekontrolisana berba samoniklog bilja, a samim tim se sprečava njegovo izumiranje.

Svi sastojci koji se nalaze u našim proizvodima su 100% prirodnog porekla – i nikada ne bismo pristali ni na šta manje od toga.

Pakovanje

Pakovanje tamne staklene bocice - Royal Balm

Royal Balm prirodne kreme protiv bora pakujemo u medicinske staklene bočice od 50 ml sa pumpicom kako sadržaj kreme ne bi dolazio u dodir sa mikroorganizmima iz spoljašnje sredine. Naši serumi se takođe pakuju u staklene bočice sa pipetom. Dok kreme pakujemo u kartonsku eco-friendly ambalažu.