Organski ekstrakti od lekovitih biljaka
Hladno ceđena organska ulja
Organske lekovite biljke

Opis

Osetljivi tip kože je poseban tip kože koji se može javiti u kombinaciji sa drugim tipovima kože. Najčešće je to suvi tip kože, ali nema pravila. Ovaj tip kože je najkomplikovaniji tip koji možete da imate. Karakteristike ovog tipa su česta pojava bubuljica, ekcema i drugih promena na koži, praćena crvenilom, perutanjem i svrabom.

Osobe koje imaju osetljivu kožu moraju voditi posebnog računa o njoj, jer ovaj tip reaguje i na najmanje promene. Izbor proizvoda koji se koriste za negu osetljivog tipa kože mora biti posebno dobro proveren.

Najbolje bi bilo da kremu isprobate na manje vidljivom delu kože koja je sakrivena.

Imajući sve navedeno u vidu o osetljivom tipu kože, pružamo kremu koja je napravljena od prirodnih sastojaka i koja je kao takva pogodna za upotrebu baš za ovaj tip kože.

Sastojci koji se nalaze u kremi pružaju osetljivoj koži smirenje i zaštitu od svih spoljašnjih uticaja koji mogu negativno da utiču na nju.

Način primene

Prirodnu kremu za osetljivu kožu koristite jutro i veče, nanoseći je u tonkom sloju na predelu lica i vrata.

Kožu lica očistite od nečistoća i tragova šminke tonikom Royal Balm. Nakon čišćenja, lice blago naprskajte tonikom kako bi koža ostala vlažna. Posle 30-ak sekundi dok je lice vlažno (ne mokro) nanestie kremu na lice i blago utrljajte na problematične delove.

INCI sastojci

Helichrysum italicum floral water* (Smilje cvetna voda)
Helichrysum italicum Extract* (Smilje)
Cucurbita pepo (Bundevino ulje)
Calendula officinalis Extract* (Neven)
Symphytum officinale Extract (Gavez)
Rosa canina oil (Šipkovo ulje)
Hippophae rhamnoides (Ulje vučijeg trna)
Cera Flava (Pčelinji vosak)
Tocopherol (Vitamin E)
Helichrysum italicum oleum* (Smilje)
Achillea millefolium oleum* (Hajdučka trava)
Betula spp. oleum (Breza)

**Limonene, Linalool (prirodni sastojci etarskih ulja).

Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 


Samo registrovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu da ostave komentar.

Naše lekovito bilje

Klikni na dugme da biste saznali više.

Breza

Breza umiruje kožu i obezbeđuje joj dugotrajnu hidrataciju. U brezinom katranu nalaze se gvajakol i krezol – sastojci koji ubrzavaju regeneraciju epiderma i imaju lekovito i antiseptično dejstvo.

Šipak

Šipkovo ulje regeneriše kožu, zbog čega se preporučuje za lečenje i prevenciju različitih kožnih problema. Odlično je za osetljivu kožu jer je štiti od isušivanja. Sadrži linolnu koselinu i polinezasićene masne kiseline koje koža lako apsorbuje.

Seme bundeve

Ulje semena bundeve bogato je vitaminom E, cinkom, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kao i antioksidanskima, zahvaljujući kojima zadržava vlagu u koži i bori se protiv slobodnih radikala. Deluje umirujuće, ujednačava ten i ublažava iritacije pa je naročito blagotvorno za ovaj tip kože.

Hajdučka trava

Hajdučka trava sadrži vitamin K, etarsko ulje, stereole. Korisna je kod mnogih kožnih problema, a naročito za osetljivu kožu sklonu iritacijama.Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Uradite personalizovani kviz koji će vam pomoći da utvrdite vaš tip kože i predložiti vam prirodne proizvode koji su najbolji za vas kako bi vaša nega lica postala još efikasnija.