Cvet bundeve - Royal Balm
Naše kreme su jednostavne, bez komplikovanih reči u sadržaju, baš onakve kako ih je priroda dala.

Opis

Osetljivi tip kože je poseban tip kože koji se može javiti u kombinaciji sa drugim tipovima kože. Najčešće je to suvi tip kože, ali nema pravila. Ovaj tip kože je najkomplikovaniji tip koji možete da imate. Karakteristike ovog tipa su česta pojava bubuljica, ekcema i drugih promena na koži, praćena crvenilom, perutanjem i svrabom.

Osobe koje imaju osetljivu kožu moraju voditi posebnog računa o njoj, jer ovaj tip reaguje i na najmanje promene. Izbor proizvoda koji se koriste za negu osetljivog tipa kože mora biti posebno dobro proveren.

Najbolje bi bilo da kremu isprobate na manje vidljivom delu kože koja je sakrivena.

Imajući sve navedeno u vidu o osetljivom tipu kože, pružamo kremu koja je napravljena od prirodnih sastojaka i koja je kao takva pogodna za upotrebu baš za ovaj tip kože.

Sastojci koji se nalaze u kremi pružaju osetljivoj koži smirenje i zaštitu od svih spoljašnjih uticaja koji mogu negativno da utiču na nju.

Aktivni sastojci

Ulje semena bundeve bogato je vitaminom E, cinkom, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kao i antioksidanskima, zahvaljujući kojima zadržava vlagu u koži i bori se protiv slobodnih radikala. Deluje umirujuće, ujednačava ten i ublažava iritacije pa je naročito blagotvorno za ovaj tip kože.

Šipkovo ulje regeneriše kožu, zbog čega se preporučuje za lečenje i prevenciju različitih kožnih problema. Odlično je za osetljivu kožu jer je štiti od isušivanja. Sadrži linolnu koselinu i polinezasićene masne kiseline koje koža lako apsorbuje.


Hajdučka trava* sadrži vitamin K, etarsko ulje, stereole. Korisna je kod mnogih kožnih problema, a naročito za osetljivu kožu sklonu iritacijama.

Breza umiruje kožu i obezbeđuje joj dugotrajnu hidrataciju. U brezinom katranu nalaze se gvajakol i krezol – sastojci koji ubrzavaju regeneraciju epiderma i imaju lekovito i antiseptično dejstvo.

Savet

Prirodnu kremu za osetljivu kožu koristite jutro i veče, nanoseći je u tonkom sloju na predelu lica i vrata.

Način upotrebe: Kožu lica očistite od nečistoća i tragova šminke tonikom Royal Balm. Nakon čišćenja, lice blago naprskajte tonikom kako bi koža ostala vlažna. Posle 30-ak sekundi dok je lice vlažno (ne mokro) nanestie kremu na lice i blago utrljajte na problematične delove.


Kvalitet

Naši prirodni proizvodi namenjeni nezi kože, ne sadrže štetna hemijska jedinjenja, kao što su vazelin, parafin i mineralna ulja, koji su apsolutno nekompatibilni lipidima kože.

Naše kreme su jednostavne, bez komplikovanih reči u sadržaju, baš onakve  kako ih je priroda dala.


Odlučili smo da ne koristimo palmino ulje kao ni druga ulja visoke potražnje poput šeja butera i kokos butera jer nisu u skladu naših vrednosti.

Mi ne želimo da budemo deo zajednice koja  masovno seče i uništava šume zarad ekonomskih interesa.

INCI sastojci

Bundevino ulje
Smilje cvetna voda*
Neven*
Gavez
Šipkovo ulje
Ulje vučijeg trna
Vosak
Vitamin E
Smilje*
Hajdučka trava*
Breza


Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

9 komentara

Naše lekovito bilje

Klikni na dugme da biste saznali više.

Breza

Breza umiruje kožu i obezbeđuje joj dugotrajnu hidrataciju. U brezinom katranu nalaze se gvajakol i krezol – sastojci koji ubrzavaju regeneraciju epiderma i imaju lekovito i antiseptično dejstvo.

Šipak

Šipkovo ulje regeneriše kožu, zbog čega se preporučuje za lečenje i prevenciju različitih kožnih problema. Odlično je za osetljivu kožu jer je štiti od isušivanja. Sadrži linolnu koselinu i polinezasićene masne kiseline koje koža lako apsorbuje.

Seme bundeve

Ulje semena bundeve bogato je vitaminom E, cinkom, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kao i antioksidanskima, zahvaljujući kojima zadržava vlagu u koži i bori se protiv slobodnih radikala. Deluje umirujuće, ujednačava ten i ublažava iritacije pa je naročito blagotvorno za ovaj tip kože.

Hajdučka trava

Hajdučka trava sadrži vitamin K, etarsko ulje, stereole. Korisna je kod mnogih kožnih problema, a naročito za osetljivu kožu sklonu iritacijama.


Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!