Hidratantna ili hranljiva krema za lice? zašto ne obe u jednoj?!

Da biste imali blistavu kožu, potrebno je maksimalno paziti i kombinovati dva rituala neophodna za njenu lepotu: Prvi ritual je hidratacija kože iznutra pravilnim unosum hrane i vode. Drugi je pravi izbor hranljive kreme koja će vašu kožu dovesti do najboljeg izgleda. Svim tipovima kože, a naročito suvoj koži je potrebna hranljiva krema za lice.

Hidriranje i hranjenje.

Danas vam pružamo prirodne odgovore o razlici između hranjenja kože i njenog hidriranja. Dajemo zdrave savete kako ih primeniti u slučaju masnog i suvog tipa kože.

Šta znači hidratacija kože?

Hidratacija znači obnavljanje optimalnog nivoa vode u koži. To je osnovni princip tretmana za bilo koje životno doba, jer je voda nešto što je našoj koži uvek potrebno.

Naše telo je odgovorno za to da našim ćelijama daje neophodnu vlagu. Međutim, epidermis ili površinski sloj kože, takođe se sastoji od različitih slojeva ćelija.

Ako u hidrolipidnom plaštu nedostaje vode, pojavljuje se masna koža. Zbog toga su kreme formulisane za ovu vrstu kože vrlo tečne.

Ako je koža suva, to je zato što u omotaču nedostaje sebuma. Zbog toga ćemo u tretmane ove vrste kože morati da ugradimo više lipida.

Krema za osetljivu kožu 50ml - Royal Balm
Detaljnije Hidratantna krema, pored dnevnog unosa iz dijete (pića, voća i povrća), obezbediće vašoj koži i vodu koja joj je potrebna.

Bitno je znati da je za prirodnu lepotu važno piti puno vode. Hidratacija započinje vašom ishranom. Potrudite se da pijete dovoljno tokom dana. To će biti dobro ne samo za vaše telo- uklanjajući toksine, već i za vašu kožu!

Drugo, upotreba hidratantne kreme će biti neophodna za podsticanje prirodnog procesa hidratacije i poboljšanje barijerne funkcije kože.

Napravite izbor prirodne kozmetike napravljene od dragocenih sastojaka. Oni moraju da se oslanjaju na vrline biljaka 100% aktivnih sastojaka prirodnog porekla dobijenih postupcima koji čuvaju sve njihove blagodati.

Šta znači ishrana kože?

Što smo stariji, to je više hrane potrebno našim ćelijama kože. To je zato što kad ostarimo, progresivno zaustavljamo obnavljanje ćelija. Tada nam je potrebna dodatna nega lica kako bismo to usporili. Tada je nužno da se koristiti hranljiva krema za lice.

Hraniti našu kožu, znači obnavljati ćelije epidermisa i jačati prirodnu zaštitnu barijeru lipida kako bi se izbegla dehidracija i suvoća.

Hranljive kreme za lice imaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka od hidratantnih krema i zbog toga imaju veći efekat na kožu.

Ponovo, hranjenje i nanošenje pogodnih krema omogućiće duboku negu kože bez obzira na tip kože.

Sebumu, ovom laganom ali neophodnom, zaštitnom filmu epidermisa od spoljnih agresija. To su vetar, zagađenje, hladnoća, itd., potrebni su lipidi da bi osigurao svoju ulogu.

Suvoj koži nedostaju lipidi i ne mogu prirodno da popune ovaj nedostatak. Zato da bi se koža pravilno nahranila, neophodan je izbor kreme bogat lipidima ili uljem.

Specijalne formulacije hranljivih krema  formiraju zaštitni film na površini, koji sprečava sušenje i prodiranje bakterija ispod nje.

Ovaj film pomaže u očuvanju prirodne ravnoteže vode, sprečava isušivanje kože i starenje. Stoga, hranjiva krema savršeno štiti lice od niskih temperatura i spoljnih agensa.

Preporučuje se da se nanosi najviše zimi kada je koža suva zbog velike razlike toplog i hladnog vazduha. Ali i leti kada je koži potrebna normalna hrana i zaštita od sušenja izazvanim suncem.

Kao što smo rekli, što smo stariji, to je više kože ili hrane potrebno našoj koži.

Iako ne postoji određeno starosno doba za početak upotrebe hranljivih krema, od 30-ih pa nadalje je preporučljivo koristiti kreme koje imaju dodatne hranljive materije za borbu protiv ranih znakova starenja, bora i nedostatka elastičnosti.

Najbolje je da kremu nanosite lagano, blagim u masiravanjem kako bi koža najlakše upila sve lekovite sastojke.

Najbolja hranjiva krema

Glavna funkcija hranljive kreme je da osigura kožu različitim korisnim supstancama, uključujući vitamine, ulja, minerale, amino- kiseline, proteine ​​itd.

Posebno je važna upotreba u slučaju kada je koža problematična ili masna. Koža bez vitamina „neuhranjenog“ izgleda bleda i umorna,  uz prave vitamine može obnoviti zdrav i mlad izgled pomoću specijalne hranjive kozmetike.

Najčešće, ove formulacije su dizajnirane za zreliju kožu, ali se može koristiti u bilo kojem dobu.

Hranljiva krema za lice se obično koriste samo za noć. Međutim, zaista prirodna krema za lice koja hidrira i usput obogaćuje kožu prirodnim vitaminima. Jedino ona se može se koristiti i kao jedno i drugo.

Ujutru i uveče, uvek na čistom licu.

Hranljiva krema za suvu kožu

Znamo svi da je suvom tipu kože potrebna dodatna vlaga. Prirodna krema za suvu kožu sadrži prirodne sastojke koji će koži dati neophodnu elastičnost i hidrataciju.

Hranljiva krema za lice koja je i hidratantna krema, Royal Balm krema za suvu kožu. Ona je bogata suncokretovim uljem i uljem vučjeg trna, idealna je za suvu, osetljivu i zategnutu kožu.

Koža je nahranjena zahvaljujući vitaminima A, C i E C koji pomaže i  u poboljšanju izgleda tena.

Zahvaljujući, visokoj koncentraciju linolne i oleinske kiseline koje štite i hidriraju. Epidermis je bolje snabdeven kiseonikom, pore nisu zapušene, a završni izgled je satenski mekan bez osećaja zategnutosti.

Gavez doprinosi značajno u hidrataciji i zaštiti kože od oštećenja. To bi trebalo da je zadatak svake prave hranljive kreme za lice.

I naravno ne tako tajni, koliko ključni sastojak naše kreme specijalno dizajnirane za oštećenu i suvu kožu jeste neven.

Neven, volimo podjednako mnogo koliko i smilje jer zahvaljujući svojim voskovima,  on oblaže kožu i tako formira njenu prirodnu zaštitu.

Takođe, sprečava njeno dalje isušivanje i kao i svi navedeni aktivni sastojci služi revitalizacije oštećene, suve ili samo umorne kože.

Hranljiva krema za masnu kožu

Suprotno suvoj koži lica, ovaj tip karakteriše irazit sjaj i lepljivost. Razlog tome je preveliko lučenje sebuma u koži, koje dovodi do stvaranja viška masnoće.

Naša prirodna krema za masnu kožu je savršena za ovaj tip kože! Ova krema svojim prirodnim sastojcima postiže smanjenje lučenja sebuma i samim tim smanjuje mašćenje kože.

Royal Balm krema za masnu kožu kombinuje najbolja biljna ulja poput Lešnikovog ulja i ulja Lavande. Deluju tako da bi smirili kožu i ujedno kontrolisalo lučenje masnoće.

Svaki od sledećih sastojaka, sam za sebe ili u kombinaciji sa drugim sastojcima doprinosi nezi masne kože i ujedno sprečava njeno starenje.

Kleka, Žalfija i Ruzmarin – prirodni antiseptici deluju osvežavajuće i isceljujuće za kožu sklonu aknama.

Pored toga, uklanjaju sve nečistoće koje se natalože na koži tokom dana, toniraju i ostavljaju završni mat izgled.  

Ovako opremljena jedna hranljiva krema za lice, bogata antioksidantima štiti kožu od oštećenja okoline,  hidrira, a pritom je obogaćena  hranljivim sastojcima specijalno za ovaj tip kože.

Zašto je prirodna krema za lice hranljiva, a deluje i kao hidratantna?

Delovanje prirodnih krema za lice koje su pravljene od lekovitog bilja deluju hranljivo na kožu. Takođe u njihovom sastavu se sadrže ulja koja dubinski hidriraju.

Osnovna karakteristika prirodne kozmetike je upotreba visoko kvalitetnih biljaka, po mogućnosti iz sertifikovane organske poljoprivrede ili kontrolisane biološke berbe.

Osnovne supstance koje se koriste su, na primer, hidrolat u hidratantnoj kremi. Ili voskovi kao kao emulgatori. Ekstrati i esencije kao agensi za kožu. Njihovo sveobuhvatno delovanje kao hranljiva krema za lice.

Aktivni sastojci uključuju biljna ulja, kao što su bademovo ulje ili maslinovo ulje. Ona su ujedno i izvor vitamina i hidratantna krema. Biljne ekstrakte, kao što su ekstrakti ruže ili kamilice se dobijaju posebnim procesom. Koriste se prirodni rastvarači da bi se dobila što je moguće više kvalitetna sirovina.

Posebno velika važnost se usmerava na kvalitet sirovina, takođe nema potrebe za upotrebom hemijskih  rastvarača i konzervansa.

U kompaniji Royal Balm razvili smo s ljubavlju specijalnu organsku kremu! Da bi smo obezbedili koži uravnoteženu dozu hidratacije i ishrane u skladu sa svim tipovima kože.

Naša prirodna krema  poseduje i anti–age efekat jer sadrži visok sadržaj ekstrata smilja u etarskom ulju, hidrolatu i maceratu.

Krema od smilja

Kao što znate, smilje je naš zaštitni znak.

Biljka u koju duboko verujemo i u sve je mešamo. Najpoznatija je po svom anti-age efektu, ipak, njena ogromna prednost je ta što može služiti u dvostruke svrhe.

Osobe sa masnom kožom mogu osetiti kako smanjuje nagomilane masnoće, a istovremeno dostavlja vlagu koja joj je potrebna (hidrira).

Takođe, deluje na smanjenje pojave mrlja, koje su česta pojava kod masne kože.

Ne smemo zaboraviti još dve kreme koje su pored kreme od smilja najhranljivije na našem tržištu.

Dve biljke koje su  poznate kao tradicionalni narodni lek koji se lokalno koristi za lečenje rana, ogrebotina, opekotina i upalnih poremećaja kože.

Njihova upotreba u zarastanju rana može se opravdati antiinflamatornim, antimikrobnim i adstringentnim efektima.

Naime, govorimo o nevenu (Calendula officinalis) i kantarionu (Hipericum perforatum).

Krema od kantariona 

Deluje dezinfekciono, smiruje upalne procese na koži, brzo zaceljuje rane, ogrebotine i opekotine, a pritom ne zatvara pore i lako se razmazuje. 

Sa svim ovim lekovitim svojstvima, krema od kantariona je odlično hidrataciono sredstvo za svaki tip kože.

Deluje kao lek naročito za suvi i osetljivi tip kože lica.

Krema od nevena

Ona se koristi kod svih tipova kože, ali najbolje rezultate pruža kod izrazito suve i problematične kože.

Ukoliko se suočavate sa mitiserima, bubuljicama, flekama, ožiljcima, aknama i opekotinama na licu neven će veoma efikasno pomoći.

Dakle, svaka zaista prirodna krema  biće najmoćniji izvor hrane za vašu kožu (i kada zatreba), može da služi i kao lek.

Autor: Katarina Milosavljević


Ja sam Katarina. Kao dugogodišnji herbalista želela sam da svoje znanje i bogato iskustvo pretvorim u proizvode visokog kvaliteta.


Zbog toga sam osnovala kompaniju Royal Balm, koja proizvodi najkvalitetnije prirodne, organske certifikovane proizvode za negu kože.


Na našoj porodičnoj plantaži ja i moja porodica organski uzgajamo lekovito bilje kao što je smilje, žalfija, hajdučka trava, neven, miloduh, lavanda, ruzmarin itd.


Svi sastojci u našim proizvodima sadrže najviši nivo korisnih vitamina, minerala i hranljivih materija.


Kontakt: LinkedIn profil


Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image