Hidratantna krema za mešovitu kožu ima komplikovan zadatak. Istovremeno treba koži da pruži neophodnu vlagu, dok sa duge strane treba da smanji masnoću u T zoni.

Ukoliko vaše mešovito lice ne dobija dovoljno vlage, sa vremenom vaš tip kože lica postaće problematičan. To je svakako stanje koji svaka žena, a i muškarac želi da izbegne.

Da biste ponovo dobili blistav izgled i svežinu lica, prirodna krema za mešovitu kožu treba da bude vaš pravi izbor.

 

Pogrešan izbor!?

Koliko puta vam se desilo da ste krenuli u kupovinu i niste znali koju kremu da odaberete za sebe? Stajali ste ispred rafa u kom vam se činilo da je sve samo šarenilo lepih boja ispred vas. Jednostavno niste znali kako da izaberete kremu, onu koja najviše odgovara vašem tipu kože.

Da ne biste kući došli razočarani, kupili ste onu čije vam se pakovanje najviše dopalo ili vam je cena bila najpristupačnija.

Hidratantna krema za mešovitu kožu se ne kupuje tako, kao ni jedan drugi proizvod za lepotu. Lice nije deo tela na kom možete eksperimentisati.

 

Sada znam da treba da čitam etiketu na proizvodu. Jer su sastojci jako bitni! Ali kako da prepoznam pravu kremu?

 

Prednosti prirodnih hidratantnih krema za lice?

Kozmetička industrija u svojim kremama koristi veštačke mirise, veštačke boje i dr. štetne sastojke, kao što je parafin. Obzirom da su u pitanju štetni sastojci, dakle, jasno vam je da mogu poruzrokovati više štete, nego koristi vašem licu.

Dobro, ali toliko žena koristi hidratane kreme za mešovitu kožu poznatih svetskih marki, pa šta im fali? Pitate se.

A ako vam kažemo da sastojci bilo kog proizvoda koji nanesete na lice, za pola sata stižu u vaš krvotok, da li sada drugačije razmišljate?

 

Najbolja hidratantna krema za mešovitu kožu

Najbolja hidratantna krema za mešovitu kožu treba da bude prirodni proizvod koji je namenjen nezi kože.

Royal Balm hidratantna krema za mešovitu kožu pruža vam dugotrajnu negu. Naša domaća krema za lice sadrži aktivne sastojke koji dubinski hidriraju vašu kožu, posle koje ne ostaje vidljivi mastan trag na licu.

Sastojci naše kreme za mešovitu kožu su bademovo ulje, smilje, vitamin E, žalfija, ruzmarin i hajdučka trava.

Aktivni sastojci su ulje nevena, ulje vučjeg trna i gavez. Da biste bolje razumeli razliku između sastojaka i aktivnih sastojaka, pojasnićemo vam sam termin aktivni sastojci.

 

Kontrola stranih kozmetičkih proizvoda

U našoj zemlji ne postoji kontrola stranih proizvoda, što znači da ako vam na hidratantnoj kremi  piše da sadrži određeni sastojak, to uopšte ne mora da znači da tog sastojka ima u potrebnoj koncentraciji. Samim tim, takva krema nema efekte koji se očekuju da će pružiti.

Da pojasnimo, ako kupite Loreal kremu u Nemačkoj, možete biti sigurni da ste kupili kremu koja sadrži sve i tačno onako kako je naglašeno na pakovanju. Oni imaju stroga pravila i propise koje se moraju poštovati.

Međutim, za naše tržište njihove kreme nemaju tu koncentraciju jer ne prolaze proveru. Tako da zaprvo i ne znamo šta vreba iz krema i maskare.

Veća provera i kontrola postoji za sve domaće proizvode, mora da se poštuju standardi, pa tako budite sigurni da ako kupite prirodnu kremu domaćeg proizvođača, ona i sadrži sve kako na njoj piše i ima mnogo bolji kvalitet.

 

Sastojci hidratantne kreme za mešovitu kožu i prednosti

Aktivni sastojci Royal Balm hidratantne kreme za mešovitu kožu su ulje nevena, ulje vučjeg trna i gavez. Ovi sastojci su pažljivo birani, jer upravo koži pružaju pravu negu, baš kakva je neophodna za mešovitu kožu. U čemu se ogleda prednost baš ovih sastojaka za mešovitu kožu?

Sada se pitate pa zašto toliko ulja, a koža vam je masna?

Ulja regulišu lučenje sebuma, a posebno lekovito dejstvo macerate čisti i leči upaljenje folikule iz kojih nastaju bubuljice.

Kada nanosite hidratantnu kremu za mešovitu kožu na lice, dovoljno je da to bude u tankom sloju, jer se jako lepo razmazuje i brzo upija. Dok je razmazujete po licu, uživajte u mirisima blagotovornog smilja. Naše pakovanje od 30ml veoma je izdašno i može trajati i više od dva meseca.

Royal Balm hidrantna krema za mešovitu kožu lica

Hidrantna krema za mešovitu kožu

 

Kako negovati mešovitu kožu lica?

Mnoge žene kada ih pitate koji je tip njihove kože, samo slegnu ramenima. To se upravo dešava iz tog razloga, jer su masna koža i mešovita koža dosta slične. Međutim, ipak postoje razlike, a upravo ćemo objasniti u daljem tekstu u čemu je glavna razlika.

Neophodno je da tačno odredite  tip kože, upravo da biste iazbrali pravu hidratantnu kremu, koja će rešiti sve probleme  kože i pružiti joj adekvatnu negu.

Ukoliko vam je deo lica suv, a čelo npr. masno možda je vaša koža ipak mešovita.  Ukoliko su vam čelo , nos i brada masniji, reč je o tzv. T zoni, jer su žlezde koje stvaraju vašu kožu tamo više skoncentrisane.

Dakle, masna koža je sasvim masna, dok je kod mešovite kože mastan deo skoncentrisan u T zoni. Ako je vaša koža mešovita,  možda je za vas pravi izazov shvatiti kako i na koji način da pravilno brinete o koži.

Sada znate razliku između ova dva tipa kože, pa možete početi sa negom kože, koja podrazumeva sledeće korake:

Umivanje lica kao prvi korak

Tokom dana vaša koža lica “upija” sve nečistoće i prljavštine iz okruženja. Pranje lica vodom, obavezno je i  ujutro i uveče.

Tonik za lice

Tonik za lice je često korak koji mnoge osobe preskaču, ali to nije dobro. Tonik za lice ima funkciju da sa lica skine sve ostatke vode i da pripremi kožu za sledeći korak. Naš prirodni tonik za mešovito lice vam pomaže kod matiranja vaše masne T-zone bez prekomernog sušenja obraza.

Piling lica

Piling lica bi trebalo da praktikujete  jednom do dva puta nedeljno, kako biste uklonili sve mrtve ćelije sa površine kože. Nakupljanje mrtvih ćelija na licu, dovodi do umornog i beživotnog izgleda lica,a to ne voli ni jedna žena.

Kod pilinga je važno da su vam pokreti blagi, a nikako grubi – svaka koža drugačije reaguje.

Hidratantna krema za mešovitu kožu

Mislite kako mešovitoj koži nije potrebna hidratantna krema? Razmislite još jednom. Svaka koža ima potrebu za vlagom, zato nikako nemojte da preskačete ovaj korak.

Maske za lice

Maske za lice dodatno hrane vašu kožu. Ukoliko niste do sada koristili maske, možda je predlog za početak da probate sa kućnim maskama, koje možete pripremiti uz pomoć namirnica iz kuhinje.

Serum

Serum se koristi posle hidratantne kreme, a ima za cilj da ukloni sve one male nedostatke i nesavršenosti na licu. Možete ga koristiti i za bore na licu, a najbolje je da se nanosi uveče i ujutru.

Osim navedenih koraka koje smo spomenuli, važno je da ne dodirujete vaše lice prljavim rukama, jer je mešovita koža osetljivija i mogu se pojaviti bubuljice na licu.

 

Masna ili problematična koža lica i njena nega

Masna koža lica je možda najzahtevnija kada pričamo o nezi. Sklona je pojavi bubuljica i akni na licu, ali zato ima jednu veliku prednost. Ulja pomažu u očuvanju kože, pa tako ljudi sa masnom kožom imaju deblju kožu koja sporije stari i ima manje bora. Ključ  kod nege masne kože je da se postigne ravnoteža između previše ulja i održavanja prirodne vlage kože.

Kako se rešiti masnog lica?

Ukoliko imate masnu kožu lica, morate da perete lice ujutru, uveče  i posle vežbanja. Dok se umivate, odolite iskušenju da ribate kožu – čak i da biste uklonili šminku. Previše grubi pokreti  iritiraju vašu kožu, što može pogoršati izgled.

Nemojte kupovati proizvode za negu kože koji su označeni kao „bez ulja”. Ulja su važna upravo da uspostave balans. Gde žene greše koje imaju masnu kožu? Koriste sapune i jake sastojke, kao i alkohol koji još više isušuje kožu i misle da će na taj način postići rezultate.

Šta se dalje dešava?

Vi zaista isušite kožu, ali vaše telo se zbuni i dobija upozorenje da koži nedostaje ulja i kreće da proizvodi još više.

Nemojte koristiti sredstva za čišćenje koja sadrže alkohola, jer to može iritirati vašu kožu. Savet za vas je da upravo izbegavate alkohol, koji dodatno isušuje kožu, koja inače ima poremećeno lučenje sebuma koje reaguje upalno.

Nemojte da spavate sa šminkom. Uvek uklonite svu šminku pre odlaska u krevet.

Nemojte dodirivati svoje lice tokom dana, jer to samo može da proširi prljavštinu i bakterije sa vaših ruku na vaše lice.

 

Koja je prava hidratantna krema protiv bora?

Bore su neminovnost koju ne može da izbegne ni jedna osoba na ovome svetu. Kako starimo koža gubi elastičnost, manja je proizvodnja kolagena i elastina i koža postaje sklona pucanju. Ono što vi možete uraditi za sebe, jeste da krenete na vreme sa adekvatnom negom i borbom protiv bora.

Kada kažemo na vreme, idealno bi bilo i pre tridesete godine da počnete sa korišćenjem krema protiv bora. Na taj način usporićete proces nastanka bora na vašem licu, a uz pravu kremu protiv bora ublažiti i izbrisati sve već postojeće bore.

Royal Balm krema protiv bora sadrži vitamine, flavonoide i antioksidanse koji se na nabolji mogući način bore protiv sitnih linija i bora na vašem licu.

Regeneriše kožu i vraća joj onaj mladalački izgled, svežinu i energiju. Vaša koža uz pomoć naše kreme izgubiće onaj umorni i grub izgled. Ako se odlučite da se negujete prirodnim putem protiv bora, jednostavno vaša koža dobiće svežinu, blistavi izgled i lepotu.

Krema se koristi jednostavno, ujutru i uveče. Nanosi se u tankom sloju po licu, ali isto je možete koristiti i na vratu i na dekolteu.