Sprečite brzo starenje kože – 8 grešaka u hidrataciji

Verovatno ste i vi neko ko misli da je jednostavno pronaći kozmetiku koja će vam brzo i lako hidrirati kožu. Takođe, ako ste neko ko se pravilno neguje, sigurno želite da usporite starenje kože, zar ne?

Ipak, nega kože lica i odabir proizvoda za bolju hidrataciju protiv starenja, nije uvek jednostavan proces kao onaj kada mađioničar pucne prstima i magija se desi.

Ako mislite da je dovoljno da, na primer kremu samo nanesete na lice, dobro utrljate, a onda sednete i čekate da ona uradi svoj posao – da hidrira vašu kožu lica, izbriše bore i učini je blistavom, vrlo verovatno da se možete načekati, a ne dobiti željeni rezultat.

To se zasigurno desilo svima vama koji ste primetili da vaši proizvodi za hidrataciju i negu lica nisu baš onakvi kakve ste očekivali da budu. I da je vaša koža, i pored toga što kreme redovno nanosite na lice, još uvek suva, blago hrapava ili se možda peruta.

I šta će vam tada prvo pasti na pamet?

Pa, vrlo verovatno da vaša krema ili ulje za lice nemaju dobre i kvalitetne sastojke.

Možda u sebi ne sadrže kvalitetnu formulu. A bez toga nega lica protiv bora neće biti moguća, zar ne?

Pored toga, možda biste mogli da poboljšate vašu tehniku hidratacije kože lica protiv starenja kože.

Tehnika hidratacije postoji?

O, da, i vrlo je delotvorna, a u nastavku saznajte kako.

Kako pravilna tehnika hidratacije može usporiti starenje vaše kože lica

Poznato je da hidrirana koža izgleda mlađe, jedrije i svežije. Nasuprot tome, suvoća kože pogoršava njen lep izgled, ističe fine linije, neravnine i bore, pa čini kožu starom i beživotnom.

Zato je važno da vaša rutina u pogledu nege lica ne bude samo nanošenje kozmetičkih proizvoda za bolju hidrataciju na bilo koji način, jer tako samo bacate novac, a rezultat izostaje.

Baš zbog toga, vaš uloženi novac u kvalitetne kreme i serume za negu lica treba da budu dopunjeni vrlo važnim segmentom –  pravilnom hidratacijom.

Srećom, postoji mnogo načina da pravilno nanesete kozmetičke proizvode kako biste svojoj koži pružili maksimalnu negu lica i sprečite starenje kože.

Zato je super korisno da uz tehniku hidratacije (moisturizing technique) izbegnete česte greške koje dovode do nepravilne nege kože i njenog ubrzanog starenja.

Serum od orgnskih sastojaka

Serum od organskih sastojaka

Zahvaljujući bogatoj i balansiranoj formulaciji serum efikasno pomaže u borbi protiv dehidratacije i hipersenzibilnosti kože. Otkrijte prirodne sastojke i saznajte zbog čega smo nabolji.

8 grešaka u hidrataciji kože i kako da ih izbegnete

Izbor pogrešnog proizvoda za hidrataciju kože

Osim što verovatno već znate jeste da treba da izbegavate štetne sastojke u kozmetičkim proizvodima kao što su veštački mirisi, vazelin, parabeni i slične štetne sastojke.

Zapravo, potreban vam je prirodan proizvod koji odgovara baš vašem tipu kože. Samo tako kvalitetan proizvod namenjen vama daće pravi rezultat za starenje kože.

REŠENJE: Zreloj koži obično dobro pristaje laneno ulje koje čini kožu glatkom i elastičnom. Suvom tipu kože obično dobro pristaje suncokretovo ulje, dok svi vi sa masnijom kožom možete koristiti ulje od semenki grožđa ili lešnikovo ulje.

Nanošenje proizvoda za hidrataciju na suvu kožu bez prethodne pripreme

Suva koža obično ima na sebi nakupljene slojeve mrtvih ćelija na površini. To je proces stvaranja sloja za koji je malo verovatno da će propustiti bilo kakve sastojke iz vašeg seruma i kreme. Pa, kako onda koristiti proizvode za hidrataciju za suvu kožu?

Nakon što završite s pilingom, umijte se i tek onda nanesite serum za lice za suvu kožu. Tek tada će on moći da prodre u dublje slojeve kože. Onda ćete lakše zadržati vlažnost i još bolje hidrirati kožu, a time sprečiti prevremeno starenje kože.

REŠENJE: Ako zaista želite da vaša kozmetika za bolju hidrataciju prodre u suvu kožu, prvo uradite piling. Možete isprobati nežni piling sa prirodnim medom i jogurtom.

Nedosledno nanošenje proizvoda za hidrataciju

Kao i ostatak kože tela, vaša koža lica traži rutinu u nezi. Na primer, ako nanosite hidratantnu kremu dva puta dnevno, a zatim to nekoliko dana radite samo jednom dnevno, očekujte da će vaša koža reagovati. Kako, pitate se? Može se osušiti i pojaviti prvi znaci starenja kože. Takođe, pore se mogu začepiti, koje reaguju proizvodnjom veće masnoće.

REŠENJE: Napravite rutinu u hidrataciji svoje kože lica i dajte sve od sebe da je se pridržavate. Naravno, da svi s vremena na vreme skrenemo sa puta”, ali što budete dosledniji u korišćenju odabranih proizvoda, vaša koža će bolje reagovati.

Previše snažno utrljavanje kozmetičkih proizvoda na lice

Ako utrljavate previše snažno, naročito ako žurite da ih nanesete, svoju kožu lišavate mnogih prednosti koje možete dobiti iz svog seruma za lice ili kreme za hidrataciju.

Kao prvo, stvarate trenje između ruku i kože, što može dovesti do isparavanja dela vode pre nego što uopšte dobije priliku da deluje.

Kao drugo, kada vučete i razvlačite kožu – bilo rukama ili peškirom – možete je oštetiti, a to vremenom dolazi prerano starenje kože i bora.

REŠENJE: Kako pravilno naneti hidratantnu kremu i serum za lice, možda se pitate. Nanesite ih nežno, praveći krugove, pokretima nagore. Može vam pomoći blaga masaža ili roler. Budite posebno oprezni kod područja oko očiju zbog bora – koristite mali i domali prst i jagodice prstiju. Ostavite tanki, sjajni sloj hidratantne kreme ili seruma na koži i dajte vremena da se upije pre nego što se obučete ili nanesete šminku.

Masna koža ne zahteva hidrataciju

Mnogi od vas koji imate masnu kožu lica ne obraćate dovoljno pažnje na njenu hidrataciju. Masna koža, međutim – naročito sa godinama – može dovesti do začepljenja pora i ubrzanog starenja.

Ako pri tome koristite vrlo intenzivne proizvode, vaša koža lica može još više reagovati na nedostatak vlage. Vremenom bi moglo doći do stvaranja više ulja u pokušaju da se uravnoteži. Bore nastaju a lice postaje neujednačeno hidrirano.

REŠENJE: Potrebno je da odaberete odgovarajuće prirodne proizvode za hidrataciju za masnu kožu. Izbegavajte proizvode sa mineralnim uljem i drugim sastojcima koji začepljuju pore. Takođe, držite se proverenih, lakih i blagih hidratantnih krema i seruma za lice koji uravnotežuju vlažnost vaše kože i smanjuju preterano lučenje sebuma, a sve uz pomoć prirodnih sastojaka.

Proizvodi za hidrataciju se nikada ne menjaju

Možda ste lojalni jednoj vrsti hidrantne kreme ili seruma koji su vam puno pomogli u nezi kože lica, ali ako ih koristite deset ili više godina, zapitajte se da li vam realno i danas pomažu. Možda ste samo navikli da ih kupujete.

Koža se menja kako starimo i to je prirodni proces, zar ne?

Različiti kozmetički proizvodi su nam potrebni u 30-im, 40-im, 50-tim… i tako otprilike svake decenije, naš izgled se menja.

Kada započne naredna dekada života, vašoj koži će možda biti potrebno manje ili više hidratacije. Kada menjate klimatsku uslove, takođe će se dešavati promene.

Ako prolazite kroz hormonske promene (menopauzu, trudnoću), promeniće se i vaša koža. Čak i ako promenite ishranu, verovatno ćete primetiti promenu na koži.

Pitate se šta tada treba uraditi: Budite svesni svoje kože.

REŠENJE: Ako niste sigurni kada treba da promenite hidratantnu kremu a i serum, pogledajte kako vaša koža reaguje. Ako počne da se suši, postaje hrapava ili se ljušti, pojačajte vlagu hidratantnim maskama.

Ako je previše masna ili su vam pore začepljene, isprobajte neki drugi proizvod na koži. Samo se ne plašite promena i istraživanja sve dok ne nađete ono što vama funkcioniše.

Ima li potrebe za hidratacijom celog tela?

Ako mislite da ne treba da hidrirate kožu čitavog tela, možda biste trebalo da ipak razmislite da li je to ispravno razmišljanje.

Koža je najveći organ koji imamo i funkcioniše kao jedinstveni sistem. Ako zanemarite neki njen deo, naročito onaj veći, trebali biste da to nadoknadite kako bi cela vaša koža izgledala lepo, negovano i blistavo.

REŠENJE: Nanesite proizvode za hidrataciju na celo telo nakon svakog tuširanja ili kupanja. Tako će vaša koža upiti u sebe brže i lakše sve najbolje sastojke koji su joj potrebni, a efekat nege i hidratacije će se brže i bolje videti na čitavom telu.

Prepuštanje kože lica da se sama regeneriše

Bilo bi idealno kada bi vaša koža lica mogla sama da se regeneriše a bore da se ne pojavljuju, ali to nije moguće ukoliko joj ne pomognete. Vaše ćelije traže” da ih podstaknete u procesu regeneracije.

Vaši ožiljci od akni takođe.

Zato je potrebno da koži lica u pomoć priskoči, voda, ali ne bilo kakva već ružina vodica.

REŠENJE: Korišćenje ružine vodice koja ima antioksidanstna svojstva, pomoći ćete u procesu osnaživanja ćelija kože lica i podstaknuti njihovu regeneraciju. Njenim redovnim nanošenjem, ona će održati pH balans vaše kože, odlično će je čistiti, a pomoći će i u uklanjanju viška masnoće.

Time što hidrira, revitalizuje i vlaži vašu kožu, ona je neguje i daje svež i zdrav izgled. Pomaže u sprečavanju starenja kože i pojavu bora, tako što zaustavljaj nastajanje finih linija na licu. Zaustavlja produbljivanje postojećih bora i umanjuje vidljivost fleka, zato je uvrstite u svoju redovnu rutinu hidratacije kože lica.

Dubinskom hidratacijom činite da bore nestanu.

Kako biste sprečili brzo starenje kože, potrebno je da u vašoj dnevnoj rutini za negu kože za bore, bude uvršćena prirodna kozmetika – Royal Balm. Ona će vam, uz vašu pravilnu tehniku hidratacije pružiti sve što je potrebno za čišćenje, negu i ishranu na potpuno prirodan način.

Autor: Marija Trifunović

Strastveni ljubitelj pisanja, čitanja, dobre kafe i crne čokolade. Pasionirani pratilac svojih ideja. Uživalac u mirisu lavande, dugim šetnjama i inspirativnim razgovorima.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image