Cvet - Neven (lat. Calendula officinalis) - Royal Balm
Naš melem od nevena je sastavljen od organskih sastojka dobijenih sa planine Rtanj.

Opis

Melem od nevena: za šta je dobar?

Melem od nevena je napravljen od cvetnih glavica nevena koji dolaze iz strogo kontrolisanog organskog uzgoja i predstavlja pravo blago prirode za vašu kožu.

Melem od nevena je pažljivo prirpeman po tradicionalnoj recepturi i proizveden je po standardim proizvodnje. Zahvaljujući svojim antiinflamatornim i regenerativnim svojstvima, melem je izuzetno efikasan u umirivanju i obnavljanju kože.

Idealno je rešenje za suvu, osetljivu ili iritiranu kožu, naš melem ne samo da pomaže u ublažavanju crvenila i iritacija, već i podstiče proces obnove ćelija kože.

Takođe, ovaj melem je sjajan izbor za negu kože beba, pružajući delikatnu zaštitu i negu najosetljivijih delova.

Kako se pravi melem od nevena?

Proces izrade našeg melema od nevena je pažljivo osmišljen kako bismo osigurali najviši kvalitet. Sve počinje sa organskim uljem suncokreta, u koje potapamo pažljivo odabrane cvetne glavice nevena.

Ovaj proces maceracije traje čak 40 dana, tokom kojih cvetovi nevena pod toplim planinskim suncem otpuštaju svoje hranljive i lekovite sastojke u ulje. Nakon što se ulje potpuno obogati, sledi proces filtracije, gde se odstranjuju čvrsti delovi biljke, ostavljajući čisto, bogato ulje.

Poslednji korak je kombinovanje ovog dragocenog ulja sa pčelinjim voskom, formirajući melem koji je spreman za upotrebu.

Rezultat je izuzetno bogat i hranljiv melem, koji nežno neguje, štiti i obnavlja kožu, ostavljajući je glatkom, mekom i zdravom.

Melem od nevena za osetljivu kožu beba

Naš melem od nevena posebno je blagotvoran za osetljivu kožu beba. Formulisan sa dubokim razumevanjem delikatnosti i specifičnosti bebine kože, ovaj melem nudi nežnu, ali efikasnu negu.

Za bebe čija je koža sklonija iritacijama, crvenilu ili suvoći, naš melem pruža neophodnu hidrataciju i podršku u obnavljanju prirodnog zaštitnog sloja kože.

Kroz korišćenje ovog melema, mnogi roditelji su zabeležili brze i značajne pozitivne promene na koži svojih beba.

Komentari zadovoljnih korisnika govore o brzom saniranju problema osetljive kože, umanjenju iritacija i pružanju dugotrajne zaštite i komfora.

Da li je melem od nevena veganski?

Naš melem od nevena nije klasifikovan kao veganski proizvod zbog prisustva pčelinjeg voska u njegovom sastavu. Pčelinji vosak je ključni sastojak koji doprinosi teksturi i efikasnosti melema, pružajući mu svojstva koja pomažu u zadržavanju vlage i zaštiti kože.

Dok se trudimo da koristimo prirodne i organske dobijene sastojke, važno je naglasiti da proizvod sadrži ovaj derivat pčela, što ga izdvaja iz veganske kategorije. Za one koji traže isključivo veganske proizvode, ovo je važna informacija. Međutim, naša posvećenost kvalitetu i održivosti ostaje neizmenjena, i nastavljamo da težimo najboljim praksama u svim aspektima našeg proizvodnog procesa.

Aktivni sastojci

Organski ekstrakt nevena,

Pčelinji vosak

Organsko etarsko ulje lavande

Savet

Potrebno je  naneti vrlo malu količinu melema. Umasirati vrlo lagano da lakše prodre u kožu.


Rok upotrebe: 12 meseci nakon otvaranja

Kvalitet

Naši prirodni proizvodi namenjeni nezi kože, ne sadrže štetna hemijska jedinjenja, kao što su vazelin, parafin i mineralna ulja, koji su apsolutno nekompatibilni lipidima kože.

Naše kreme su jednostavne, bez komplikovanih reči u sadržaju, baš onakve  kako ih je priroda dala.


Odlučili smo da ne koristimo palmino ulje kao ni druga ulja visoke potražnje poput šeja butera i kokos butera jer nisu u skladu naših vrednosti.

Mi ne želimo da budemo deo zajednice koja  masovno seče i uništava šume zarad ekonomskih interesa.

INCI sastojci

Neven (Calendula officinalis) EKSTRAT*

Pčelinji vosak

Etarsko ulje lavande*


Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

3 komentara

Organski Neven

Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!