Organski ekstrakti od lekovitih biljaka
Hladno ceđena organska ulja
Organske lekovite biljke

Opis

Melem od smilja je još poznati i kao Anti-ageing balzam koji prirodno podstiče proizvodnju kolagena. Jednostavnih je sastojaka koji su izuzetno zdravi za svaki tip kože. Royal Balm melem od smilja predstavlja potpuni prirodan pristup u nezi kože.

Melem od smilja je organski koncentrat smilja (lat. Helichysum Italicum) za negu lica koji će ublažiti tegobe rozacea i ožiljaka. Redovnom upotrebom, melem će regenerisati i revitalizovati umornu kožu.

Zbog čega je melem od smilja toliko poseban?

Njegova divna tekstura, njegov očaravajući miris i kvalitet njegovih 100% prirodnih sastojaka (bez konzervansa) čine ovaj proizvod za kožu jednim od omiljenih kod naših kupaca.

Ključ uspeha leži u načinu pripreme melema. Royal Balm melem se pravi uz pomoć uljnih macerata, koji nastaju potapanjem cvetnih glavica Helichrysum Italicum (Smilja)  u organsko suncokretovo ulje.

Mi imamo savremenu tehnologiju u našoj laboratoriji koja zamenjuje dugotrajan proces maceracije i na taj način udružujemo lekovita svojstva organskog lekovitog bilja sa organskim hladno ceđenim uljem u koje potapamo lekovito bilje.

Na taj način se ekstrakuju sva lekovita svojstva iz jedne biljke u bazno ulje i time čine ovaj melem posebnim i vrhunskim za kožu.

Kako korisiti melem od smilja

Melem od smilja se može koristiti kao dnevni ili noćni tretman za kožu, ali isto tako može se koristiti i prema vašim potrebama, sve zbog svojih mnogobrojnih vrlinama smilja.

Način primene

Pre nanošenja melema, navlažite kožu naprimer hidrolatom. Hidrolati su blage vodene esencije dobijene destilacijom biljaka, koje imaju umirujuća i tonizirajuća svojstva. Ovo će dodatno pripremiti kožu i omogućiti melemu da brže prodre u nju, posebno zbog guste konzistencije melema.

Uzmite malu količinu melema na čist prst ili vatu. Nanesite ga na područje kože koje zahteva tretman. Lagano masirajte melem u kožu koristeći kružne pokrete dok se potpuno ne upije.

Melem od smilja može se koristiti nekoliko puta dnevno, prema potrebi. Ako imate suvu ili oštećenu kožu, možete ga nanositi češće kako biste postigli bolje rezultate. Ako primetite da je melem previše mastan za vašu kožu ili izaziva pojačano lučenje sebuma, smanjite učestalost korišćenja.

Rok trajanja: 12 meseci, a nakon otvaranja 4 meseca.

Pažnja: Pre nego što počnete redovno koristiti melem od smilja, testirajte ga na malom delu kože kako biste bili sigurni da niste alergični na njegove sastojke. Ako primetite bilo kakve znakove iritacije ili alergijske reakcije, odmah prestanite s upotrebom i konsultujte se sa lekarom.

INCI sastojci

Helichrysum Italicum Ekstrakt* (Ekstrakt Smilja)
Cera Flava (Pčelinji vosak)
Helichrysum Italicum Oleum* - (Etarsko ulje od smilja)

Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 

Samo registrovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu da ostave komentar.

Organsko smiljeMoj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Uradite personalizovani kviz koji će vam pomoći da utvrdite vaš tip kože i predložiti vam prirodne proizvode koji su najbolji za vas kako bi vaša nega lica postala još efikasnija.