Gavez (lat. Symphytum officinale) - Royal Balm
Naš melem od gaveza je sastavljen od organskih sastojka dobijenih sa planine Rtanj.

Opis

Ekstrakt gaveza koji se koristi u melemu od gaveza je prirodno bogat fenolnom kiselinom koja ima svojstvo regeneracije ćelija. Zahvaljujući prisustvu alantoina gavez pomože rastu i razmnožavanju ćelija tkiva.

Alantoin (ekstrakt iz biljke gavez) ima sposobnost da deluje kao emolijens, koji pomaže da se razvije zaštitni film preko ćelija kože što dovodi do manjeg gubitka vode. Alantoin takođe deluje kao keratinolitik koji omekšava keratin protein koji se nalazi u spoljašnjem sloju kože, omogućavajući koži da bolje drži vodu. To ga čini vlažnijim, podatnijim i izuzetno hidratizovanim. Keratinolitici takođe podstiču smanjenju mrtvih ćelija kože što rezultira vidljivo glatkijom i poboljšanom teksturom kože.

Gaveza se smatra esencijalnim sastojkom protiv starenja, jer sadrži i alantoin i rozmarinsku kiselinu. Alantoin podstiče rast novih ćelija kože, a ružmarinska kiselina deluje kao lek protiv bolova i smanjuje upalu. Gavez omekšava kožu i smanjuje pojavu finih linija i bora. 

Melem od gaveza se koriste za lečenje preloma kostiju, uboja i čireva. Zbog svojih antiinflamatornih svojstava odličan je u borbi protiv stanja kao što su ekcem, psorijaza i dermatitis.

Aktivni sastojci

Fenolna kiselina

Alantoin

Keratinolitici

Rozmarinska kiselina

Savet

Potrebno je  naneti vrlo malu količinu melema. Umasirati vrlo lagano da lakše prodre u kožu.


Rok upotrebe: 12 meseci nakon otvaranja

Kvalitet

Sastojci iz organske poljoprivrede. 

INCI sastojci

Ekstrat gaveza u organskom suncokretovom ulju

Pčelinji vosak

Etarsko ulje smilja*


*Proizvod iz organske poljoprivrede. 

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

2 komentara

Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!