Organski ekstrakti od lekovitih biljaka
Hladno ceđena organska ulja
Organske lekovite biljke

Opis

Ekstrakt gaveza koji se koristi u melemu od gaveza je prirodno bogat fenolnom kiselinom koja ima svojstvo regeneracije ćelija. Zahvaljujući prisustvu alantoina gavez pomože rastu i razmnožavanju ćelija tkiva.

Alantoin (ekstrakt iz biljke gavez) ima sposobnost da deluje kao emolijens, koji pomaže da se razvije zaštitni film preko ćelija kože što dovodi do manjeg gubitka vode. Melem gavez sadrži alantoin takođe deluje kao keratinolitik koji omekšava keratin protein koji se nalazi u spoljašnjem sloju kože, omogućavajući koži da bolje drži vodu.

Keratinolitici u gavezu takođe podstiču smanjenju mrtvih ćelija kože što rezultira vidljivo glatkijom i poboljšanom teksturom kože. Gavez omekšava kožu i smanjuje pojavu finih linija i bora.

Gavez se smatra esencijalnim sastojkom protiv starenja, jer sadrži i alantoin i rozmarinsku kiselinu. Alantoin podstiče rast novih ćelija kože, a ružmarinska kiselina deluje kao lek protiv bolova i smanjuje upalu. Zato je gavez najbolji lek kod reumatskog bola u kolenima.

Melem od gaveza se koriste za lečenje preloma kostiju, uboja i čireva.

Zbog svojih antiinflamatornih svojstava, proizvodi od gaveza su odlični u borbi protiv stanja kože kao što su ekcem, psorijaza i dermatitis.

Način primene

Pre nanošenja melema, navlažite kožu naprimer hidrolatom. Hidrolati su blage vodene esencije dobijene destilacijom biljaka, koje imaju umirujuća i tonizirajuća svojstva. Ovo će dodatno pripremiti kožu i omogućiti melemu da brže prodre u nju, posebno zbog guste konzistencije melema.

Uzmite malu količinu melema na čist prst ili vatu. Nanesite ga na područje kože koje zahteva tretman. Lagano masirajte melem u kožu koristeći kružne pokrete dok se potpuno ne upije.

Melem od gaveza može se koristiti nekoliko puta dnevno, prema potrebi. Ako imate suvu ili oštećenu kožu, možete ga nanositi češće kako biste postigli bolje rezultate. Ako primetite da je melem previše mastan za vašu kožu ili izaziva pojačano lučenje sebuma, smanjite učestalost korišćenja.

Rok trajanja: 12 meseci, a nakon otvaranja 4 meseca.

Pažnja: Pre nego što počnete redovno koristiti melem od gaveza, testirajte ga na malom delu kože kako biste bili sigurni da niste alergični na njegove sastojke. Ako primetite bilo kakve znakove iritacije ili alergijske reakcije, odmah prestanite s upotrebom i konsultujte se sa lekarom.

INCI sastojci

Symphytum officinale Ekstrakt (Ekstrakt Gaveza)
Cera Flava (Pčelinji vosak)
Helichrysum Italicum Oleum* - (Etarsko ulje od smilja)


Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 

Samo registrovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu da ostave komentar.Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Uradite personalizovani kviz koji će vam pomoći da utvrdite vaš tip kože i predložiti vam prirodne proizvode koji su najbolji za vas kako bi vaša nega lica postala još efikasnija.