Organski ekstrakti od lekovitih biljaka
Hladno ceđena organska ulja
Organske lekovite biljke

Opis

Kantarion je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu!

Naše kantarionovo ulje se priprema u malim serijama koja se maceriraju na planininskom suncu.

Koristimo samo cvetne glavice kantariona (lat. Hypericum perforatum) koju uzgajamo i na našoj sertifikovanoj organskoj farmi. Cvetni glavice se maceriraju sa hladno ceđenim organskim suncokretovim uljem.

Kantarionovo ulje se tradicionalno koristi za spoljašnju upotrebu kod opekotina, uključujući opekotine od sunca, i kao protivupalno sredstvo koje ublažava bol od udaraca i modrica, kao i protiv nervne napetosti.

Naše ulje je 100% prirodno i organsko, bez dodataka i konzervansa, što ga čini savršenim izborom za svakodnevnu negu i lečenje.

Unutrašnja upotreba kantarionovog ulja

Prirodni antidepresiv

Kantarionovo ulje pomaže u ublažavanju simptoma blage i umerene depresije, smanjuje anksioznost i poboljšava raspoloženje. Idealan je za one koji traže prirodne alternative sintetičkim antidepresivima.

Lečenje gastritisa i poboljšanje varenja

Kantarionovo ulje se koristi za smanjenje bolova kod gastritisa i stimulaciju lučenja želudačnih sokova. Pomaže u olakšavanju varenja i zarastanju čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, pružajući olakšanje od nelagodnosti i bolova.

Žensko zdravlje

Kantarionovo ulje se koristi za ublažavanje menstrualnih tegoba, smanjenje simptoma menopauze i tretman vaginalnih infekcija. Njegova prirodna svojstva pomažu u održavanju zdravlja reproduktivnog sistema.

Regeneracija i nega kože

Kantarionovo ulje je izuzetno efikasno u tretiranju rana, opekotina, posekotina i modrica. Njegova protivupalna i antibakterijska svojstva čine ga idealnim za negu suve, iritirane i ispucale kože. Takođe, pomaže u smirivanju upala i smanjenju crvenila.

Spoljna upotreba kantarionovog ulja

Ublažavanje bolova

Tradicionalno se koristi za ublažavanje bolova kod reume, išijasa, lumbaga i gihta. Masaža kantarionovim uljem pomaže u opuštanju mišića, smanjenju upala i poboljšanju cirkulacije, pružajući olakšanje od bolova i nelagodnosti.

Nega kose

Ovo ulje je korisno i za negu kose. Pomaže u smanjenju peruti, jača koren kose i sprečava prekomerno mašćenje. Redovnom upotrebom, kosa postaje zdravija, sjajnija i otpornija.

Način primene

Spoljna upotreba

  • Nanositi direktno na kožu, posebno na mesta koja imaju problem.
  • Tri puta dnevno

Unutrašnja upotreba

  • Uzimati pre jela
  • Tri puta po dvadest kapi

!!! Pažnja, kantarion je fotosenzibilna biljka i zbog toga ne izlažite se suncu nakon nanošenja ulja od kantariona.

INCI sastojci

Hypericum perforatum Flower Extract*


Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 

Samo registrovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu da ostave komentar.Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Uradite personalizovani kviz koji će vam pomoći da utvrdite vaš tip kože i predložiti vam prirodne proizvode koji su najbolji za vas kako bi vaša nega lica postala još efikasnija.