Cvet Smilje - Helichrysum italicum
Naša ružina voda je bez odvojenog hidrolata od etarskog ulja. Zbog toga su svi aktivni sastojci prisutni u mnogo većim koncentracijama.

Opis

Ružina vodica, koja je stara tajna lepote za koju su znale još naše bake, je pravi eliksir lepote koji u sebi sadrži nebrojeno korisnih sastojaka za našu kožu i kosu, kao što su vitamini A, B, C i E. Ovi vitamini u sinergiji imaju antioksidantno i tonirajuće dejstvo. 


Zbog svog pročišćujućeg dejstva, ružina vodica je idealan preparat za osobe koje imaju osetljivu, suvu ili kožu podložnu aknama. Upotreba ružine vodice se preporučuje i osobama sa masnom kožom glave, kao tretman pre uobičajenog pranja kose. Pored toga, ružino esencijalno ulje je efikasno za eliminisanje glavobolja tako što se nekoliko kapi nanese na slepoočnice koje tokom nekoliko minuta držite pritisnute prstima.


Ružina vodica takođe ima antibakterijso dejstvo i pomaže u zarastanju ožiljaka. Zahvaljujući tome, ona predstavlja nezamenljivog saveznika u lečenju akni i ostalih zapaljenja kože.


Blagodeti ružine vodice su zaista nebrojeni: ima umirujuće i adstringentno dejstvo, osvežava kožu i ima anti-age efekat. Dobija se destilacijom latica ruže, kada se dobija neka vrsta “ružinog čaja”, koji se nakon što se ohladi, može koristiti kao tonik. Zahvaljujući vitaminima B i E, koji sadrže tanine i pektin (mladalački kolagen), ružina vodica je idealna za čišćenje i toniranje kože lica.


Ružina vodica se može koristiti i kao pakovanje za oči za efikasno ublažavanje podočnjaka i kesa ispod očiju. 


 Zahvaljujući antioksidantnim svojstvima vitamina E i C koje u sebi sadrži, ružina vodica poništava štetno dejstvo slobodnih radikala, odlažući tako nastanak bora. 


Ružina vodica je odlična i u prevenciji pojave fleka na koži. Zbog izuzetno visokih koncentracija vitamina C koji sadrži, kolagen se brzo sintetiše i štiti kožu od slobodnih radikala koji su odgovorni za njeno starenje.


Ružina vodica je odličan čistač, ne samo kože već i kose. Smanjuje pojačano lučenje sebuma i sprečava, odnosno ublažava opadanje kose tako što pospešuje cirkulaciju i jača folikul dlake. Za dubinsko čišćenje kose, pre šamponiranja možete naneti ružinu vodicu od korena do samih krajeva kose i ostaviti je da deluje najmanje 20 minuta. Takođe, zahvaljujući vitaminima A, B3, C i E, ružina vodica je odlična za podsticanje rasta kose.


Još su mnoge upotrebe ružine vodice: pomešana sa glinom u prahu može se koristiti kao maska za dubinsko čišćenje lica; zbog umirujućeg dejstva i antioksidanasa može se naneti na kožu nakon izlaganja suncu; može se korstiti kao skidač šminke, ali i kao kupka za opuštanje mišića.


Sada kada znamo šta ružinu vodicu čini tako izuzetnom i koje su sve njene blagodeti, ostaje još pitanje kako odabrati kvalitetnu. 


Kupujte ružinu vodicu koja je dobijena na tradicionalan način - destilacijom, a ne u laboratoriji. Royal Balm ružina vodica se dobija upravo parnom destilacijom. Tokom ovog procesa ne odvajamo hidrolat od etarskog ulja, pa je naša ružina vodica jača, odnosno svi aktivni sastojci su prisutni u velikim koncentracijama pa je potrebno manje proizvoda za postizanje maksimalnog blagotvornog dejstva.


Kada kupujete ružinu vodicu, pogledajte na kom mestu na listi sastojaka se ona nalazi. Što je dalje od početka, to je manja količina ružine vodice u proizvodu. Sa Royal Balm ružinom vodicom o tome ne morate da razmišljate jer ona ne sadrži nikakve dodatne sastojke osim hidrasola i esencijalnog ulja ruže. Takva ružina vodica je “čista”, bezbedna za upotrebu i maksimalno delotvorna.


Pogledajte da li je na proizvodu naglašen samo miris ruže, jer ako je tako onda se ruža kao sastojak u proizvodu nalazi zbog mirisa (koji može biti i sintetički dobijen), i nema nikakvu ulogu u nezi kože.


Vrsta ruže i način uzgajanja su takođe veoma bitan faktor u pogledu kvaliteta proizvoda. Royal Balm ružina vodica je napravljena od bugarske ruže Rosa Damascena (damaskna ruža) koja je najkvalitetnija vrsta ruže koja se koristi u kozmetii. 


Kupujte od brenda koji može da odgovori na pitanja o tome kako je tačno proizvedena ružina vodica i šta se tačno nalazi u njenom sastavu.


Aktivni sastojci

citronellol

nonadecane

geraniol

Savet

Koristite ujutru i/ili uveče na čisto lice pre nanošenja kozmetike ili šminke.

Oči i usta držite zatvorena dok prskate sprej po celom licu, vratu i dekolteu.

Ostaviti da se osuši.

Možete uzeti malo ružine vode na komad vate i lagano obrisati lice.

Može se koristiti kao podloga za prirodnu kozmetiku ili za fiksiranje šminke.

Takođe se može upotrebljavati na drugim delovima kože.

Kvalitet

Naši prirodni proizvodi namenjeni nezi kože, ne sadrže štetna hemijska jedinjenja, kao što su vazelin, parafin i mineralna ulja, koji su apsolutno nekompatibilni lipidima kože.

Naše kreme su jednostavne, bez komplikovanih reči u sadržaju, baš onakve  kako ih je priroda dala.


Odlučili smo da ne koristimo palmino ulje kao ni druga ulja visoke potražnje poput šeja butera i kokos butera jer nisu u skladu naših vrednosti.

Mi ne želimo da budemo deo zajednice koja  masovno seče i uništava šume zarad ekonomskih interesa.

INCI sastojci

Rosa Damascena(Rose) Hidrolat ruže Damascene

Etarsko ulje Rosa Damascene

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

5 komentaraMoj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!