Organski ekstrakti od lekovitih biljaka
Hladno ceđena organska ulja
Organske lekovite biljke

Opis

Specifičnost Royal Balm melema od žalfije karakteriše se organskom žalfijom (lat. Salvia officinalis) koja je macererirana u organskom suncokretovom ulju, uz dodatke organskog etarskog ulja i pčelinjeg voska. 

Melem od žalfije poseduje jaka protivupalna dejstva, zbog čega eliminacijom štetnih bakterija i mikroorganizama pomaže kod kožnih oboljenja i uspešno se koristi u terapiji protiv gljivica stopala, pojačanog znojenja i neprijatnih mirisa nogu. 

Uz savet za promenom ishrane, vrste i sastava čarapa i obuće, neophodno je lokalno tretirati gljivice na stopalima,od kojih su najčešće one koje izazivaju bolest Atletsko stopalo. 

Etarsko ulje žalfije zahvaljujući antimikotičnom, antiseptičnom i adstrigentnom dejstvu, prisutno je u mnogim preparatima protiv pojačanog znojenja i nastanka gljivičnih oboljenja.  

Melem od žalfije se veoma uspešno koristi kod intenzivnog svraba, crvenila, suvoće i peckanja kože stopala, neprijatnih mirisa i razmnožavanja gljivica. 

Pre upotrebe melema od žalfije, preporuka je potapanje stopala u kupku za stopala, u koju se nakapa par kapi etarskog ulja žalfije. Kada se koža stopala osuši, posebnom kašičicom uzeti potrebnu količinu melema i utrljavati na mesta gde se nalaze promene. Neophodno je namazati i nokte melemom, jer se najčešće problem vremenom prenosi i na regiju nokta. 

Korišćenje pamučnih čarapa, čest boravak van obuće osim kada je neophodno i redovno mazanje melema ujutro i uveče osigurava eliminaciju simptoma. 

Kreiranje novih životnih navika nije teško, jer je moć biljaka kao čarobni štapić za većinu zdravstvenih problema.  

Melem kao holistička prva pomoć je prirodno, jednostavno i dragoceno rešenje za gljivice na stopalima. 


Način primene

Pre nanošenja melema, navlažite kožu naprimer hidrolatom. Hidrolati su blage vodene esencije dobijene destilacijom biljaka, koje imaju umirujuća i tonizirajuća svojstva. Ovo će dodatno pripremiti kožu i omogućiti melemu da brže prodre u nju, posebno zbog guste konzistencije melema.

Uzmite malu količinu melema na čist prst ili vatu. Nanesite ga na područje kože koje zahteva tretman. Lagano masirajte melem u kožu koristeći kružne pokrete dok se potpuno ne upije.

Melem od žalfije može se koristiti nekoliko puta dnevno, prema potrebi. Ako imate suvu ili oštećenu kožu, možete ga nanositi češće kako biste postigli bolje rezultate. Ako primetite da je melem previše mastan za vašu kožu ili izaziva pojačano lučenje sebuma, smanjite učestalost korišćenja.

Rok trajanja: 12 meseci, a nakon otvaranja 4 meseca.

Pažnja: Pre nego što počnete redovno koristiti melem od žalfije, testirajte ga na malom delu kože kako biste bili sigurni da niste alergični na njegove sastojke. Ako primetite bilo kakve znakove iritacije ili alergijske reakcije, odmah prestanite s upotrebom i konsultujte se sa lekarom.

INCI sastojci

Salvia officinalis Extract* (Žalfija)
Cera Flava (Pčelinji vosak)
Salvia officinalis oleum* (Žalfija)

**Limonene, Linalool (prirodni sastojci etarskih ulja).

Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 

Samo registrovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu da ostave komentar.Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Uradite personalizovani kviz koji će vam pomoći da utvrdite vaš tip kože i predložiti vam prirodne proizvode koji su najbolji za vas kako bi vaša nega lica postala još efikasnija.