Cvet Žalfije (lat. Salvia officinalis) - Royal Balm
Naš melem od žalfije je sastavljen od organskih sastojka dobijenih sa planine Rtanj.

Opis

Specifičnost Royal Balm melema od žalfije karakteriše se organskom žalfijom (lat. Salvia officinalis) koja je macererirana u organskom suncokretovom ulju, uz dodatke organskog etarskog ulja i pčelinjeg voska. 


Melem od žalfije poseduje jaka protivupalna dejstva, zbog čega eliminacijom štetnih bakterija i mikroorganizama pomaže kod kožnih oboljenja i uspešno se koristi u terapiji protiv gljivica stopala, pojačanog znojenja i neprijatnih mirisa nogu. 


Uz savet za promenom ishrane, vrste i sastava čarapa i obuće, neophodno je lokalno tretirati gljivice na stopalima,od kojih su najčešće one koje izazivaju bolest Atletsko stopalo. 


Etarsko ulje Žalfije zahvaljujući antimikotičnom, antiseptičnom i adstrigentnom dejstvu, prisutno je u mnogim preparatima protiv pojačanog znojenja i nastanka gljivičnih oboljenja.  


Melem od žalfije se veoma uspešno koristi kod intenzivnog svraba, crvenila, suvoće i peckanja kože stopala, neprijatnih mirisa i razmnožavanja gljivica. 


Pre upotrebe melema od žalfije, preporuka je potapanje stopala u kupku za stopala, u koju se nakapa par kapi etarskog ulja žalfije. Kada se koža stopala osuši, posebnom kašičicom uzeti potrebnu količinu melema i utrljavati na mesta gde se nalaze promene. Neophodno je namazati i nokte melemom, jer se najčešće problem vremenom prenosi i na regiju nokta. 


Korišćenje pamučnih čarapa, čest boravak van obuće osim kada je neophodno i redovno mazanje melema ujutro i uveče osigurava eliminaciju simptoma. 


Kreiranje novih životnih navika nije teško, jer je moć biljaka kao čarobni štapić za većinu zdravstvenih problema.  


Melem kao holistička prva pomoć je prirodno, jednostavno i dragoceno rešenje za gljivice na stopalima. 


Aktivni sastojci

Savet

Kvalitet

INCI sastojci

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

2 komentara

Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!