Prirodna nega lica – na jednostavan način

Prirodna nega lica se fokusira na korišćenje prirodnih sastojaka za ishranu i hidrataciju lica. Veoma je jednostavna, ali ujedno predstavlja najbolji i najbezbedniji način za dostizanje mladolikog izgleda, za postizanje svežine i celokupnog unapređenja zdravlja kože.

Kako postajemo svesniji uticaja hemikalija na organizam i zdravlje, upotreba prirodnih proizvoda postala je neophodna. Mnogi već sada odlučuju da koriste samo prirodne preparate, jer su uvideli značajne benefite, kako za svoje telo, tako i za životnu sredinu.

Prirodna nega lica nije samo nega kože. To je holistički pristup životu. Uzima u obzir um, telo i dušu.

Nežna je, ali efektivna – zahteva vreme i redovno korišćenje prirodnih preparata. Najveći benefiti su to što može ukloniti nesavršenosti, bez ikakvih sumnji da će negativno uticati za zdravlje kože.  

Kada birate prirodni proizvod za negu lica, trebalo bi da tražite onaj koji sadrži potpuno prirodne, organske sastojke bez dodavanja veštačkih mirisa ili boja. Ovo će osigurati da vaša koža neće biti iritirana hemikalijama ili veštačkim supstancama dok koristite proizvod u dnevnoj rutini.

U narednim redovima, saznajte zbog čega je prirodna nega kože važna i zašto bi trebalo da postane vaš jedini izbor.

Šta je najbolje za lice?

Šta je najbolje za lice, da li je proizvod koji držite u ruci vredan upotrebe?

Pregledajte etikete. Preparati koje koristite mogu da sadrže različita štetna jedinjenja, boje, veštačke mirise i hemikalije. Čak i ako vam se čini da deluju, istina je da ostavljaju trajne posledice na kvalitet, tonus i strukturu kože. To ćete primetiti u godinama koje dolaze.

Prirodni proizvodi vam mogu pružiti lepu i zdravu kožu bez ikakvih hemikalija ili veštačkih sastojaka.

Koža na licu je konstantno izložena spoljnim faktorima i brzo reaguje kada se u telu dogode promene. Delikatna je i osetljiva, što znači da zahteva posebnu negu, u skladu sa tipom i potrebama kože.

Kada pronađete prirodni proizvod koji vam odgovara i daje željene rezultate, pridržavajte ga se. Redovna i adekvatna nega mogu obezbediti da vaše lice bude negovano, da izgleda sveže i da se na njemu umanje izražene nesavršenosti.

Za vaše lice je najbolja nega ona koja će doprineti poboljšanju izgleda tena, koja će dubinski hidrirati i nahraniti kožu, koja će imati nežan anti-age efekat i koja će kožu štititi od spoljnih uticaja.

Kako je pronaći?

Prvo odredite svoj tip kože, a zatim razmislite o tome šta želite da postignete. Cilj vam je da imate manje bora na licu, da uklonite hirpepigmentacijske mrlje i fleke ili da utičete na proizvodnju sebuma i proširene pore? Ciljevi su različiti, a odgovor je uvek isti.

Prirodna nega je jedino dugotrajno i pravo rešenje.

Prirodna nega može značajno doprineti poboljšanju kvaliteta kože, bez bojazni od neželjenih efekata.

Da li je i vaša koža pod stresom?

Stres ne doživljamo samo na mentalnom nivou, već i na fizičkom. Koža reaguje na spoljne uticaje i promene. Zagađenje u vazduhu, toksini, bakterije, promena godišnjih doba – sve to dovodi do očiglednih promena na koži.

Koža može postati suva usled navedenih faktora, posebno u zimskom periodu. Crvenilo, česte iritacije i svrab su svakodnevni prateći faktori. Mogu da utiču na izgled lica, ali i na osećaj neprijatne zategnutosti.

Koža trpi stres i alarmira da joj je potrebna drugačija nega, duboka hidratacija lica i kvalitetna ishrana dubljih slojeva kože. Ukoliko ignorišete ove znake, na licu će se lako pojaviti fine linije i bore će biti vidljivije. Pore se mogu zapušiti, a nedostaci će biti sve izraženiji.

Ne ignorišete znake, već saznajte kako organska kozmetika može da reši nastale probleme.

Prirodna nega lica – benefiti prirodnih proizvoda

Prirodna nega nije trend. To je potreba naše kože.

Kada se opredelite za korišćenje prirodne kozmetike, treba da budete pažljivi u odabiru. Mnogo proizvođača će deklarisati preparate kao prirodne, a i dalje će koristiti sastojke koji mogu dovesti do upale kože i iritacija.

Ako želite da svojoj koži pružite najbolje, odabir visoko kvalitetnih sastojaka u kremama, tonicima, melemima i serumima je prva stvar o kojoj treba da se raspitate.

Uz pomoć takvih preparata, vaša zrela koža će biti zdrava i negovana na pravilan način.

Korišćenje prirodnih proizvoda je blagotvorno za vašu kožu. Ovo su glavni razlozi:

Potpuno prirodni sastojci. Prirodni proizvodi sadrže organske ili potpuno prirodne sastojke koji se ne prave u laboratoriji ili fabrici. Prirodni sastojci su nežni i efikasni u poboljšanju zdravlja kože bez izazivanja neželjenih efekata kao što su suvoća, upale, iritacija ili crvenilo.

Bez veštačkih mirisa ili boja. Veštački mirisi i boje mogu da izazovu iritaciju i alergije — posebno kada se primenjuju na osetljiva područja kao što je lice — ali prirodni mirisi i boje neće iritirati vašu kožu ili izazvati alergijsku reakciju. U stvari, učiniće da se osećate dobro jer mirišu sveže i čisto!

Antioksidansi u biljnim sastojcima štite od slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilni atomi kiseonika koji mogu oštetiti zdrave ćelije u telu. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala i imaju toliko prednosti za vaše zdravlje — uključujući i pomoć u smanjenju znakova starenja na vašoj koži!

Prirodni proizvodi su prilagođeni veganima, što ih čini pogodnim za osobe koje ne žele da se njihovi proizvodi za negu kože testiraju na životinjama ili prave od sastojaka životinjskog porekla.

Regeneracija kože prirodnim putem

prirodni sastojci za negu lica
Prirodni sastojci za negu lica

Regeneracija kože se prirodno dešava kroz proces poznat kao ćelijski obrt. Brzina kojom se ćelije organizma reprodukuju i umiru određuje ukupno zdravlje tkiva, organa i celog tela.

Normalna stopa reprodukcije i smrti ćelije varira od osobe do osobe i zavisi od mnogih faktora: starosti, genetike, načina života, opšteg zdravlja i ishrane, ali i nege kože.

Prirodna nega lica treba da bude zasnovana na proizvodima koji će pomoći koži da se brže regeneriše i obnavlja. Kada je zrela koža u pitanju, njoj je još više potrebna pravilna revitalizacija. Nega lica ne sme da sadrži dodatne sastojke u svojim formulama, kako ne bi ometala ovaj neverovatni proces.

Prirodna nega lica – koraci

Manje je više kada govorimo o nezi lica.

Nije vam potrebno brdo proizvoda za kompletnu negu, već samo nekoliko, dobro odabranih. Industrijski proizvodi, navike potrošača i medijski uticaj doveli su do toga da se kod ljudi stvori potreba za brzom kupovinom i isprobavanjem različitih proizvoda.

Vaša rutina nege treba da bude prilagođena jedinstvenim potrebama koje zahteva koža vašeg lica. Kada znate svoj tip i stanje kože, onda samo treba pratiti četiri osnovna koraka koja služe za celodnevnu negu.

Korak 1 – Prirodno čišćenje lica

Čišćenje lica je prvi i obavezni korak u rutini nege. Lice se čisti ujutru i uveče. Ne treba preskakati čišćenje lica, čak i u onim danima kada ne nanosite šminku.

Sredstvo za čišćenje lica nanosi se na mokro lice, utrljava se u kožu, a zatim ispira mlakom vodom. Kod mnogih proizvoda, treba izbegavati trljanje očiju i direktan kontakt sa okom, jer može uslediti peckanje i neprijatnost.

Koža se može osušiti na prirodan način ili se može lagano obrisati, uvek čistim peškirom.

Korak 2 – Upotreba prirodnog tonika

Tonik za lice napravljen od prirodnih sastojaka ujedno neguje i priprema kožu za dalju negu. Može da umiri kožu koja je iziritirana ili je pod upalom. Tonik blagotvorno deluje na kožu koja je pod stresom i ima efekat štita, od spoljnih faktora.

Kada birate tonik za lice, obavezno izbegavajte one koji u sebi imaju alkohol ili druga štetna jedinjenja. Cvetne vodice, poput ružine vodice se takođe mogu koristiti za toniranje i osvežavanje lica.

Upotrebom prirodnog tonika se otklanjaju tragovi preparata za čišćenje, osvežava se koža, i vraća joj se prirodna pH vrednost.

Korak 3 – Upotreba prirodnog seruma

Serumi koji su prirodnog porekla služe za dubinsku ishranu kože. Kada ste u potrazi za serumom, izaberite onaj koji će direknto uticati na nepravilnosti. Svrha seruma jeste da hidrira, nahrani i obogati kožu vitaminama, antioksidansima i biljnim jedinjenjima.

Prirodni serumi su saveznik u kompletnoj nezi kože. Nanose se nakon toniranja lica, dok je koža još vlažna. Tada sastojci najbolje upijaju i aktivno deluju.

U skladu sa stanjem i tipom kože, možete da izaberete:

·   Prirodni serum za masnu i mešovitu kožu; utiče na redukciju sebuma, matira lice i smanjuje pojavu akni. Vidno će uticati na proširene pore.

·   Prirodni serum za lice protiv bora; utiče na smanjenje pigmentacijskih fleka i mrlja, kao i na izražene bore. Ima fantastičan anti-age efekat i dovodi do povećane elastičnosti kože.

·   Prirodni serum za suvu i osetljivu kožu; pravilna nega suve kože više nije nedostižna, potrebna je samo revitalizacija i hidratacija lica. Serum smanjuje neprijatnost, zategnutost, perutanje i crvenilo.

Korak 4 – Prirodna krema za bore ili hidrataciju lica

Hidratantna krema za lice izrađena od prirodnih, organskih sastojaka nanosi se nakon seruma. Treba da bude prilagođena tipu kože, i u skladu sa tim možete da izaberete prirodnu kremu za negu suve kože, masne, mešovite i veoma osetljive kože, ili ako imate zrelu kožu, odaberite kremu protiv bora. Krema protiv bora je idealno rešenje za zrelu i umornu kožu.

Saznajte više o Royal Balm kremama, koje su pravljenje od pažljivo biranih, organskih sastojaka.

Krema je završni korak u dnevnoj nezi lica. Ona treba da bude bogata aktivnim sastojcima koji utiču na izraženo stanje, štite je od spoljnih faktora i dubinski neguju. Kada vašem licu krema prija i kada sastojci zaista deluju, brzo ćete videti promene i osetićete razliku.

Prirodni preparati za lice Royal Balm

Sastojci koje koristimo u našim preparatima za lice su 100% prirodnog, biljnog porekla. Biramo samo biljke sa naše plantaže na Rtnju. Negujemo ih sa mnogo pažnje, a godinama u njih ulažemo iskustvo, znanje i ljubav.

Sve naše formulacije su zasnovane na čistim i hladno ceđenim biljnim uljima koja se kombinuju sa ekstratima lekovitog bilja. Proizvode pravimo ručno, sa misijom da damo doprinos svetu koji neguje iskonsku lepotu i prave vrednosti.

Svojim kupcima, stojimo na raspolaganju. Ako imate pitanja, uvek nas možete kontaktirati putem komentara, a mi ćemo vam rado odgonetnuti sve nedoumice.

Autor: Royal Balm

Mi smo Royal Balm - Prirodna kozmetika
Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

2 thoughts on “Prirodna nega lica – na jednostavan način”

  1. Postovani
    Da li je vaša kozmetika prirodna ili samo veganska, (pošto je to uobičajena prevara).
    Da li je ima u prodaji ili se poručuje
    S postovanjem

    Odgovori
    • Poštovana Tanja,

      Hvala vam na postavljenom pitanju. Naše kreme nisu veganske jer sadrže pčelinji vosak. Dok su naši serumi, tonici, etarska ulja, hidrolati i plemenita ulja veganski. Preporučujemo da posetite našu online prodavnicu kako bi ste proverili INCI sastojke. Što se tiče prodaje za sada nismo u prodavnicama ali zato možete kupiti u našoj online prodavnici.

      Za bilo kakva dodatna pitanja stojim vam na raspolaganju.

      Srdačan pozdrav,
      Katarina

      Odgovori

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image