Naš melem od žalfije je sastavljen od organskih sastojka dobijenih sa planine Rtanj.

Opis

Specifičnost Royal Balm melema od žalfije karakteriše se organskom žalfijom (lat. Salvia officinalis) koja je macererirana u organskom suncokretovom ulju, uz dodatke organskog etarskog ulja i pčelinjeg voska. 


Melem od žalfije poseduje jaka protivupalna dejstva, zbog čega eliminacijom štetnih bakterija i mikroorganizama pomaže kod kožnih oboljenja i uspešno se koristi u terapiji protiv gljivica stopala, pojačanog znojenja i neprijatnih mirisa nogu. 


Uz savet za promenom ishrane, vrste i sastava čarapa i obuće, neophodno je lokalno tretirati gljivice na stopalima,od kojih su najčešće one koje izazivaju bolest Atletsko stopalo. 


Etarsko ulje Žalfije zahvaljujući antimikotičnom, antiseptičnom i adstrigentnom dejstvu, prisutno je u mnogim preparatima protiv pojačanog znojenja i nastanka gljivičnih oboljenja.  


Melem od žalfije se veoma uspešno koristi kod intenzivnog svraba, crvenila, suvoće i peckanja kože stopala, neprijatnih mirisa i razmnožavanja gljivica. 


Pre upotrebe melema od žalfije, preporuka je potapanje stopala u kupku za stopala, u koju se nakapa par kapi etarskog ulja žalfije. Kada se koža stopala osuši, posebnom kašičicom uzeti potrebnu količinu melema i utrljavati na mesta gde se nalaze promene. Neophodno je namazati i nokte melemom, jer se najčešće problem vremenom prenosi i na regiju nokta. 


Korišćenje pamučnih čarapa, čest boravak van obuće osim kada je neophodno i redovno mazanje melema ujutro i uveče osigurava eliminaciju simptoma. 


Kreiranje novih životnih navika nije teško, jer je moć biljaka kao čarobni štapić za većinu zdravstvenih problema.  


Melem kao holistička prva pomoć je prirodno, jednostavno i dragoceno rešenje za gljivice na stopalima. 


Aktivni sastojci

Savet

Kvalitet

INCI sastojci

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

2 komentara

Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!