BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

3 komentara

🌱 Eterično ulje smilja – Helichrysum italicum - dobija se parnom destilacijom iz organske poljoprivrede.

Etarsko ulje smilja – Helichrysum italicum - dobija se parnom destilacijom iz organske poljoprivrede.

Čudesno ulje po svom mnogostrukom dejstvu i divne viskozne razmazivosti na koži, koristi se od davnina kao svojevrstan lek i nega rastvoreno u vodi ili osnovnom/bazičnom ulju.


Ima snažno protivupalno i analgetsko dejstvo zbog čega se primenjuje kod povreda i udaraca, nagnječenja i preloma. Potrebno je nekoliko puta tokom dana namazati u tankom sloju, nakon čišćenja i dezinfekcije povređene regije.

Njegovo veličanstveno dejstvo se ispoljava i u slučajevima postojanja svežih ožiljaka, kada se može kombinovati sa eteričnim uljem lavande ili nevena.

Uvek je neophodno što duže ostaviti povređeno mesto otvoreno i tretirano uljem smilja. Tada koža upija onom brzinom koja joj je potrebna, i omogućava se nesmetana pomoć kiseonika iz vazduha.

Spazmolitično i mukolitično deluje u slučajevima svih površinskih otvorenih povreda i razderotina, jer ubrzava razmenu materija i eliminaciju sluzi, limfe i toksina.

Osvežavajući izvor minerala i vitamina daje ovom eteričnom ulju prave prirodne terapeutske moći, zbog čega se koristi kod problema sa krvnim sudovima i venama. U navedenim slučajevima se na bolno mesto nanese više puta tokom pola sata, dok se to mesto drži blago uzdignuto. Nakon tretiranja uljem, nastavlja se dalje sa preporukom terapije – lokalnog ili opšteg karaktera.

Zbog antikoagulantnog i antiinflamatornog efekta, koristi se kod problema od popucalih kapilara do proširenih vena, i u ovim slučajevima se može kombinovati sa drugim uljima kao što su kamilica, neven ili žalfija.


Terapijski efekat ovog ulja je zagarantovan i time što je izvor biološki aktivnih komponenti koje dubinski deluju podsticanjem i ubrzavanjem regeneracije problematične regije.

Omogućava dubinsku negu, samoobnavljanje ćelija kože i kvalitetnu rehidrataciju na licu ili telu.


Uvek su najbolja rešenja ona prirodna i jednostavna. Upravo takvu sveobuhvatnost mogućnosti ima etasko ulje smilja dobijeno na organski način. Srodno sa sastavom kože, čisto i blago mirisno deluje podsticajno na sva čula, čime se njegovo blagorodno dejstvo primećuje prvom primenom.


Posebno mesto u primeni etarskog ulja od smilja ima i nega kože, naročito dehidrirane, suve, umorne i osetljive. Često su takve karakteristike kože lica povezane sa simptomima peckanja, zategnutosti, perutanja i crvenila uz pojavu ekcema i lišajeva.

Preporuka je naneti na čisto lice kao jutarnju i večernju negu u tankom sloju ulje od smilja, i nakon što koža upije nastaviti sa uobičajenom procedurom. Tako će se stvoriti zaštitni film na koži i osigurati potrebna količina hranljivih sastojaka.

Odlične rezultate ima primena ovog etarskog ulja kod psorijaze, uz preporučenu terapiju i često primenjivana je kombinacija ulja smilja i hajdučke trave. Tretirano mesto se može prekriti tankom folijom na pola sata zbog dubljeg i produženog dejstva u težim slučajevima psorijaze.


Nakon redovne upotrebe ulja postiže se prirodna lančana reakcija lečenja i nege kože lica ili tela, što se primećuje već nakon prvog puta. Smilje kao jednostavna i dragocena biljka čini preokret u slučajevima povreda, nagnječenja, udaraca, ogrebotina, modrica, svežih ožiljaka, kožnih promena i upalnih procesa. 

Etarsko ulje smilja je hvaljeno sa razlogom, jer daje snagu i vitalnost zahvaljujući nutritivnoj vrednosti, poreklu i načinu dobijanja. 

Organsko smilje

Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!