Organski ekstrakti od lekovitih biljaka
Hladno ceđena organska ulja
Organske lekovite biljke

Opis

Ulje divlje ruže se dobija hladnim ceđenjem semenki divlje ruže ili šipka na temperaturi od 40°C. Šipak raste divlje u mnogim delovima sveta pa i kod nas. Izuzetno je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i antioksidantima, što ga čini izuzetnim za negu kože.

Divlja ruža - Šipak (lat. Rosa canina)

Kozmetička svojstva i benefiti

Ulje divlje ruže je dokazano odlična nega za sve tipove kože. Njegova lagana konzistencija omogućava da se koristi kao serum za delikatan predeo oko očiju.

Brzo se upija, ne ostavljajući masne tragove, a koži daje elastičnost i mekoću.

• Za osetljivu kožu: Deluje umirujuće i dubinski hidrira.

• Za suvu kožu: Pomaže u normalizaciji lučenja sebuma.

• Za problematičnu kožu: Efikasan kod upaljenih akni, deluje antiinflamatorno i antiseptički.

Ulje divlje ruže eliksir za sa suvu kožu

Ulje divlje ruže je pravo blago prirode, ne samo za one sa problematičnom kožom, već i za one koji imaju problem sa suvom kožom.

Ovo bogato hranjivo ulje nudi višestruke prednosti za održavanje zdrave, hidrirane i meke kože.

Vitamin E prirodni hidratant za suvu kožu

Vitamin E, koji se obilato nalazi u ulju divlje ruže, igra ključnu ulogu kao nega suve kože.

Ovaj vitamin ne samo da obezbeđuje neophodnu vlagu suvoj koži, već i pomaže u očuvanju njene prirodne mekoće i elastičnosti.

Regulacija sebuma nezasićenim masnim kiselinama

Jedna od izuzetnih prednosti ulja divlje ruže leži u njegovoj sposobnosti da reguliše proizvodnju sebuma, zahvaljujući bogatstvu nezasićenih masnih kiselina.

Ono pomaže u održavanju ravnoteže hidratacije kože, čineći je idealnom za one sa suvom kožom koja često zahteva dodatnu negu.

Anti-inflamatorni i antiiritantni efekti

Linoleinska kiselina i alfa-linolenska kiselina, prisutne u ulju divlje ruže, pružaju snažne anti-inflamatorne i antiiritantne efekte.

Ove kiseline ne samo da neguju suvu kožu, već i pomažu u borbi protiv isušivanja bora, čime doprinose mladalačkom i zdravom izgledu kože.

Ružino ulje se brzo upija bez masnog traga

Ono što izdvaja ružino ulje od mnogih drugih ulja za negu kože je njegova sposobnost da ga koža brzo upija i duboko prodire u sve slojeve kože.

Ovo znači da vaša koža dobija sve neophodne nutrijente i hidrataciju bez ostavljanja masnog sloja, čineći ga idealnim za svakodnevnu upotrebu.

Ružino ulje je, stoga, višenamenski dar prirode, savršeno za one koji žele da obnove i očuvaju zdravlje i lepotu svoje kože, naročito kada je reč o suvoći.

Njegova jedinstvena kombinacija vitamina, masnih kiselina i antioksidanata čini ga nezaobilaznim delom svake rutine nege kože, pružajući duboku hidrataciju, regeneraciju i zaštitu od starenja.

Bez obzira na vaš tip kože, ulje divlje ruže može biti ključni sastojak za održavanje zdravlja i vitalnosti kože, posebno u borbi protiv suvoće i vidljivih znakova starenja.

Nezasićene masne kiseline i antioksidansi

Ulje divlje ruže sadrži nezasićene masne kiseline i antioksidanse poput likopena i vitamina E.

Ovi sastojci smanjuju stvaranje slobodnih radikala i štite kožu od štetnih UV zraka, pružajući odličan efekat protiv starenja to je ujedno i najbolja nega zrele kože.

Visok udeo provitamina A, dodatno poboljšava efekat protiv bora. Vitamina A, koji u dodiru sa kožom osobađa retinol, ima antioksidativni efekat, obezbeđuje vlagu, podstiče proizvodnju kolagena, i stimuliše obnavljanje ćelija, čime se male bore efikasno smanjuju.

Kombinacije sa drugim prirodnim uljima

Ulje divlje ruže se može kombinovati sa etarskim uljem smilja, lavande, uljem noćurka ili lanenim uljem.

Način primene

Kožu lica očistite od nečistoća i tragova šminke tonikom. Nakon čišćenja, na vlažno lice (ne mokro) posle 30-ak sekundi nanesite šipkovo ulje i blago utrljajte na problematične delove ako ih ima. Ulje šipka možete koristiti ujutru i uveče u redovnoj rutini nege lica.

INCI sastojci

100% hladno ceđeno ulje divlje ruže.


Samo registrovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu da ostave komentar.

Aktivni sastojci

Dodirnite slike da biste saznali više.

  • Ulje divlje ruže - Šipak

    Ulje divlje ruže je dobijeno metodom ultrazvučne ekstrakcije sa kojim su sačuvani svi aktivni sastojci šipka. Ultrazvučna ekstrakcija je najmodernija tehnologija koja je mnogo bolja od hladnog ceđenja.

  • Vitamin E

    Vitamin E je aktivni sastojak ulja divlje ruže. Vitamin E je važan vitamin neophodan za pravilno funkcionisanje mnogih organa u telu. Takođe je antioksidant./p>

  • Retinol

    Retinol je aktivni sastojak ulja divlje ruže. Retinol je dobro poznati sastojak protiv starenja - i to sa dobrim razlogom! Retinol bitno utiče na smanjenje bora.Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Uradite personalizovani kviz koji će vam pomoći da utvrdite vaš tip kože i predložiti vam prirodne proizvode koji su najbolji za vas kako bi vaša nega lica postala još efikasnija.