Moje iskustvo pre i posle upotrebe – Royal Balm kozmetike

Kao što možda već znate, nedavno sam uradila članak putovanje moje kože u dve krajnosti – mešoviti tip kože, ako već niste, definitivno prvo pročitajte njega pošto u njemu detaljno objašnjavam korak po korak probleme i rešenja mešovitog tipa kože lica.

A sada ću vam to i slikovito pokazati.

Nega lica mešovite, a masne kože (moje iskustvo)

Prvi korak (para)

Moja rutina dnevnog detaljnog, a blagog čišćenja se i dalje sastoji od ulja za čišćenje lica i gela. Ukoliko imam vremena prvo naparim lice držeći ga nad vrelom vodom pomešanom sa par kapi nekog esencijalnog ulja, po mogućstvu organskog pošto to svakako ide u vaš krvotok.

Druga opcija je da postavim topao peškir na lice, i jedno i drugo otvoriće pore i lakše očistiti prljavštinu i bolje apsorbovati vitamine.

A ukoliko imate mitisere, ovaj korak je obavezan kako biste ih se rešili.

Martina Malešev koristi topao peškir za lice

Drugi korak (čišćenje 1)

Nanosim ulje za čišćenje lica, da, dobro ste čuli, nanosim ulje na već uljanu kožu! O benefitima ovakvog čišćenja možete pročitati u prethodnom članku.

Ulje za čišćenje lica

Koliko ulja?

Dosta ulja za lice, zatim toplu vodu koja to ulje pretvara u beličastu tečnost kao sapunicu.

Treći korak (čišćenje 2)

 Zatim, čistim sa četkom za lice, koja koliko mogu da primetim, zaista ulazi u te pore, dok verujem da bi prsti to ulje samo utapkali u već otvorene pore.

Čišnje lica sa četkom za lice
Čišnje lica sa četkom za lice

Četvrti korak (čišćenje 3)

Gel ili pena za čišćenje lica kako bi bili sigurni da smo odstranili to ulje iz pora. U mom slučaju, to je gel sa eteričnim uljem limunske trave i organskim hidrolatom različka.

Ne mora biti to i vaš slučaj, možete prilagoditi svojim ekonomskim mogućnostima već nešto prirodno što biste koristili za čišćenje svakoga dana. Bitno je da je prirodno i da je blago.

Mešovit tip kože ne podnosi često pilinge i jaka sredstva za čišćenje, pogotovo hemijska, pa nekad čak ni šminku, pošto mešovit tip kože više nego bilo koji drugi pretenduje da bude osetljiv.

Gel ili pena za čišćenje lica

Peti korak (vrhunac čišćenja)

Nežna masaža gumenom četkom pomaže pripremiti kožu tako da je spremna da apsorbuje izuzetno važan sledeći korak posle temeljnog čišćenja – VITAMINE.

Ovi koraci sami po sebi daće čak i na izgled očišćeno lice, ali ja volim da na to dodam i srebrnu vodu koja ubija sve preostale bakterije, mada, zaista posle ova 3 koraka uglavnom je nepotrebno. Priznajem, kada sam u žurbi zanemarim sve ovo i samo nanesem tuferom srebrnu vodu na lice i začudili bi se šta sve nađem na njemu, čak i onim danima kada ne izađem iz kuće.

Čestice prašine lete, lepe se, padaju na našu kožu i dok spavamo, a zamislite koliko dugo ostaju na masnoj, vlažnoj i lepljivoj koži.

Upravo zbog toga temeljno čišćenje je krucijalno!

Ukoliko pak imate mitisere i bubuljice, samo srebrna voda nije dovoljna, pošto ona samo površinski čisti, zato ne budite lenji! Ovo će delovati poput terapije ukoliko sledite potrebne korake.

Temeljno čišćenje lica je krucijalno

Šesti korak (Vitamini!!)

U ovoj drugoj krajnosti mog tipa kože lice, koristim Royal Balm serum za masnu kožu i Ružinu vodu (Rose water), vi možete uzeti i tonik za masnu kožu ili kremu za masnu kožu. Isprobala sam I njihovu kolekciju za suvu kožu kada mi je posle zime bilo potrebno da dehidrirano lice oživim, poboljšanje sam videla za samo 3 dana!

Kolekciju za suvu kožu
Ružina voda - Royal Balm

Divan sprej koji osvežava u ovim vrelim danima, sa odgovarajuće distance samo prsnite na tako čisto lice i sačekajte da malo upije, možete ga nanositi i tuferom.

Prirodni serum za lice

I konačno SERUM ZA LICE! Najbolji deo, jer ima najsnažniji miris i zaista  prija koži. Da biste naneli proizvod, uzmite 2 do 3 kapi, namažite ih po licu i ostavite da se osuši. Pokušavam da mu dam nekoliko minuta da bih zaista pustila da prodre, zatim isto uradim i sa kožom vrata.

Prirodni serum za masno lice - Royal Balm

I sada konačno stižemo do zabavnog dela, pre i posle.

Dakle, počeli smo sa ovim:

PRE

Pre upotrebe prirodne kozmetike

Koža mi je bila izrazito masna i upaljena na nekim mestima, pore su bile baš ptvorene i imala sam velike bubuljice vidljive i na slikama gore. I bila je neujednačena sa mestimičavim crvenilom.

POSLE

Ta-da! I to su, prijatelji moji, ono što čine 2 meseca održavanja efektivnog plana za negu masne kože.

Na slikama koje su naknadno napravljene moja koža je ravnomernija i čistija, bez fleka velikih masnih bubuljica i bez sitnih potkožnih.

Takođe, izgledam budnije s mladalačkim sjajem. Ok, možda ne izgledam tako mladalački kao srednjoškolac, ali vidite poboljšanje, zar ne? I ne, nemam puder!

Posle upotrebe prirodne kozmetike

E sad, ono što treba da znate jeste da je ovo najbolje moguće stanje moje kože i kao takvo i dalje ima dosta sjaja na T zoni i znam da ima veze sa 2 faktora, a to su: hormoni i moja dijeta sa mastima na kojoj sam sada. Horomni u određenom periodu svakoga meseca uzrokuju te bubuljice na istim mestima.

Dakle, nije mi nekim čudom ovaj preparat uravnotežio biološke promene, one se i dalje dešavaju i uzrokuju bubuljice. Jedino kada sam počela da koristim  serum za masnu kožu imala sam zaista upaljene bubuljice i tu jednu  ispod oka koja je bila suva, a i dalje nije prolazila mesecima.

Evo, možda  vam ova slika prikaže jasnije na šta mislim:

PRE

Lekcija iz mog višemesečnog eksperimenta

Žao mi je svima vama koji ste pročitali ovaj džinovski esej da stignete do ovog zaključka, ali lekcija iz mog višemesečnog eksperimenta zapravo je jednostavna:

Svakodnevno detaljno čišćenje i vitamini kožu održavaju u ravnoteži!

Ovo neće rešiti neka hronična stanja, akne ili vidljive bore, ali je sjajno polazište ako nemate ustaljenu rutinu ili ne vidite primetno poboljšanje u odnosu na ono što sada korsitite za mešoviti ili masni tip kože.

Prošlo je nekoliko meseci od kada smo snimili fotografije, i još uvek vidim rezultate ove kombinacije. Morala bih još ovoj rutini da dodam i nešto protiv bora, ali i samo sa ovim na dobrom sam putu.

Eksperiment uspešan!

POSLE

Martin Malešev - Nakon nekoliko meseci

Autor: Martina Malešev

Ja sam Martina.

Autor više puta objavljenih knjiga, članaka, profesor srpskog jezika i književnosti, novinar, fotograf i aktivista u dizajnu svesti o zdravom životu. Ali najviše od svega; ja sam kreativna duša koja želi svojim znanjem i iskustvom da pomogne drugima.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image