Krema od smilja – Čarobnica za večnu mladost

Kada razmišljamo o transformaciji kože prema savršenstvu, krema od smilja se ističe kao esencija lepote i zdravlja. Ova čudesna krema obogaćena je sastojcima koji obećavaju zdraviju, sjajniju i mlađu kožu.

Smilje je prepoznatljivo po svom karakterističnom mirisu i žutim cvetovima koji ne gube boju, predstavlja moćnog saveznika u borbi protiv starenja kože.

Njegove jedinstvene osobine ga čine nezaobilaznim u svetu prirodne kozmetike, a njegova antioksidativna svojstva su idealna za postizanje zdrave i negovane kože.

Iako smilje nije tradicionalno korišćeno u nezi lica kroz vekove, danas je prepoznato kao ključni sastojak za očuvanje mladosti i lepote. Njegova popularnost raste zahvaljujući naučnim otkrićima koja potvrđuju njegovu efikasnost.

Royal krema od smilja je mnogo više od običnog izbora – ona je neophodna za sve koji traže besprekoran ten, bez bora i sa mladalačkim sjajem. Ovaj eliksir mladosti sjedinjuje najbolje iz prirode i nauke, nudeći koži sve što joj je potrebno za zdrav i mladolik izgled.

Predstavljamo vam sve o smilju i neverovatnim efektima Royal kreme od smilja na vašu kožu.

Smilje biljka

Smilje sa planine Rtanj
Smilje sa planine Rtanj

Smilje ili na latinskom Helichrisum Italicum je biljka koje obožava sunce.

Naziv „helichrisum“ dolazi od grčke reči „helisso“, što znači „okrenuti se“, i reči „chrisos“, što znači „zlato“. Zbog svojih čari u antičkim vremenima biljka se sušila i darivana je grčkim bogovima. Iako postoje mnoge vrste helichrisuma, ono koje se najećešće koristi kao esencijalno ulje i prirodni lek je vrsta italicum.

Uglavnom ćete je videti da raste širom mediteranske obale. Biljka smilje može se naći na kamenitom području ili na peskovitoj zemlji sa dobrom drenažom. Upravo, iz tog razloga uzgajanje smilja na plodnom zemljištu Vojvodine neće biti uspešno. 

Miris smilja je veoma specifičan, pa tako se i među ljudima, s jedne strane, javlja potpuna odbojnost. Dok sa druge strane, mnogi jednostavno obožavaju njegovu mirisnu notu.

Biljka ima sivkaste sitne listove i žute cvetove. Pa tako ukoliko želite pravu kremu od smilja, bićete sigurni da je zaista od smilja, ukoliko je boja kreme žuta.

Mnoge dame vole da eksperimentišu same, pa je još jedna prednost što možete kod kuće napraviti svoju kremu od smilja. 

Ali, hajde da vidimo šta je još važno da znate o smilju?

Esencijalno ulje smilja dobija se destilacijom vodenom parom biljke u cvetu. Ovde je veoma važno napomenuti da destilacija mora da se obavi u roku od jednog dana od trenutka branja.

Pored esencijalog ulja, smilje sadrži i flavonoide, kumarin, flavon apigerin i vitamin K.

Zašto je ulje smilja skupo?

Upravo, zbog male količine ulja u biljci (manje od 0,05%) cena ovog ulja često je visoka. Da biste bolje razumeli, evo malog primera: od hektara zasađenog smilja godišnje može dobiti oko 9 litara etarskog ulja. 

Smilje za unutrašnju upotrebu

U našoj narodnoj medicini biljka smilje se najviše koristi kao lek za lečenje jetre, podstiče lučenje žuči i pankreasa.

U kombinaciji sa nevenom ili divljim kestenom odličan je lek za proširene vene.

Ulje smilja na veoma efikasan način može da vam pomogne kod izbacivanja sluzi iz organa za disanje. Još jedna prednost je ta što ima antivirusno i antibakterijsko delovanje.

U kombinaciji sa maslačkom i lanenim semenom, smilje se preporučuje osobama koje pate od povišenog nivoa holesterola.

Serum od orgnskih sastojaka

Serum od organskih sastojaka

Zahvaljujući bogatoj i balansiranoj formulaciji serum efikasno pomaže u borbi protiv dehidratacije i hipersenzibilnosti kože. Otkrijte prirodne sastojke i saznajte zbog čega smo nabolji.

Blagodeti smilja za kožu

Kada govorimo o transformaciji kože u pravcu savršenstva, nezaobilazan element je krema od smilja, esencija lepote i zdravlja!

Ova krema nije samo proizvod, već ključni faktor u negi lica, obećavajući zdraviju, sjajniju i vidno mlađu kožu.

Smilje, idealno za masnu kožu, nudi mnogo više od svog prepoznatljivog mirisa i večno žutih cvetova.

Njegovo esencijalno ulje sadrži „diketone“, koji pomažu u smanjenju starosnih mrlja i promena boje kože, čineći ulje od smilja neodoljivim za negu lica.

Smilje, iako relativno novo u svetu kozmetike, brzo je steklo reputaciju kao ključni sastojak za očuvanje mladosti i lepote, postajući sve traženije u modernoj nezi lica.

Royal krema od smilja, koja je ujedno i efikasna krema protiv bora, postaje neizostavni deo rutine u negi lica za one koji teže besprekornom ten, bez bora i sa mladalačkim sjajem.

Krema od smilja za lice biće vaš najveći saveznik u borbi protiv prvih znakova starenja. Njena multifunkcionalnost se ogleda i u lečenju infektivnih procesa na koži i uklanjanju ožiljaka, kao i u svojstvima koja su korisna u tretmanu hematomima i stanjima poput psorijaze i atopijskih dermatitisa.

Smilje je savršen dodatak za formulaciju negu kože za one sa osetljivom kožom. Toliko je nežan da se čak preporučuje i u dečijoj kozmetici.

Zbog ovih svojstava, smilje se često upoređuje sa kamilicom, nudeći mirnoću i zaštitu čak i za najosetljivije tipove kože.

Sve prednosti smilja za kožu

  • ublažava bore na licu, oko očiju, usana, na čelu i vratu
  • ublažava fleke od sunca (primetićete prve rezultate već nakon dve nedelje redovnog korišćenja)
  • protiv ispucale, grube i suve kože na laktovima, kolenima i stopalima
  • nakon sunčanja ublažava crvenilo kože ( najbolji način da ublažite efekte sunca)
  • pogodna je za kožu sa psorijazom i izraženim, ispucalim kapilarima, kao i kod proširenih vena
  • protiv ožiljaka bilo gde na koži
  • protiv hematoma (masnica)
  • protiv opekotina

Krema od smilja za lice

Krema od smilja služi za negu svih tipova kože, a najbolje rezultate pruža kod podmlađivanja kože.

Krema od smilja efikasno stimuliše obnovu ćelija kože i bogata je antioksidansima. Upravo  zahvaljujući njima usporava proces starenje kože i pojavu bora na licu. Takođe, uspešno revitalizuje kolagen i time utiče na manju vidljivost bora, bilo gde da se pojave na licu i vratu. 

Komplet protiv bora od smilja
Royal Balm krema protiv bora – Uključuje visoku koncetraciju ekstrata smilja koji dovodi do brzih rezultata, a naročito kod bora.

Vaša umorna i oštećena koža lepo se regeneriše, dobija onaj mladačaki sjaj, gipkost i blistavost. Kao dobra hidratantna krema za lice, hidrira vašu kožu, čini je mekanom, glatkom i svilenkastom. 

Upravo, prednosti prirodne kreme za lice su višestruke. Iz tog razloga, više ne morate da se pitate da li vam je neophodna najbolja krema protiv bora od smilja. Odgovor je zaista više nego jasan.

Osim navedenih prednosti koje ima krema od smilja, ona obezbeđuje prirodnu zaštitu od štetnih UVC, UVA, i UVB zraka sa faktorom +25 SPF

Prava, prirodna krema od smilja treba da bude žute boje. Vrlo lako se koristi i nanosi na kožu. Za najbolje rezultate preporučuje se upotreba dva puta dnevno, ujutru i uveče na čistu kožu.

Uzmite sasvim malu količinu kreme, razmažite dlanovima i nežno utrljajte u kožu. Raširite kremu svuda po licu i vratu. Dobro utrljajte i uživajte u fantastičnom mirisu smilja.

Prve rezultate možete primetiti već nakon treće nedelje korišćenja. Lice će dobiti neku svežinu, gipksot i neophodan sjaj. Vaše lice više neće biti umorno, „obešeno“ i dehidrirano. Važno je da budete redovni i istrajni u svom tretmanu.

Krema od smilja se čuva na suvom i tamnom mestu

Napravite sami! Zašto da ne?!

Ukoliko želite pravu i trajnu kremu od smilja, savet je da kupite gotov proizvod od smilja, jer ćete na taj način biti sigurni u njen kvalitet. A zašto je to važno? 

Naravno da je važno, jer biljka smilje zahteva posebnu pripremu. Koliko je priprema važna, reći ćemo vam samo da ona počinje već sa sadnjom. 

Da ne biste kod kuće pravili hemijsku labaratoriju, možete se poslužiti našim savetima koji mogu biti privremeno rešenje.

Stavite 10 gr suvih ili 20 gr svežih cvetova smilja u suvu i čistu teglu. Nakon toga prelijte sa 200ml bademovog ulja. Dobro zatvorite teglu i ostavite na mestu na kom dolazi sunce u toku dana. 

Neka stoji na sunčanom mestu 40 dana. Nakon tog vremena, procedite, dodajte četiri kapi etarskog ulja geranijuma i tri kapi ulja lavande. Zatvorite dobro i promućkajte.

Ovaj serum/krema se nanosi svako veče na čistu i vlažnu kožu. Primetićete i sami jako brzo kako vaše lice dobija svež i mladalački izgled.

Krema od smilja upotreba

Krema od smilja može da se koristi za negu lica, kod svih tipova kože, ali je ipak najdelotvornija kada je zreli tip kože u pitanju.

Kao što smo prethodno spomenuli, najbolje rezultate pruža kod podmlađivanja kože lica. Osim toga, ovo su još neki od načina upotrebe kreme od smilja.

  • Stimuliše obnovu ćelija kože – krema od smilja bogata je antioksidansima zahvaljujući kojima usporava starenje kože lica
  • Vraća koži mladalački sjaj i blistavost
  • Hidrira kožu
  • Kožu čini svilenkastom, mekanom i glatkom
  • Revitalizuje kolagen i time direktno utiče na manju vidljivost bora
  • Regeneriše umornu i oštećenu kožu izazvanu spoljnim i unutrašnjim stresovima
  • Prirodna zaštita od štetnih zraka sunca – faktor 25+ SPF (UVA, UVB, UVC)
  • Pomaže kod zarastanja ožiljaka
  • Pomaže kod opekotina i uklanjanja otoka
  • Uklanja fleke i pigmentne mrlje na koži
  • Efikasno ujednačava ten

Da biste sačuvali što duže mladalački izgled lica i smanjili pojavu bora. Jedini i pravi izbor za svaku ženu treba da bude krema od smilja.

Autor: Katarina Milosavljević


Ja sam Katarina. Kao dugogodišnji herbalista želela sam da svoje znanje i bogato iskustvo pretvorim u proizvode visokog kvaliteta.


Zbog toga sam osnovala kompaniju Royal Balm, koja proizvodi najkvalitetnije prirodne, organske certifikovane proizvode za negu kože.


Na našoj porodičnoj plantaži ja i moja porodica organski uzgajamo lekovito bilje kao što je smilje, žalfija, hajdučka trava, neven, miloduh, lavanda, ruzmarin itd.


Svi sastojci u našim proizvodima sadrže najviši nivo korisnih vitamina, minerala i hranljivih materija.


Kontakt: LinkedIn profil


Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image