Ulje lavande za čisto lice i zdravu kosu

Ulje ljubičastih pupoljaka lavande, organski uzgajane biljke iz samog srca prirode nosi recept za rešenje svih Vaših problema sa kosom i kožom.

Sve čarolije koje postiže ova biljka, lavanda, poznate su umnogome tek od skora. Po boji cveta lavande i po njenom izrazito prijatno mirisu. Oduvek znalo da nam lavanda može pomoći pri zdravlju našeg tela, ali i obasuti nas zavodljivim mirisima.

No, tek nedavna studija je pokazala koliko lavanda pozitivno utiče na lepotu našeg lica i tela. Njeni efekti na čovečiju kožu su iznenađujući!

Ulje lavande

Nega lica etarskim uljima

Kada je reč o lavandi najosnovnije je to da ona ima umirujuće dejstvo. Takvo njeno dejstvo je poznato od davnina, te je glavni saveznik pri nemirnom snu i anksioznosti.

Međutim, njena umirujuća sposobnost se ne završava tu. Ona prijatno deluje na iritaciju kože, te otklanja probleme izazvane njome.

Ulje lavande protiv bakterija

Zbog svojih antimikrobnih svojstava, lavanda postiže izvrsne rezultate kod lečenja ekcema i neuobičajenih pojava na koži.

Zbog njenog blagotvornog dejstva po čoveka, njeno esencijalno ulje je jedno od retkih koje ne škodi čovečijoj koži. Onda se može naneti direktno na kožu bez razblaživanja.

Ali, treba biti obazriv i izbeći njegovo korišćenje ukoliko postoji alergijska reakcija na lavandu.

Iako je alergen, kod onih kod kojih ne postoji alergija na lavandu i njene produkte, s izrazito velikom uspešnošću otklanja druge alergijske reakcije i to lako i brzo.

Apsorpcija, ili ti upijanje, eteričnog ulja lavande i njenih sastavnih elemenata je jako brzo, jer u sebi sadrži linalool.

Linalool je bezbojna tečnost cvetnog mirisa za koju se kaže da ima antiinflamatorno, antiseptičko i antimikrobno dejstvo. Sa ovim sastojkom, ulje lavande je takođe idealno za ublažavanje kožnih tegoba.

On sa svim ostalim sastavnim elementima lavande prodire kroz našu kožu, čisti je i hrani. Njegovo pozitivno dejstvo počinje odmah po nanošenju.

Ali ono za šta se najviše koristi linalool iz lavande, nije to da ublaži otok, već da svojim prepoznatljivim mirisom smanji stres i umiri Vaš duh i telo.

Iz upravo tog razloga je čest sastojak parfema i toaletnih voda. Njegova primena u aromatherapy je neprikosnovena.

Međutim, linalool nikada ne ide sam, stoga u društvu sa linalyl acetatom. Lavanda postaje ono što zaista i jeste – Esencijalno ulje ne samo za Vaš duh, već i zdravlje i lepotu kože.

Kamfor i cineol se takođe nalaze u znatno manjim količinama u ulju lavande, što obezbeđuje antipiretička i antispazmodična svojstva ulja lavande. Cineol ima i ekspektoransno dejstvo, zbog čega se ulje lavande može veoma dobro koristiti i kao nežni ekspektorans za malu decu.

Ulje lavande za Vaše lice i protiv bubuljica

Pitanje koje se iznova i iznova ponavlja jeste kako se rešiti masnog lica?

Jednostavno je, prirodom. Još se odavno znalo da sve što nam treba se uveliko nalazi u prirodi, samo treba znati šta u koju svrhu upotrebiti. U slučaju masnog lica eterično ulje lavande je besprimerno.

Najbolje ulja za lice za masnu kožu je lavanda, jer samo par kapi ulja koje stavimo na bubuljicu, učiniće da se koža smiri i bubuljica nestane.

Preparati bazirani na eteričnom ulju lavande, kao što su razne formulacije krema, tonika i serumi za lice. Impresivni su kada se treba rešiti masnog lica.

Esencijalno ulje lavande smiruje mikronerve u dermi, tako što brzo dolazi do njih donoseći im aromatične i terapeutske vibracije svog sastava. Takvim svojim dejstvom esencijalno ulje lavande umiruje kožu, reguliše nivo sebuma i smanjuje iritacije.

Kada je nivo sebuma balansiran na površini kože i kada je ona mirna, masna koža nestaje, a bubuljice postaju prošlost.

Kao što je poznato, gde nema masne kože i infekcija, nema ni bubuljica.

Pored zdravog lica lavandom se postiže duboka nega derme koja posle čuva zdravlje naše kože na duge staze.

Važno je pomenuti i to kako i u kolikoj meri eterično ulje pomaže i pri otklanjanju akni i ekcema.

Laka upotreba lavandinog ulja

Za oštećenu kožu i akne, ulje lavande se može selektivno naneti na bubuljice pamučnim štapićem kako bi brže zarastali. Samo treba paziti da ulje lavande ne dođe u kontakt sa očima ili sluzokožom nerazređeno.

Preventivno možete praviti i tople obloge sa uljem lavande nekoliko puta nedeljno. Toplota otvara pore i ulje lavande može lakše da prodre.

Zbog svog svojstva da prodire duboko, da čisti, deluje antibakterijski i obuzdava zapaljenske procese, ovo eterično ulje čudotvorne biljke je nezaobilazno pri terapiji lečenja ekcema i akni.

Najvažnije je umiriti kožu, sprečiti nervoze koje nastaju u dermi i regulisati ishranu i normalan protok nutrijenata za njen zdrav rast i razvoj.

Upornim dodirima prirode vođenim eteričnim uljem lavande, akne se povlače, ekcemi nestaju, a površina kože postiže svoj prirodan mir i izgled.

Ono što je potrebno uraditi to je samo tupferom naneti lavandino eterično ulje na mesto akni i dozvoliti prirodi da sama reguliše čovekovo zdravlje.

Najpre se ublažava svrab i ekcemi, umiruje se koža, ubrzava se proces zarastanja i, kao što to sa lavandom biva, postiže se čistota kože i spokojan duh.

Ulje lavande za kosu

Žena sa crvenom bujnom kosom

Kada je posredi Vaša kosa, za nju nema zdravijeg dodira od dodira lavandinog ulja. Najnovije studije su pokazale u kolikoj meri ulje lavande pospešuje rast kose, koliko je hrani i kakav se volumen postiže upotrebom upravo ovog ulja.

Ulje lavande deluje dvojako na vašu kosu, tako što pozitivno utiče kako na koren, tako i na sam njen kvalitet. Svojim aktivnim sastojcima osvežava dlaku i udahnjuje joj novi dah zdravlja. Poboljšava njen kvalitet i otklanja njeno cvetanje na krajevima.

Konkretno, lomljiva i ispucala kosa može ponovo da postane meka i gipka sa uljem lavande. Možete dodati nekoliko kapi ulja lavande u šampon ili možete sami napraviti tretman za kosu sa uljem lavande.

Sa druge strane, svojstva lavande zadiru u koren vlasi, osvežavaju ga i omogućavaju mu dalji kvalitetniji razvoj, pospešujući pojavu novih vlasi.

Takođe, leči površinu kože  pod kosom čisteći je od peruti i održavajući njenu saprofitnu floru u balansu zdravlja.

Lavanda je, od skora, laureat za prevenciju opadanja kose. Poboljšava rast kose i otklanja njeno sušenje.

Reguliše nivo sebuma pri korenu vlasi i održava vašu kožu čvrstom, sjajnom i u volumenu uprkos vremenskim nepogodama ili izloženosti duvanskom dimu.

Ulje lavande za svaki dan

Okružite sebe lavandom i nemate šta brigati – uživaćete u predivnom mirisu ispunjeni zdravljem i lepotom.

  • Najpre, počastite se lavandom pri kupanju. Lavandino ulje možete koristiti tako što ga možete ukapati u šampon, kako biste poboljšali dejstva vašeg preparata za pranje kose.

Ukoliko lavandino ulje ukapate u toaletne soli, možete uživati u kupki koja će Vas umiriti posle napornog i stresnog dana u isto vreme lečeći čitavo vaše telo.

Aromaterapija lavandom

Aromatherapy i opuštanje mikronerava Vaših, stresom zgrčenih, mišića. Takođe, smiruje napetost i povišeni krvni pritisak i umiruje simptome reume.

  • Svoje okruženje ukrasite lavandom. Ne samo što prelepo izgleda i miriše, ona Vas u isto vreme i štiti. Vašu odeću čuva od moljaca, umara insekte i demotiviše njihov ulazak u Vaš prostor (naročito komarce), a Vama omogućava miran i udoban san.

Slobodno očarajte Vaš jastuk kapljicom ulja od lavande i uživaćete u Vašim snovima.

Masaža uljem lavande

  • Masaža uljem od lavande je odavno nadaleko poznata. Zagrevanjem Vašeg tela masažom i brzim upijanjem ulja lavande simptomi reume se otklanjaju, grčevi u mišićima iščezavaju, a Vi bivate spremni za novi nasmejan dan.

Jedna od malih tajni jeste i masiranje lica lavandinim uljem. Blagim i strpljivim potezima treba masirati očišćeno i zagrejano lice od čela, preko slepoočnica i jagodica, do brade.

Tonik sa uljem lavande

  • Tonik od ulja lavande za svaki dan. Nešto posve novo što bi ulepšalo svaki Vaš dan. Potrebno je u ključalu vodu staviti tek nekoliko kapi ulja od lavande i ostaviti tonik da prenoći u frižideru, potom imate pravi preparat za hidrataciju Vaše kože lica.

Pored hidratacije, ulje lavande pokazalo se kao veliki antioksidans u borbi sa slobodnim radikalima, stoga je ovaj tonik za lice jedan od prijatnih novosti u prirodnoj kozmetici.

Prirodni tonik za suvo lice
Prirodni tonik za suvo lice
  • U borbi sa suvim licem lavanda ima značajnu ulogu. Ono što karakteriše suvu kožu, lavanda otklanja, i problem suve kože rešava kroz nekoliko dana.

Bilo da je problem suve kože – nedostatak vitamina, genetska nasleđenost, izloženost duvanskom dimu ili vremenskim neprilikama, lavanda koži donosi sve što joj je potrebno.

Pre svega umiruje kožu i hidrira je. Potom prodire duboko u dermu i reguliše rad mikrokapilara i poboljšava površinsku cirkulaciju.

Delovanje lavandinog ulja

Mikronerve na koži i u mišićima opušta i otklanja svaku nervozu unutar ćelije. I na kraju koži dostavlja sve potrebne nutrijente – vitamine, minerale i aminokiseline, kako bi koža mogla bez problema da nastavi sa svojom regeneracijom, rastom i razvojem.

Zbog svog regenerativnog efekta, i zrela koža ima koristi od ulja lavande. Pomaže u zatezanju kože i daje joj bolju boju. Ulje lavande se takođe može koristiti za vlaženje suve kože.

Ulje lavande može pružiti olakšanje za različite probleme kože. Smiruje svrab od ujeda insekata. U tu svrhu, ulje lavande se može naneti na zahvaćena područja kože pomoću pamučne vate. Ako su veće površine kože zahvaćene svrabom, na primer kod neurodermatitisa, ulje lavande treba koristiti razblaženo. Možete ga mešati sa uljem šipka, na primer.

Ulje lavande može pomoći i kod ispucale i ispucale kože, psorijaze, herpesa, alergija, osipa, preosetljivosti kože, uraslih dlačica i ožiljaka.

Autor: Royal Balm

Mi smo Royal Balm - Prirodna kozmetika
Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image