Krema za suvu kožu – Kako do najboljeg rešenja

Kroz par saveta i sa kremom za suvu kožu zajedno sa nama do rešenja!

Čitav život imam problema sa suvom kožom i nikako ne mogu izaći na kraj sa njenim perutanjem i flekicama. Bezuspešno tragam za rešenjem, ali mi ono pravo izmiče već godinama.

Ovakvih komentara su prepuni forumi i slične stvari često možete čuti od ljudi koji muku muče sa suvom kožom i njenom komplikovanom negom lica.

Stoga Vam mi možemo pomoći i uz par saveta Vas provesti kroz nekoliko koraka do najboljeg rešenja i izbora Royal kreme za Vašu suvu kožu.

Šta je suva koža i kako do kreme za suvu kožu?

Pre svega pojavu suve kože treba razlučiti na onu koja nastaje usled izloženosti velikim vremenskim promenama i uticajima kao što su veoma niske temperature ili duga izloženost jakom suncu.

Kao i na one koje su genetski nasleđene i podvode se pod tip kože. Neko je jednostavno rođen sa naročito suvom kožom, pa sa njom čitav život potom izlazi na kraj.

Ono što karakteriše suvu kožu jeste:

  • Povremeno javljanje svraba i iritacija;
  • Perutanje kože oko obrva i oko korena nosa
  • Crveni pečati;
  • Mestimične crvene flekice;
  • Gruba koža pepeljaste nijanse;
  • Naročito zategnuta i kruta koža;
  • Osećaj nekomformnosti i skučenosti u sopstvenoj koži.

Dermatološki gledano najveći uzročnik suve kože, kao i mnogo čega drugog, su geni. Kao što nasleđujemo boju kose ili očiju, tako nasleđujemo i tip kože.

Ono što ponajviše karakteriše suvu kožu jeste disbalans sebuma, prirodnog produkta kože koji reguliše kvalitet i nivo masnoće naše kože.

Kada je na koži nedovoljno sebuma koža postaje suvlja, grublja i kruća, sklonija lakšem pucanju, pa, samim tim i flekicama, iritacijama i ranicama.

Sa druge strane, ako sebuma ima naročito mnogo, koža postaje veoma masna, te sklonija ekcemima i drugim neprijatnostima onda se moramo boriti kako se rešiti masnog lica.

Sve se, međutim, može rešiti, samo je potrebno da čovek zna gde i kako da gleda na stvari. Uz samo nekoliko malih postupaka Vaša suva koža može da postane istorija, zato treba razviti dobre navike.

Prva i osnovna stvar su prirodne krema za lice tj. krema za suvu kožu, jer ona je najopipljiviji lek sa kojim već sa prvim nanošenjem ulazite u borbu sa suvom kožom.

Zato je od izuzetne važnosti da Vaša krema za suvu kožu bude kvalitetna. U tom smislu što će sadržati isključivo sastojke na prirodnoj bazi, sa vešto izabranim i pametno ukomponovanim lekovitim biljem.

Još ako je lekovito bilje organskog uzgoja, nećete imati brige na koju ste se kremu oslonili.

Šta još možemo da uradimo za našu kožu?

Trebalo bi znati, kada početi sa korišćenjem krema za suvu kožu, u koje doba dana ćemo ih koristiti. Pored toga, sa razvijenom navikom za nanošenje kvalitetne kreme na Vašu suvu kožu mnogo se lakše razvijaju druge kvalitetne navike koje pomažu u borbi sa suvom kožom.

Ono što je od izuzetne važnosti je pre svega održati visok nivo hidriranosti kože kako bi se u dermi regulisao protok hranjivih materija i održala kvalitetna i konstantna regeneracija ćelija kože.

U tom slučaju najviše pomažu zdrave navike, pre svega u ishrani i unošenju dosta tečnosti, ali i u otklanjanju loših navika.

Jedan od najvećih uzročnika suve kože lica jesu cigarete i izloženost duvanskom dimu. Naime, duvanski dim sadrži visok nivo ugljen-monoksida te otežava regeneraciju kože i smanjuje joj dotok kiseonika koji joj je od izuzetne važnosti za razvoj i kvalitet. U tom slučaju Vam predlažemo da probate neku od krema za suvu kožu lica.

Kod suve kože važno je očuvati otvorenost pora kroz koje prirodno izlazi Sebum i reguliše površinu kože i njen kvalitet. Zato treba izbegavati trljanje kože lica ili tela grubim peškirima čime se zatvaraju kanali pora i smanjuje se protok svega onoga što je potrebno za površinu naše kože iz unutrašnjosti našeg tela.

Treba obratiti pažnju, naročito kod lica, koji tip krema za lice se koristi, koliko se on podudara sa prirodom i potrebama Vaše kože i koliki je, zapravo, Vaš saborac ta krema u borbi protiv suve kože.

Ako Vaša koža ne upija brzo kremu koju koristite, može se desiti da ta krema samo zatvara kanale pora i ne reguliše protok kroz kanale pora, te ih iritira, i u njima stvara nelagodu koja se dalje razvija u zapaljenske procese, crvenila, ekceme i sl.

Stoga treba pronaći ono što dolikuje Vašem tipu kože i ono što joj u potpunosti odgovara. Najčešće su za to najbolje prirodne organske kreme za suvu kožu od lekovitih bilja.

Kako mi to radimo?

Ono što mi preferiramo u našoj borbi protiv suve kože je celokupni holistički pristup koji sveobuhvatno koristi sve metode herbalističkog isceljivanja. Kada je suva koža posredi okrećemo se čitavom spektru rešenja koje su eminentnim stručnjacima brižljivo ukomponovali i napravili za Vas i Vašu kožu.

Kombinujući organski uzgajano i stručno odabrano lekovito bilje sa pravim recepturama došli smo do idealnog trojstva za Vašu suvu kožu.

Tonik za suvu kožu je prvi u našoj borbi sa suvom kožom. On čisti pore i pravi najbolje moguće tlo da se leči suva koža. On je bezmalo preduslov zdrave kože. Priprema Vašu kožu za tretman koji će joj regulisati nivo Sebuma, umiriti iritacije i vratiti elastičnost i hidratantnost.

Prirodni tonik za suvo lice
Prirodni tonik za suvo lice

Krema za suvu kožu  dolazi kao trajni i podrobniji aktivni sastojak koji u potpunosti leči i hrani Vašu suvu kožu. Ona je ono što poput melema deluje na površinu Vaše suve kože i aktivno i dubinski leči iritacije i probleme koje Vaša koža nosi.

Zadržava se duže i deluje na dermu tako što pospešuje lučenje Sebuma dovodeći ga u idealni balans pogodan za svaki tip kože. Organska jedinjenja u našoj kremi reaguju harmonično sa ćelijama Vaše kože jer deluju prirodnim sastojcima sa podneblja koja su karakteristična za našu kožu. Potrebno je dodati da esencija smilja u mnogome doprinosi borbi kao krema protiv bora i regulisanju hidratacije na koži.

U potpunosti prirodno, sa esencijalnim uljima i lekovitim biljem poput smilja i gaveza, vraća svežinu i elastičnost Vaše kože, hidrira je i obećava Vam ugodne dane u sopstvenoj koži.

Prirodna krema za suvo lice - Royal Balm od 50ml
Prirodna krema za suvo lice – Royal Balm od 50ml [Besplatna poštarina]

Serum za suvu kožu je poslednji iz trojstva u borbi protiv suve kože za najintenzivniju hidrataciju lica. On je trajna zaštita lečenog lica i omogućava nesmetanu regeneraciju Vaše kože. Sa serumom na kraju možete bezbrižno obavljati svakodnevne aktivnosti nemisleći da li te aktivnosti mogu da škode Vašoj koži.

Serum za suvu i osetljivu kožu
Serum za suvu i osetljivu kožu

Povratak sa godišnjeg odmora kao nova briga za Vašu kožu

Kao što ste mogli da primetite, povratci sa godišnjih odmora nisu samo stresni sami po sebi jer se vraćate uobičajenim godišnjim aktivnostima i poslu, već se vraćate sa pretrpljenim stresom i šokom.

Stresom jer se vraćate na posao i na sve one aktivnosti koje ste potisnuli za vreme odmora, pa ih se sada prisećate i pripremate se za ponovna suočavanja, a šok jer naglo menjate klimu i način življenja.

Možda se pitate zašto se javlja suva koža zbog takvih stvari i kakve to veze ima?

Sve od toga odražava se na Vašoj koži. Stres se odražava psihosomatski, uzrokujući probleme na Vašoj koži – naročito znojanje, naročito suvu ili masnu kožu i pojavu reakcija na telu, bilo crvenih pečata ili zapaljenja.

Sa druge strane, tu je šok kroz koji prolazi Vaše telo jer je uživanje kraj mora i sunca zamenilo za gradski smog i dosta ugljen-dioksida. Ne samo to, Vaše telo reaguje sa vremenskim uslovima i temperaturama.

Stoga, bilo da ste se vratili sa letovanja ili zimovanja, obratite pažnju na Vašu kožu jer je ona prva koja je pretrpela najveći udar promene klime i podneblja.

Veoma niske temperature ekstremno isušuju kožu, pa Vam preporučujemo da pod tačku obavezno ubrojite i najbolju kremu za suvu kožu lica.

Sa letovanjima je nešto drugačije, međutim, iako more umnogome pomaže u regeneraciji i čišćenju Vaše kože, prevelika izloženost suncu joj veoma smeta.

Treba pronaći pravu taktiku kako sačuvati zdravu i hidriranu kožu, a da ona po povratku sa odmora ne postane suvlja nego što ste je ikada pre bila.

Nezaobilazan saborac protiv suve kože posle odmora je svakako prirodna krema za suvu kožu. Samo najbolja krema za suvu kožu lica može umanjiti Vaše probleme po povratku sa odmora i regulisati nivo Sebuma koji vaša koža luči.

Stoga ovakvu kremu treba koristiti i dok ste na odmoru u periodima kada ne koristite kremu za sunčanje.

Pre nego što nanesete kremu za suvu kožu važno je očistiti Vaše lice tonikom za suvu kožu  i lice pripremiti za tretman kremom i serumom za suvu kožu, koji će Vam garantovati miran i bezbrižan odmor, ali i povratak sa odmora uobičajenim godišnjim aktivnostima i poslu.

Autor: Royal Balm

Mi smo Royal Balm - Prirodna kozmetika
Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image