Organski ekstrakti od lekovitih biljaka
Hladno ceđena organska ulja
Organske lekovite biljke

Opis

Hidrolat od organskog smilja ima široku upotrebu i veoma je svestran kada je u pitanju tretiranje kože.

Biljka od koje se dobija poznata je po svojim antiinflamatornim svojstvima, što je čini vodećom kada je u pitanju smirivanje upaljene kože.


Pored toga, hidrolat od smilja poznat je i po isceljiteljskim svojstvima i kao takav se uspešno primenjuje kod rana, opekotina i ožiljaka.


Hidrolat smilja se može koristiti nerazređeno kao tonik za lice, kao sredstvo za čišćenje lica ili kao sprej za osvežavanje lica.

U nekim slučajevima se može koristiti i u vidu obloga ili kod muškaraca nakon brijanja.


Takođe, može delimično ili u potpunosti da zameni vodu u brojnim formulacijama za negu kože: tonik za lice, sredstvo za čišćenje, losion, krema, emulzija, šampon, gel, dezodorans.

Može se koristiti umesto tonika za svakodnevnu negu kože koja ne podnosi masažu ili trljanje.

Način primene

Mere opreza

Etarsko ulje smilja ne bi trebalo direktno nanositi na kožu, jer postoji rizik od iritacije i alergijskih reakcija. Ukoliko ga koristite za uklanjanje ožiljaka putem direktnog nanošenja, preporučuje se da nakon toga nanesete jaku hidratantnu kremu ili melem. Ovo će pomoći u sprečavanju dodatnog isušivanja kože.

Hladna inhalacija

Aero difuzer: Ukapati 3-5 kapi etarskog ulja smilja u posudu sa destilovanom vodom.

Suvo inhaliranje

• Na papirnu ili pamučnu maramicu ukapati 2 do 3 kapi etarskog ulja smilja i udisati na duboke uzdisaje.

• Ukapati 1 do 2 kapi u dlan, protrljati i osloniti dlanove kod lica i usta i udisati duboko

Topla inhalacija

Vodenom parom: 3 kapi etarskog ulja ukapati u posudu sa 0/5l proključale vode, (voda da bude oko 40 - 50 stepeni nikako pregrejana) prekriti glavu peškirom i udisati 5-10 minuta.

Aromaterapija

Aroma lampice: 3 kapi etarskog ulja smilja ukapatiu distilovanu vodu ne zagrevati previše. Za aroma lampice koje rade na sveću, trebalo bi obavezno voditi računa da rastojanje između cveće i posudu za vodu iznosi najmanje 10cm ili da posuda za vodu sadrži dovoljno vode.

Terapije uljem:  5 do 7 kapi etarskog ulja smilja ukapati u 50ml zagrejanog ulje susama na oko 40 stepeni i umasiravati na predeo leđa i grudi.

Stimulacija čakri : 3 kapi etarskog ulja ukapati u 10ml destilovane vode. Ovako spremnu mešavinu aplicirati na čakre radi njihove stimulacije.

Napomena: Čuvati van domašaja dece

INCI sastojci

Helichrysum Italicum Oleum*


Svi sastojci koji su označeni sa zvezdicom * su iz organske poljoprivrede, odnosno imaju organski sertifikat. 

Samo registrovani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu da ostave komentar.Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Uradite personalizovani kviz koji će vam pomoći da utvrdite vaš tip kože i predložiti vam prirodne proizvode koji su najbolji za vas kako bi vaša nega lica postala još efikasnija.