Hidrolat smilja dobijen parnom destilacijom iz organske poljoprivrede.

Opis

Hidrolat od organskog smilja ima široku upotrebu i veoma je svestran kada je u pitanju tretiranje kože.

Biljka od koje se dobija poznata je po svojim antiinflamatornim svojstvima, što je čini vodećom kada je u pitanju smirivanje upaljene kože.


Pored toga, hidrolat od smilja poznat je i po isceljiteljskim svojstvima i kao takav se uspešno primenjuje kod rana, opekotina i ožiljaka.


Hidrolat smilja se može koristiti nerazređeno kao tonik za lice, kao sredstvo za čišćenje lica ili kao sprej za osvežavanje lica.

U nekim slučajevima se može koristiti i u vidu obloga ili kod muškaraca nakon brijanja.


Takođe, može delimično ili u potpunosti da zameni vodu u brojnim formulacijama za negu kože: tonik za lice, sredstvo za čišćenje, losion, krema, emulzija, šampon, gel, dezodorans.

Može se koristiti umesto tonika za svakodnevnu negu kože koja ne podnosi masažu ili trljanje.

Aktivni sastojci

Alpha-pinene - Pinenum: Jedinjenje ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva, što ga čini efikasnim u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala i smanjenju upale.

Alpha-curcumene - Curcumen: Ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala i smanjuje upale.

Bornyl acetate - Acetas bornyl: Ima antiinflamatorna i antispazmodična svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale i smirivanju kože.

Gamma-terpinene - Terpinenum: Ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju rasta bakterija na koži.

Gamma-curcumene - Curcumen: Ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala i smanjuje upale.

Linalool: Linalool je terpen koji ima umirujuća i opuštajuća svojstva, što ga čini efikasnim prirodnim lekom za stres, anksioznost i probleme sa spavanjem.

Italicum: Ovo jedinjenje ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva, što ga čini efikasnim u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala i smanjenju upale.

Neryl acetate - Acetas neryl: Snažno antiinflamatorno jedinjenje koje pomaže da se umiri i smiri iritirana koža.

Nerol - Nerolum: Ima antiinflamatorna i antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale i sprečavanju rasta bakterija na koži.

Savet

Poprskajte direktno na kožu ili nanesite vatom na željeno područje. Može se koristiti i kao sprej za telo, za posteljinu i prostorije.

A možete ga jednostavno dodati u toplu umirujuću kupku.


Royal Balm hidrolat od smilja je organski proizvod i dobija se procesom destilacije i ne zadrži konzervanse i alkohol.

Kvalitet

INCI sastojci

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

4 komentara

Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!