Ruzmarin - Royal Balm

Ruzmarin kao lek za lice

Kada pomislimo na ruzmarin (Rosmarinus officinalis L.), često nas njegovo ime vodi na putovanje kroz vreme i prostor. Znate li odakle potiče naziv „rosmarinus“ i zašto su njegovi cvetovi nežne svetloplave boje? Otkrivamo tajnu ovog naziva koji vuče korene iz latinskog jezika, gde „rosmarinus“ znači …

Saznaj više

Upotreba meda u prirodnoj kozmetici

Med u prirodnoj kozmetici – Sve što niste znali

Kratka istorija meda Med se koristio tokom čitave istorije čovečanstva. Hiljadama godina su ga ljudi koristili kao glavni zaslađivač. Šećer praktično nije postojao sve do 18. veka kada je interkontinentalnom trgovinom postao dostupan šećer od šećerne trske. Pčele, za koje se smatra da vode poreklo …

Saznaj više