Lešnikovo ulje hidrira i smiruje masnu kožu

Lešnici su odličan izbor kao svakodnevna užina jer su bogati vitaminima, proteinima i zdravim mastima. Od ovih masti, kada se iscede iz lešnika, dobija se lešnikovo ulje koje čini čuda kada je u pitanju nega kože.

Ne samo da ulje lešnika hidrira kožu, već je zbog svojih svojstava koja regulišu lučenje prirodnih masti poznato kao idealno ulje za negu masne kože.

Lešnici su prirodni humektanti, ali glavno svojstvo ulja za lice je da čisti pore.

 

Nešto više o lešnikovom ulju

Lešnici rastu na drvetu koje se zove leska, koja je tokom istorije smatrana magičnim drvetom – simbolom večnosti, mladosti i zdravlja. Leska vodi poreklo iz Male Azije i pripada grupi jezgrastih voćaka.

Raste u formi razgranatog grma, ima zaobljene listove i veoma male svetložute ili svetlocrvene cvetove.

Lešnici rastu na drveću u ljusci, a padaju kada su zreli, između 7 i 8 meseci nakon oprašivanja. Jezgro se može jesti na mnogo načina – sirovo, pečeno, mleveno, seckano, u prahu ili u vidu paste.

Lešnici se koriste za pravljenje pralina, “frangelico” likera, lešnikovog putera i namaza, a često je jedan od sastojaka u slatkišima, bonbonama i dražejama. Lešnikovo ulje takođe ima široku upotrebu u kulinarstvu.

 

Lešnikovo ulje za unutrašnju upotrebu

Lešnici se smatraju izuzetno zdravim jer sadrže veliki procenat visoko kvalitetnih, lako svarljivih materija, među kojima je i kombinacija zdravih masti.

Oni su naročito dobar izvor proteina, vitamina E i B, kao i jedne vrste mono-nezasićenih masti koja se zove oleinska kiselina za koju se zna da snižava nivo holesterola u krvi.

Lešnici su takođe bogat izvor dijetetskih vlakana koji su ključni za dobro varenje, a jedna porcija lešnika dnevno ispunjava trećinu preporučene dnevne doze folne kiseline koja je naročito važna za trudnice.

Zbog visokog sadržaja vitamina E, koji je poznat kao antioksidans, odnosno prirodni konzervans, lešnikovo ulje je teško kvarljivo. Ima visok sadržaj flavonoida – prirodnih biljnih jedinjenja koja imaju zaštitnu ulogu.

U jednoj studiji nedavno objavljenoj u stručnom medicinskom časopisu New England Journal of Medicine, učesnici koji su dnevno jeli više od 28g lešnika, oraha i badema imali su za 30% manje šanse da dožive srčani i moždani udar.

 

Blagodeti lešnikovog ulja za kožu lica

Zbog svog jedinstvenog sastava lešnikovo ulje se od davnina koristi za negu masne kože i sužavanje pora. Visok sadržaj katehina i tanina (zdravi flavonoidi) ovo ulje čini “suvim”, što znači da se lako upija, ne ostavlja mastan trag na koži, tonira je i čini glatkom.

Njegova svojstva redukuju lučenje sebuma i sužavaju pore.

Ostale prednosti lešnikovog ulja:

  • Hidratacija: Iako lešnikovo ulje reguliše nivo sebuma, ono takođe sadrži puno prirodnih masti koje hidriraju kožu, čineći je mekom i toniranom, istovremeno smanjujući vidljivost finih linija i bora. I pored svega ovoga nakon nanošenja ne ostavlja osećaj masne kože.
  • Antioksidantna zaštita: Prirodni antioksidansi koji se nalaze u lešnikovom ulju pružaju koži efikasnu zaštitu od negativnih spoljašnjih uticaja.
  • Vezivanje boje: Lešnikovo ulje se koristi u mnogim proizvodima za negu kose kao sastojak koji održava svežinu boje tokom dugog vremenskog perioda. Ovo ulje takođe jača i neguje krajeve kose koji su najjasniji pokazatelj stepena njenog oštećenja.
  • Blaga formulacija: Ulje lešnika je savršeno za negu osetljive kože jer nije agresivno i ne izaziva iritacije.
  • Anti-aging efekat: Zbog svog sastava u koji ulaze flavonoidi i antioksidansi, lešnikovo ulje podmlađuje kožu. Nakon nekog vremena korišćenja, koža izgleda mladalački i sveže.

Probajte!

Probajte našu kremu za masnu kožu lica od organskog lešnikovog ulja!

Fina i brižljivo satkana receptura pomoći će Vam u borbi sa masnom kožom. Čitav spektar vitamina i prirodnih sastojaka iz kreme oduševiće Vas pri prvoj upotrebi, a Vaša koža uživaće pravi tretman koji zaslužuje – antioksidativne, hidratantne i zaštitne sastojke.

Otvoreni smo za sve Vaše primedbe i sugestije, stoga ne oklevajte!

Probajte i pridružite nam se u komentarima, jer su zadovoljni korisnici naši dirigenti ukusa i naš najbolji recept.

Autor: Royal Balm

Mi smo Royal Balm - Prirodna kozmetika
Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image