Dok pišem ovo bliži se kraj jednog dugog dana. Ovakvi dani su posebno iscrpljujući što Vam je sigurno poznat osećaj. Dođemo do trenutka da nam se oči sklapaju, a vođeni principima koji se zasnivaju na tome koliko brinemo o sebi obavljamo ono što još treba da se uradi u preostalim budnim minutima.

Da li ste tip osobe koja jednostavno vidi uspeh u tome što je još jedan dan završen i koja se uz duboki uzdah uvlači u krevet potpuno obučena i sa šminkom na licu?

Sa druge strane, da li ste od onih koji obavezno koncem očiste zube, operu ih, operu lice i nanesu sve one dragocene preparate za negu kože da biste se osećali najbolje moguće i da biste izgledali sveži kada se probudite? Da, takvi ljudi postoje.

 

Održavanje večernjeg rituala

Ja pripadam ovoj drugoj grupi. Nisam takva rođena; trebalo je vremena da ovakva postanem (moje trenutno JA crveni zbog mog JA iz vremena kada sam bila na studijama). Ipak, desi se da se, recimo, tri puta godišnje ne “pripremim” za spavanje i ne obavim ritual za pranje lica koji se sastoji iz više koraka.

Kada tih par puta to ne uradim sledećeg dana se probudim sa osećajem kajanja i onda obećam svom untrašnjem JA da ću sledećeg puta OBAVEZNO oprati lice. Smatram da treba brinuti o sebi da biste imali najbolju sebe koju biste mogli da pružite – u poslu, onima koje volite ili samoj sebi narednog dana!

Da, ja sam od onih koji su kasno uveče jako pospani, povremeno pomalo popijem, ali ja sam takođe od onih koji obave SVE ono što treba pre odlaska u krevet. Nikada mi nije žao što izgubim 5 minuta sna da bih sutradan izgledala bar malo svežije.

 

Magična moć seruma

Jedan od koraka koje uveče nikada ne preskočim je primena seruma. Da, čak i tokom onih ludih iscrpljujućih noći serum pronađe put do moje kože. ZAŠTO? Nastavite da čitate da biste saznali kako je ovaj poseban eliksir zauzeo svoje mesto u mojim ritualima za negu kože čak i onda kada na kraju dana skoro i da nemam energije.

Upozoravajuće dejstvo: Serum je sličan magičnom napitku koji bi mogao dovoljno da vas inspiriše da biste se obavezali na redovnu primenu ovog sjajnog tretmana za negu kože.

 

Šta je serum za negu kože?

Serum je proizvod za negu kože koji je napravljen tako da bi ga koža lako upila i da bi koncentrovani sastojci i biljni ekstrakti mogli duboko da prodru do epidermisa i postignu maksimalne rezultate. To objašnjava ponekad visoku cenu ovog proizvoda.

S druge strane, važno je napomenuti da zbog svoje jake koncentracije čak i mala količina seruma postiže sjajne rezultate.

 

Serumi naspram ovlaživača (Tonika) 

Do zabune dolazi kada priđete policama sa proizvodima za negu kože i vidite da 100 proizvoda različitih tekstura i namene nosi naziv “serum”. Šta je zapravo serum za lice?

Tradicionalno, svrha proizvoda na bazi ulja je da hrane kožu i kao takvi se kategorišu kao serumi . Nasuprot njima, tonici (u našem slučaju prirodni tonicise nanosi pre seruma da bi se absorbovao u kožu i da bi ga serum, koji se posle nanese, zadržao u koži.

 

Da vam kože bude još blistavija

Da li Vaša koža dobija osnovnu negu kada je čistite, tonirate i nanosite serum? Da.

Da li Vi dobijate osnovne hranljive sastojke koji su Vam potrebni uz zeleni sok, multivitamin i proteinski šejk? Da.

Ako naša ishrana i briga o koži obuhvata sve ovo, onda dobijamo sastojke najveće koncentracije koji omogućavaju blistavost i zdravlje uz maksimalne spoljašnje i unutrašnje rezultate.

Znam da se osećam bolje čim popijem zeleni sok. Isto važi za moju kožu; kada koristim serume osećam razliku koju i drugi obično primete. Pored toga, kao što na tržištu postoji mnoštvo vitamina i recepata za pravljenje zelenih sokova tako isto postoji veliki broj serumskih eliksira sa raznovrsnim sastojcima i za različite namene.