Prirodna krema protiv bora koja stvarno deluje

Krema protiv bora postaje nezaobilazni dodatak u određenim godinama, a u nekim postaje predmet opsesivnosti u strahu od starenja.

Na tržištu pronalazimo brojne brendove i razne kreme za lice.

Većina sadrži neku vrstu hemikalija, alkohola ili parfema koji mogu na kraju oštetiti našu kožu ili proizvesti neku vrstu alergije, pa čak i bolesti.

Vrlo je važno stvoriti svest o tome šta nanosimo na svoju kožu, podjednako kao i svest o tome šta unosimo u svoje telo.

Koliko puta pogledate etiketu proizvoda pre nego što kupite kremu za bore?

Sve dok to naše omiljene poznate ličnosti podržavaju, a ti egzotični sastojci protiv bora su označeni kao popularni, sve dok to viđamo na televiziji i bilbordima, onda je u redu da to i imamo.

Ono što ne znate ne može vas ubiti, zar ne? Ali šta ako vam kažemo da ipak može?

Iako ne želimo da budemo toliko morbidni, istina je da u vašoj kremi za ublažavanje bora može postojati ozbiljno opasna jedinjenja koja ste verovatno prevideli kada ste je skinuli sa police.

Neki od njih mogu izazvati nešto lako izlečivo poput osipa, ali druge, nešto smrtonosno kao rak.

U daljem tekstu saznaćete  koji su to otrovni sastojci koje morate izbegavati, šta koristiti umesto toga i kako sami da napravite prirodne kreme za lice.

Faktori iz okoline koji mogu doprineti starenju kože

Ukoliko ste se odlučili da vam je potrebna (anti-age) krema protiv bora kao nega zrele kože ili kao lek, da bi videli boljitak morate uzeti u obzir i ove osnovne činjenice:

Sada kada znate šta treba da promenite na bolje pre kupovine kreme protiv bora, prelazimo na samu kupovinu

Najbolja krema protiv bora

Kako starimo, koža nam se tanji i stvara manje kolagena i elastina – gubi elastičnost što znači da se sama ne regeneriše kao ranije i nije toliko elastična i hidrirana, što zauzvrat uzrokuje da naše linije izraza i bore budu izraženije! Najčešće se prvo pokažu bore oko očiju.

Tretiranje bora traži vreme, ne mora nužno da znači i poseta kozmetičkim tretmanima i hirurzima.

Redovno korišćenje proizvoda protiv starenja i pravilna nega lica, poput noćnih krema ili dnevna krema kao i krema za predeo oko očiju, može zaista promeniti način na koji vaša koža izgleda sada!

Krema protiv bora 30ml - Royal Balm
Detaljnije Krema protiv bora koja stvarno deluje može biti sjajno sveobuhvatno rešenje za prirodni proces starenja kože jer će najbolje pružiti podršku vašoj koži koja stari i dopremiti sastojke koži koji će joj pomoći da se ona bolje obnovi.

Najbolja krema protiv bora 35+

U daljem tekstu objasnićemo vam kako se vaša koža menja u 30-im godinama i šta možete učiniti da pomognete vašoj koži.

Koliko god da je 30 godina super, moramo priznati da smo se svi osećali pomalo panično u jednom ili drugom trenutku starenja. A navršavanje 30 godina je najvažniji trenutak za većinu ljudi.

Kada je u pitanju briga o koži, a posebno dela oko očiju, počinjemo iziskivati dodatnu pomoć za bore jer one divne ćelije proizvodnje koje nas čine mladalačkim, počinju da usporavaju i druge promene u našem telu mogu da uzrokuju neočekivane stvari poput akni ili rozaceje.

Potrebno vam je više sna za funkcionisanje, mamurluk je mnogo ekstremniji, a vaš želudac jednostavno ne reaguje dobro na određene namirnice, za to vreme vaša koža takođe prolazi kroz tranziciju.

Nakon 30, možda ćete osetiti više suvoće i iritacije nego ikad. Ali sve je to sasvim normalno, tvrde dermatolozi.

I nije sve tako loše.

Kada se vaša koža počne osećati lošije nego ranije, možete jednostavno izvršiti nekoliko jednostavnih prilagođavanja rutine nege kože lica kako bi se stvari izbalansirale. Dakle, bez panike, sledeće promene su skroz normalne za 30+ kožu lica:

U svojim 30-im godinama, mogli biste razviti više tamnih fleka i isušeniju kožu.

Dermatolozi upozoravaju

Neka sredstva za čišćenje lica mogu isušiti vašu kožu, zbog čega je potrebno preći na  upotrebu pena ili ulja za dubinsko čišćenje.

Pored toga vaša koža je osetljivija, suvlja, ona je i manje podnošljiva za spoljašnje faktore poput hladnog i suvog vremena i oštrih sapuna.

Drugim rečima, sredstva za čišćenje koja ste koristili na licu i telu kada ste bili mlađi, bez da trepnete okom na listu sastojaka, više neće delovati – brzo će izazvati iritaciju kože i isušiti je, bukvalno.

Rešenje: Promenite sredstvo za čišćenje lica. Tradicionalni sapuni imaju alkalni pH koji remeti prirodno kiseli pH kože, zbog čega dermatolozi preporučuju korišćenje nežnog sredstva za čišćenje bez sapuna, koje poštuje kožnu barijeru.

Pošto se ćelije vaše kože ne obnavljaju tako često, možete ručno da ih oslobodite od sloja mrtvih ćelija da biste otkrili nove, svetlije ćelije kože ispod. Ovo ne samo da čini vašu kožu blistavom, već takođe pomaže da se proizvodi na koje nanesete sloj dublje apsorbuju.

Dermatolozi predlažu upotrebu nežnog pilinga. Počnite jednom nedeljno i pređite na dva ili tri puta nedeljno.

Druga neugodna nuspojava usporavanja obnavljanja kože je da gornji sloj kože ima problema da ostane prirodno hidratizovan. Potrebno je duže da se gornji sloj kože očisti, koji daje suviji izgled.

Pored toga, proizvodnja hidratantnih faktora u koži, kao što je hijaluronska kiselina, usporava i volumen se gubi, pa koža dobija umorni izgled.

Rešenje: Koristite sredstvo za ćišćenje ili piling sa alfa-hidroksilnim kiselinama (AHA kiselina) uz dnevnu hidratantnu kremu na bazi hijaluronske kiseline. To će omogućiti bolju apsorpciju vode, produkciju kolagena, otkloniti poremećenu pigmentaciju.

Ali imajte na umu da su AHA kiseline fototoksične, završni deo tretmana bi trebalo da bude nanošenje SPF 25 zaštitne kreme, koja hidrira, regeneriše i umiruje. SPF dnevna krema se preporučuje i do 7 dana nakon završenog tretmana voćnim kiselinama.

Kako usporiti starenje

Preduhitrite rane znakove starenja kože uz malo pomoći hidratantnog sredstva bogatog antioksidansima. Preporučljivo je da sadrži što više hranljivih sastojaka vitamin E, vitamin K, a pogotovo vitamin C, koji smanjuje bore.

Sa decenijama izlaganja suncu mogli biste početi primećivati tamne mrlje na vašem licu. Ove fleke uzrokovane su dugogodišnjim izlaganjem suncu, koje podstiče ćelije koje proizvode pigmente da pređu u prezasićenje, kažu dermatolozi.

Takođe ćete početi da primećujete ožiljke od akni kako sporijom brzinom zaceljuju (možete opet kriviti za to usporenost ćelija). Ljudi sa tamnijim tipovima kože često primećuju ove promene pigmentacije u većoj meri.

Nežna koža kod mlade devojke

Hiperpigmentacija se često pogoršava hormonskim promenama, izlaganjem UV i određenim lekovima.

Rešenje: Dodajte svojoj nezi lica proizvod koji izbeljuje.

Hidrohinon je zlatna supstanca za osvetljavanje tamnih fleka. Ali imajte na umu da je fototoksičan zato ga koristite uz visok zaštitni faktor ili samo noću.

Mnogi su iznenađeni kada saznaju da se odrasle ženske hormonske akne u ovoj deceniji pojavljuju češće zbog promene hormonskog nivoa.

Hormonske akne

One su obično su povezane sa ženskim menstrualnim ciklusom i fluktuacijama estrogena i progesterona koji dolaze zajedno s njim.

Hormoni mogu da se menjaju zbog mnoštva stvari, od prekida oralnih kontracepcijskih tableta, trudnoće ili čak jednostavno stresora modernog života.

Hormonske fluktuacije dovode do povećane proizvodnje ulja u porama. Hormonalne akne pojavljuju se ili pogoršavaju u cikličkim bljeskovima zajedno s mesečnim menstrualnim ciklusima. Obično je najgore tokom nedelje neposredno pre početka menstruacije, kada je progesteron na vrhuncu.

Nažalost, odrasle akne ne možete tretirati poput bubuljica iz vaših tinejdžerskih dana. Koža odraslih daleko je manje elastična od tinejdžerske kože. Dakle, treba mnogo duže vremena da bi se video rezultat lekova nego ranije.

Štaviše, postoji faktor panike jer akne ne prolaze i često se koristi mnogo različitih proizvoda u nameri da nešto brzo deluje, a oni sami mogu sušiti i iritirati kožu i time pogoršati akne.

Rešenje: S obzirom da je koža suva, osetljiva i teže se oporavlja od upale, zaboravite na isti tretman bubuljica koji ste koristile tokom svojih tinejdžerskih godina.

Umesto toga, preporučujemo nežno hidratantno sredstvo za čišćenje i jedan aktivni lek za lokalnu upotrebu, dnevna hidratantna krema i kremu za sunčanje, kako bi vratili elastičnost.

Ako ćete nešto drugo dodati u svoju rutinu, uvedite jedan novi proizvod istovremeno, da koža ne bi bila izritirana. Koristite sastojke koji imaju anti-upalna svojstva, to će dopuniti lečenje akni i poboljšati teksturu i tonus kože uz redovnu upotrebu.

Posebno obratite pažnju na predeo oko očiju!

Rosacea

To je još jedno često hronično zapaljensko stanje kože koje najčešće zadire u tridesete godine.

Simptomi pored crvenila i bubuljica jesu; zajapurenost i rasprostranjenog crvenilo na obrazima, bradi, nosu i čelu, kuperoza, mrlje i pustule (gnojanice).

Povremeno i regija oka može biti zahvaćena što može voditi pojavi čmička i konjunktivitisa.

Ove bubuljice mogu biti podstaknute ili pogoršane nizom faktora, uključujući hormonalne promene, vremenske promene, stres, začinjena hrana, napici sa toplom temperaturom, čokoladom i kofeinom, sintetičkom tkaninom, određenim mirisima i detrdžentima.

Rešenje: Koža rosacee se tretira sredstvima za osetljivi tip kože, kao i sa supstancama koje smanjuju crvenilo i izbleđuju.

Želite jedno, univerzalno rešenje bez brige o nalepnicama, o mešanju proizvoda koji ne bi smeli da se mešaju, redosledu uzimanja određenih sastojaka i bez …

Jednostavno!

Koristite prirodne kreme za lice.

Šta ne treba da sadrži jedna krema za lice?

Biljna ulja vrhunskog kvaliteta

Najbolji način je biti nezavistan i edukovati po pitanju osnovnog znanja šta je to dobro, a šta loše za našu kožu i zdravlje. Nadamo se da će vas ovaj članak naoružati još nekim ažurnim informacijama o nezi zdrave kože i da će vam biti od dugoročne koristi.

Štetna jedinjenja u kremama protiv bora

Parabeni

Prljav i jeftin sastojak, lako se razvijaju, parabeni su ugrađeni u mnoge hidratantne kreme kako produžavali rok trajanja.

Loše vesti?

Usled višegodišnje primene, postoje negativna dejstva na reprodukciju kod muškaraca i rizik od nastanka malignog melanoma, sve zbog stimulacije estrogena.

A brojnim istraživanjima došlo se i do podataka da parabeni uzrokuju određene promene i upale kože.

Parabeni se veoma često svrstavaju u grupu sa ftalatima, koji su u direktnoj vezi sa velikim brojem ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su neplodnost, gojaznost, astma i alergija, čak i karcinom dojke.

Upravo, zbog svega navedenog mnogobrojna udruženja potrošača širom sveta, bore se i apeluju na to da se zabrane parabeni u kozmetici, posebno da ne koriste mala deca koja imaju nerazvijen imunološki sistem kože do treće godine života.

Akrilamid

Iako se istraživanja obično vrše na kompjuterskim miševima, otkriveno je da akrilamid zapravo izaziva ćelije i kvržice raka, a dodatno je i neurotoksičan.

Veštački mirisi

Mirisi su obično dodati, a nekoliko njih koristi štetne sastojke kao što su toluen, deo smešten u nekim kremama protiv bora protiv starenja i losionima za sunčanje.

Ne samo da uzrokuje oštećenje jetre i bubrežnog sistema i anemiju, već i direktno utiče na napredak fetusa. Ako to nije gotovo dovoljno, shvatite da je dodatno nabavljen iz benzina i katrana.

Propilen glikol

Koristeći kao hidratantnu supstancu, miris i emulgator, propilen glikol štiti od zdravih i uravnoteženih ćelija kože od povećanja i izaziva upalu kože.

Pored toga, može uništiti jetru i bubrežni sistem i može izazvati rak.

Salur Lauril Sulphate (SLS)

Smeštena u najmanje 90 posto krema za učvršćivanje bora i raznih drugih prirodnih lekova za negu kože, ta dodatna, veštačka supstanca dovodi do isušivanja kože i prevremenog starenja.

Posebno su štetni za osobe koje pate od psorijaze, ekcema, ili nekog drugog problema sa kožom.

Takođe, utvrđeno je da koncentracije ispod 1 % ne predstavljaju značajan zdravstveni rizik za ljude; u višim koncetracijama, sulfati su uzrokovali ćelijsko oštećenje, pošto prodire u dubinske slojeve kože.

Upravo se o tome radi, retko koji proizvođač sulfate koristi ispod 1%!!

Fenol (karbolična kiselina)

Efikasan u oslobađanju mikroorganizama i mikroba, fenol se obično uključuje u sredstva za negu kože kao sredstvo za čišćenje i eksfoliant. Izaziva suvoću i upale kože, a da ne spominjemo konvulzije i paralizu.

U teškim slučajevima, dugotrajna upotreba može prouzrokovati komu i respiratorno zaustavljanje.

Etanolamin (dietanolamin \ / DEA, monoetanolamin \ / MEA, trietanolamin \ / TEA).

Uključen u nekoliko krema za učvršćivanje bora kako bi se stvorio uravnotežen pH kože, etanolamin je zapravo ukinut u proizvodima za negu kože u Evropi zbog kancerogenih i alergenih svojstava.

Izveštaji otkrivaju upalu oka, reakcije suvoće kože i reakcije preosetljivosti.

Padimate-O.

PABA derivat (sam opasan sastojak kreme za sunčanje), ova supstanca rastvorljiva u vodi obično se nalazi u losionima za sunčanje, kao i kremama protiv bora protiv starenja koje nude zaštitu od sunca.

Padimate-O oslobađa slobodne radikale u telu, što povećava opasnost od raka kože.

Glycols: PEGS

Ovo su jedinjenja na bazi nafte koja služe kao teksturizator, zgušnjivač, rastvarači i nosači vlage u kozmetici. Pažljivo proverite nalepnice pošto se obično može naći u takozvanim „prirodnim“ proizvodima.

Loši su za kožu jer izazivaju iritaciju i mogu biti kontaminirani etilen oksidom, poznatim kao kancerogen za ljude.

Tetrasodium EDTA

Samo ćemo reći da je napravljen od formaldehida i natrijum-cijanida koji se pravi od cijanida, toksičnog gasa.

Takođe, trebalo bi da izbegavate sledeće sastojke:

  • silikonska ulja, kao što su cyclomethicone, dimethicone, dimethiconol
  • supstance kao što su BHT, BHA, PPG, DEA, MEA, TEA, EDTA, PCA
  • proizvode koji sadrže ureu

Kako prirodni sastojci deluju na vašu kožu lica?

Komplet protiv bora od smilja
Prirodna krema protiv bora (anti-age) Royal Balm od 50ml

Royal Balm krema protiv bora (anti-age) prepuna je antioksidanasa iz biljih ulja vrhunskog kvaliteta.

Cvetne glavice smilja sadrže flavonoide koji su jedan od najmoćnijih antioksidanasa, zatim kumarin koji ima anti-oksidansno i anti-inflamatorno dejstvo:

  • skuplja pore
  • sprečava pojavu novih bora
  • smanjuje vidljivost postojećih

Smilje je prebogato i organskim kiselinama, vitaminom K (prevencija vaskularnih manifestacija fotostarenja kože), taninima (redukuju nadutost i otok u vidu podočnjaka), alkaloidima koji deluju regenerativno, emolijentno i protivupalno.

Zbog svog moćnog regenerativnog dejstva, ulje od smilja je neprikosnoveno u borbi protiv bora.

Royal Balm prirodne kreme protiv bora pakujemo u medicinske staklene bočice od 50 ml sa pumpicom kako sadržaj kreme ne bi dolazio u dodir sa mikroorganizmima iz spoljašnje sredine ili gubio svojstva prilikom dodira sa svetlošću. Naše kreme pakujemo u kartonsku eco-friendly ambalažu.

Ne treba da brinete ni oko nalepnica i dešifrovanju šta svi ti naučni, latinski nazivi znače.

Duboko verujemo u snagu jednostavnosti pa vam tako za čitanje sastava naših proizvoda neće trebati više od nekoliko sekundi. I s obzirom da nema ničeg dodatnog, veštačkog, niti nečeg što se ne može pronaći u našoj zemlji, biće vam jasno čime hranite vašu kožu čim uzmete pakovanje.

Autor: Royal Balm

Mi smo Royal Balm - Prirodna kozmetika
Putem našeg bloga sa radošću ćemo sa vama deliti ljubav prema ručno rađenim prirodnim proizvodima za negu ženske i muške kože i odgonetnuti neka pitanja kao što je razlika u cenama organske i industrijske kozmetike.

1 thought on “Prirodna krema protiv bora koja stvarno deluje”

Ostavite komentar

Iskoristi kod: RBSERUM i ostvari 10% popusta za Prirodni serum za masno lice. Detaljnije ... 
close-image

Prijavi se i saznaj prvi!

Postanite deo Royal Balm zajednice. Saznajte sve o blistavoj koži i važnosti njene nege prirodnom kozmetikom. Prijavite se na naš newsletter.
Prijavi se
Zatvori