Plod vučijeg trna (lat. Hippophae Rhamnoides) - Royal Balm
Royal Balm plemenita ulja su dragocena jer nisu razređena, svaka kap je plemenita, dragocena i najdelotvornija za zdravlje vaše kože.

Opis

Latinski naziv: Hippophae rhamnoides. Pasiji trn ili vučiji trn.


Pasiji trn je iz porodice vrba, srednje je veliki žbun sa listovima nalik vrbi. Naraste do 3 m visine, nema cvetove, ali se u jesen prepoznaje po jarko narandžastocrvenim bobicama. Žbun pasijeg trna je poreklom iz Evrope i Bliskog istoka.


Proizvodnja ulja pasijeg trna se nimalo ne razlikuje od ostalih fiksnih ulja koja se hladno cede.


Royal Balm ulje pasijeg trna dobijeno je tkz. ultrazvučnim ceđenjem tako da su svi nutrijenti maksimalno očuvani. 


 Ulja pasijeg trna je narandžaste boje i veoma intenzivnog mirisa. Dakle ovo ulje nije bazno ulje već specijalno ulje.

Rtanjsko organsko lekovito bilje - Katarina Milosavljević


Savet: Ulje pasijeg trna zbog svoje intezivne naranđaste boje može da oboji vašu odeću, zbog toga nakon upotrebe obavezno operite ruke, posebno ako nosite svetlu odeću.


Ulje pasijeg trna podstiče zarastanje rana i epitelizaciju (formiranje najgornjeg tkiva kože i sluzokože). Kada se primenjuje spolja, masno ulje deluje kao profilaktičko i terapeutsko sredstvo za oštećenja kože izazvana zračenjem (npr. rendgenski zraci, opekotine, opekotine od sunca itd.).

Osim toga, ulje deluje i protiv bolova, a koristi se i za upale kože i sluzokože. Zbog visokog sadržaja provitamina A i vitamina B, ulje pasijeg trna se tradicionalno koristi kao kozmetički proizvod u baltičkim zemljama. Suva i zrela koža posebno ima koristi od ovog ulja, ali ispucala i gruba koža ponovo postaje meka i glatka.


UNUTRAŠNjA upotreba ulja od pasijeg trna: Za pripremu kože u proleće (naročito u slučaju alergija na sunce) preporučuje se uzimanje 1 kašičice jednom dnevno u periodu od oko 3 nedelje do 3 meseca. Deca uzimaju oko ½ kašičice ulja od morske krkavine dnevno.


SPOLjNA upotreba ulja od pasijeg trna: Zbog svog uravnoteženog sastava i brojnih hranivih materija ulje pasijeg trna je odlična za suvu i zrelu kožu. 


Preventivna upotreba proizvoda od pasijeg trna – kako iznutra tako i spolja – posebno je korisna za zaštitu od jakog sunčevog zračenja i za one koji pate od alergije.

Aktivni sastojci

Visok  sadržaj vitamina C  (oko deset puta više od limuna!)

Velike količine  vitamina B12 

Visok sadržaj  vitamina E 

Visok udeo  karotenoida

Mnogo  nezasićenih masnih kiselina 

Vitamin A

Savet

Zbog visokog nivoa karetenoida ulje vučijeg trne je izrazito crveno-naradžaste boje.  Stoga, ulje ostavlja crveno-naradžast  trag na koži koji se lako skida, čišćenjem kože. Isto tako, može ostaviti trag na posteljini i odeći. Trag na tkanini se mora odmah oprati kako ne bi ostala fleka.

Kvalitet

Odlučili smo da ne koristimo palmino ulje kao ni druga ulja visoke potražnje poput šeja butera i kokos butera jer nisu u skladu naših vrednosti.

Mi ne želimo da budemo deo zajednice koja  masovno seče i uništava šume zarad ekonomskih interesa.

INCI sastojci

BIO-CS

Organsko lekovito bilje koje mi uzgajamo na planini Rtanj su: Smilje, Lavanda, Hajdučka trava, Žalfija, Ruzmarin i Izop.

Od 2017 godine u srbiji nas sertifikuje OCS, a od 2019 godine i za EU.

Lekovito bilje koristimo za proizvodnju etarskih ulja i macerata.

Ocene proizvoda

5.00

1 komentara

Moj tip kože

Koji je vaš tip kože?

Na našu kožu utiču mnogi faktori, uključujući našu okolinu, zdravlje, hranu koju jedemo i još mnogo toga. Uradite personalizovani kviz jer će vam pomoći da utvrdite svoj tip kože i predložiti kojim proizvodima treba da je negujete!