Ultimativni vodič – serum za lice

Ultimativni vodič – serum za lice

 

Dok pišem ovo bliži se kraj jednog dugog dana. Ovakvi dani su posebno iscrpljujući što Vam je sigurno poznat osećaj. Dođemo do trenutka da nam se oči sklapaju, a vođeni principima koji se zasnivaju na tome koliko brinemo o sebi obavljamo ono što još treba da se uradi u preostalim budnim minutima

Da li ste tip osobe koja jednostavno vidi uspeh u tome što je još jedan dan završen i koja se uz duboki uzdah uvlači u krevet potpuno obučena i sa šminkom na licu?

Sa druge strane, da li ste od onih koji obavezno koncem očiste zube, operu ih, operu lice i nanesu sve one dragocene preparate za negu kože da biste se osećali najbolje moguće i da biste izgledali sveži kada se probudite? Da, takvi ljudi postoje.

 

Održavanje večernjeg rituala

Ja pripadam ovoj drugoj grupi. Nisam takva rođena; trebalo je vremena da ovakva postanem (moje trenutno JA crveni zbog mog JA iz vremena kada sam bila na studijama). Ipak, desi se da se, recimo, tri puta godišnje ne “pripremim” za spavanje i ne obavim ritual za pranje lica koji se sastoji iz više koraka.

Kada tih par puta to ne uradim sledećeg dana se probudim sa osećajem kajanja i onda obećam svom untrašnjem JA da ću sledećeg puta OBAVEZNO oprati lice. Smatram da treba brinuti o sebi da biste imali najbolju sebe koju biste mogli da pružite – u poslu, onima koje volite ili samoj sebi narednog dana!

Da, ja sam od onih koji su kasno uveče jako pospani, povremeno pomalo popijem, ali ja sam takođe od onih koji obave SVE ono što treba pre odlaska u krevet. Nikada mi nije žao što izgubim 5 minuta sna da bih sutradan izgledala bar malo svežije.

 

Magična moć seruma

Jedan od koraka koje uveče nikada ne preskočim je primena seruma. Da, čak i tokom onih ludih iscrpljujućih noći serum pronađe put do moje kože. ZAŠTO? Nastavite da čitate da biste saznali kako je ovaj poseban eliksir zauzeo svoje mesto u mojim ritualima za negu kože čak i onda kada na kraju dana skoro i da nemam energije.

Upozoravajuće dejstvo: Serum je sličan magičnom napitku koji bi mogao dovoljno da vas inspiriše da biste se obavezali na redovnu primenu ovog sjajnog tretmana za negu kože.

 

Šta je serum za negu kože?

Serum je proizvod za negu kože koji je napravljen tako da bi ga koža lako upila i da bi koncentrovani sastojci i biljni ekstrakti mogli duboko da prodru do epidermisa i postignu maksimalne rezultate. To objašnjava ponekad visoku cenu ovog proizvoda.

S druge strane, važno je napomenuti da zbog svoje jake koncentracije čak i mala količina seruma postiže sjajne rezultate.

 

Serumi naspram ovlaživača (Tonika) 

Do zabune dolazi kada priđete policama sa proizvodima za negu kože i vidite da 100 proizvoda različitih tekstura i namene nosi naziv “serum”. Šta je zapravo serum za lice?

Tradicionalno, svrha proizvoda na bazi ulja je da hrane kožu i kao takvi se kategorišu kao serumi . Nasuprot njima, tonici (u našem slučaju prirodni tonicise nanosi pre seruma da bi se absorbovao u kožu i da bi ga serum, koji se posle nanese, zadržao u koži.

 

Koje su prednosti seruma?

Ovaj moćni proizvod ima raznolike prednosti koje zavise od njegovih sastojaka.

Ja volim da uporedim brigu o koži sa dijetom jer ono što nanosite na kožu bude absorbovano u telo tako da ovo poređenje i nije tako nerealno. Serum bi bio ekvivalent uvođenju proteinskog šejka, svežeg zelenog soka ili multivitamina u Vašu svakodnevnu rutinu. Takođe, serum poboljšava zdravlje i blistavost kože.

 

Da vam kože bude još blistavija

Da li Vaša koža dobija osnovnu negu kada je čistite, tonirate i nanosite serum? Da.

Da li Vi dobijate osnovne hranljive sastojke koji su Vam potrebni uz zeleni sok, multivitamin i proteinski šejk? Da.

Ako naša ishrana i briga o koži obuhvata sve ovo, onda dobijamo sastojke najveće koncentracije koji omogućavaju blistavost i zdravlje uz maksimalne spoljašnje i unutrašnje rezultate.

Znam da se osećam bolje čim popijem zeleni sok. Isto važi za moju kožu; kada koristim serume osećam razliku koju i drugi obično primete. Pored toga, kao što na tržištu postoji mnoštvo vitamina i recepata za pravljenje zelenih sokova tako isto postoji veliki broj serumskih eliksira sa raznovrsnim sastojcima i za različite namene.

Ultimativni vodič za serume

Otkrijte razliku između seruma da biste mogli da izaberete onaj koji je pravi za Vas.

1.Prirodni serum za lice za suvu i osetljivu kožu – Royal Balm prirodni serum efikasno pomaže u borbi protiv dehidratacije i hipersenzibilnosti kože.

Zahvaljujući bogatoj i balansiranoj formulaciji, ovaj serum pruža mogućnost koži da se “autohidrira” i podstiče prirodne mehanizme odbrane kože od različitih iritanasa. Sadrži emolijentne sastojke koji se vezuju za vodu i pomažu u održavanju vlage u koži. Njegova lagana formula donosi trenutno olakšanje suvoj i iritiranoj koži.

Pomoću blagotvornih aktivnih sastojaka Royal Balm prirodni serum za suvu i osetljivu kožu pruža nezamenljivu zaštitu i najosetljivijoj koži štiteći je od atmosferskih promena kao što su hladnoća, vetar i suv vazduh.

Vosak koji se nalazi u ulju smilja oblaže kožu i obezbeđuje joj prirodnu zaštitu od štetnih spoljašnjih uticaja. Žalfija, kao jedan od najboljih prirodnih antiseptika, sprečava iritacije i crvenilo kože i štiti je od infekcija i upala. Susamovo ulje, zahvaljujući masnim kiselinama i mineralima, predstavlja jedno od najboljih prirodnih hidratantnih sastojaka koje kožu čini nežnom i mekom. Magnolija učvršćuje i štiti kožu i ublažava otoke i iritacije, što je čini idealnim aktivnim sastojkom proizvoda za negu suve i osetljive kože.

 

2. Prirodni serum za lice za masnu i mešovitu kožu – Masna i mešovita koža imaju zajedničku masnu T zonu, ali i potrebu za hidratacijom.

Nega masne i mešovite kože nekada može biti komplikovana zbog delova lica kojima je potreban različit vid nege. Royal Balm prirodni serum za masnu i mešovitu kožu će redovnom upotrebom pomoći koži da sama uspostavi balans u lučenju sebuma. Njegova lagana formulacija ne opterećuje kožu i ne masti je, a istovremeno joj pruža neophodnu hidrataciju.

Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima, serum je idealan saveznik masne, mešovite i problematične kože jer ima trostruko dejstvo: hidrira je, normalizuje lučenje sebuma i pruža joj anti-age zaštitu. Sadrži prirodne aktivne supstance kao što su orah, kleka, morač i vučji trn.

Orahovo ulje je čarobno za negu masne i mešovite kože jer pored sposobnosti hidratacije i regulacije lučenja sebuma ima i antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo.

Kleka je moćan prirodni dezificijens i pruža koži mladalački sjaj i svežinu.

Vučji trn je ključan sastojak ovog seruma jer zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina E sprečava oksidaciju sebuma koja dovodi do stvaranja mitisera.

Morač je prirodni antioksidans koji koži vraća vitalnost i sprečava njeno starenje.

 

3. Prirodni serum za lice protiv bora – Royal Balm serum za lice protiv bora je lagane teksture, koža ga vrlo brzo upija i ima izuzetno visoke koncentracije aktivnih sastojaka zahvaljujući kojima samo nekoliko kapi postaju brzo i efikasno oružje protiv bora.

Serum je formulisan tako da, nakon što ga koža apsorbuje, dozvoljava aktivnim sastojcima da prodru duboko u kožu i pruže joj neophodnu negu i hidrataciju.

Sadrži pažljivo odabrane aktivne sastojke koji kombinovani zajedno daju savršenu formulu za maksimalnu negu kože protiv bora.
Zbog velike količine aktivnih supstanci, sa ovim serumom ćete za kratko vreme primetiti rezultate a njegovom redovnom aplikacijom ćete postići dugotrajan efekat.

Šipkovo ulje pospešuje regeneraciju kože, a zahvaljujući polinezasićenim masnim kiselinama i linolnoj kiselini štiti je od isušivanja.

Magnolija učvršćuje kožu pružajući joj mladalački sjaj i elastičnost.

Ulje smilja poboljšava prokrvljenost, štiti i osvežava kožu, a ruzmarin kao moćan prirodni antioksidans koži vraća vitalnost.

 

Prirodni serum za lice protiv bora

Prirodni serum za lice protiv bora

 

Serumi protiv bora

Serumi za lice protiv bora u sebi sadrže kombinaciju svega navedenog PLUS naprednije sastojke poput peptida i matičnih ćelija koji jačaju kožu, potpomažu zdravlje i funkciju ćelija i samim tim povećavaju sposobnost kože da se izbori sa prirodnim posledicama koje godine i vreme ostavljaju na njoj.

Sastojci koje treba treba tražiti u serumima protiv bora:

  • Etarska ulja [Spisak je dugačak a od njih imamo višestruke koristi. Njihovom upotrebom dolazi do regeneracije ćelija kože, ožiljci blede, dolazi do hidratacije, povećava se cirkulacija, koža se zateže, stvara se kolagen]
  • Specijalna ulja [Ružino/Šipkovo ulje, Vučiji trn, ulje Boražine i mnoga druga. To su ulja bogata polinezasićenim kiselinama uključujući linolnu i gama-linoleinsku. Ona imaju antioksidativno i regenerativno dejstvo, sposobnost usporavanja procesa starenje i stvaranja bora ublažavaju problem ekcema, psorijaze i neurodermatitisa.]
  • Uljani macerati [Specijalnom tehnikom potapanja lekovitog bilja u hladno ceđena ulja na taj način izdvajaju se lekovite materije iz biljaka u ulje. Poznate biljke koje se potapaju od davnina su : Neven, Kantarion, Hajdučka trava, Ruzmarin i mnoge druge. Time dobijamo vekovima poznata lekovita ulja koja se koriste za negu i lječenje problema kože]

Kako izabrati pravi serum:

Kao što vidite, postoje brojne opcije u okviru svake kategorije. Pored toga, obično želimo kombinaciju kategorija kao što su one namenjene protiv starenja, akni i za nestajanje pigmentacije, tako da postoje proizvodi koji su napravljeni kombinacijom pomenutih sastojaka.

Lako je zaključiti da Vam je potrebno sve od onog što je gore navedeno – hidratacija, nestajanje akni, nešto protiv starenja za postizanje sjaja i uklanjanje mrtvih ćelija! Slažem se.

Međutim, usled koncentracije seruma obično ne moramo da ih raslojavamo da bismo postigli najbolji efekat. Dakle, kako izabrati?

Ovo je strategija koju sam razvila tokom godina da bih pomogla onima koji žele da izaberu pravi proizvod u mnoštvu drugih a da ipak ostave prostora za malo eksperimentisanja.

Strategija za izbor seruma:

  1. Odlučite koji je primarni problem Vaše kože i svako veče koristite serum čija je namena rešavanje tog problema. Za neka sekundarna problematična stanja kože izaberite serum koji je njima namenjen i koji možete koristiti ujutru.
  2. Druga mogućnost je da stvorite rutinu zavisno od godišnjeg doba i tretirate primarne probleme zavisno od uticaja koji godišnja doba imaju na Vašu kožu [leto = pigmentacija + hidratacija / zima = borba protiv starenja + uklanjanje mrtvh ćelija]

Kada mi se obrate za savet, ja obično preporučim serum koji tretira primarni problem sve dok se on ne reši a onda pređem na pristup koji je u vezi sa uticajem godišnjih doba tako da svako problematično stanje kože dobije odgovarajući tretman uz kombinaciju moćnih sastojaka različitih seruma koji postoje na tržištu.

Da li već koristite serume? Koji su Vam omiljeni?

2018-11-26T16:37:04+00:00

O autoru:

Ostavi komentar